napisał(a) typ » 25.08.2011 07:56
pelkin1971 napisał(a):
Do Shkodry będę jechał z Ulcinj a tam droga była ok. Słyszałem, że jest otwarty nowy most. Jak ostatnio tam byłem to był w budowie.
Ze Shkodry w stronę Sarandy, chcemy się na tydzień zatrzymać na południowym wybrzeżu Albanii. Może nocowałeś gdzieś w tamtych okolicach i masz namiary na jakiś pokój???
Jest otwarty bo przed Shkodrą widziałem nowe znaki prowadzące w tamtą stronę.
Co do namiarów - nocowaliśmy w okolicach Borsh i Himare i Sarandy, namiarów nie mam, ciężko się było z naszymi gospodarzami dogadać, tylko po albańsku. W Borsh wjechaliśmy po prostu na drogę prowadzącą w stronę plaży (koło stacji paliw, stan nawierzchni tej drogi początkowo tragiczny) no i tam zapytaliśmy w pierwszym lepszym domu o pokoje. Było wolne. 18 EUR za 3 osoby w dobrych warunkach. Myślę że nie będzie problemu. W Himare też cos na tej samej zasadzie, tyle że w centrum było drogo, więc znaleźliśmy coś przy jednej z dróg prowadzących na plażę za 30 EUR. Jeden z noclegów był w jakimś "hotelu" przy autostradzie, koszt ok 20 EUR, warunki znośne.
Namiarów niestety nie mam, ale jak byś koniecznie chciał mogę jakoś spróbować odszukać w pamięci i spróbować dokładnie wytłumaczyć na priv. Myślę jednak że skoro my nie mieliśmy żadnych problemów w sierpniu, ty nie będziesz miał we wrześniu. Tylko w okolicy Vlore było b.drogo (a niezbyt pięknie) i raczej wszystko obłożone... Ale to był sierpień i mnóstwo Albańczyków na rejestracjach greckich i włoskich spędzających na wybrzeżu swoje wakacje.
Poza tym my szukaliśmy czegoś zawsze tylko na jedną noc, więc nawet w przypadku gdy położenie obiektu byłoby mniej ciekawe to nam to nie przeszkadzało, rano pakowaliśmy się i jechaliśmy dalej. Jeśli planujesz spędzić więcej nocy w jednym miejscu to żadnego z naszych miejsc nie polecę