Fatamorgana napisał(a):Typie, chyba musiałbym poprosić o jakiś namiar na Ciebie. Zbieram wszystko co przydatne o Albanii i jej górach.
Pisz na forum/ ewentualnie na pw/ ewentualnie na maila - "tak jak mój nick"@interia.pl
Z napisał(a):W czerwcu byłem w Czarnogórze takim składem-mitsubishi+przyczepka jednoosiowa+quad,na wszystkie pojazdy miałem zielone karty,nie było żadnego z nimi problemu,o podatku ekologicznym nie słyszałem i nie płaciłem.
-Yaro- napisał(a):Ostatnio przeczytałem artykuł na temat Czarnogóry piszą tam że "ubezpieczenie w Czarnogórze oraz Bośni i Hercegowinie (odpowiednio 10 i 25 euro; nasze zielone karty nie są honorowane) oraz 10 euro podatku ekologicznego, inkasowanego przy wjeździe do Czarnogóry." jak to jest faktycznie, nie honorują zielonej karty?
pelkin1971 napisał(a):kulka53 napisał(a):typ napisał(a):Hmm, czyżby tam było jakieś przejście graniczne? Myślałem że w tamtym rejonie tylko Kakavije. Jeśli rzeczywiście tam jest przejście to dajcie koniecznie znać.
Przejście Konispol - Sagiada istnieje od kilku lat, inna nazwa to Qafe Bote - Mavromati.
Dojazd drogą z Sarandy i promem przez kanał Vivari albo boczną asfaltową (wg słów napotkanego w Butrincie chłopaka) drogą z Finiq przez Krane, Kuturice, Konispol.
Kulka - orientujesz się czy położyli już asfalt do Konispolu ?
Na zdjęciach wklejonych na google widać, że prace trwają. Nie wiadomo na ile te zdjęcia są aktualne. Gdzieś w necie wyczytałem, że jest już asfalt. Ale czy to prawda?
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe