Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 27.12.2008 17:33

O!!!! Dzięki Januszu!!!! :) Wspaniała relacja Kulko! I bardzo czytelnie pogrupowane szczyty. Inspiracja idealna. (Też byłam w CG, rok wcześniej 2006, ale te góry będą dopiero teraz odkryciem)

:)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.12.2008 18:24

Południe Polski wybiera się w góry Albanii? Skąd jesteście?
Może się gdzieś tam spotkamy.... W przyszłym roku po raz kolejny wybieramy się w piękne Alpy Albańskie...
Rozmawiałem właśnie wczoraj z Kamilem-Zawodowcem :-)....
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 27.12.2008 19:22

Stąd, skąd Janusz Bajcer (ale urodziłam się w Rzeszowie :)). A tak w ogóle to ciągle jesteśmy gdzieś w górach - w tym roku oprócz Tatr, Beskidów itp. były Apeniny, ciut Dolomitów i włoskie wulkany. Dałabym relację, tylko nie wiem, czy to nie są zbyt odległe regiony od Chorwacji... Zresztą w Chorwacji też byliśmy, w październiku, na Istrii - gdzie zdobyliśmy ;) Vojaka - relacja czeka na napisanie na jeszcze dłuższe, zimowe wieczory ;)

pozdrav :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2008 19:50

Jo_Anna napisał(a):

Stąd, skąd Janusz Bajcer (ale urodziłam się w Rzeszowie :)).

Nowy Sącz leży w dolinie , ale można przyjąć , że "górskie" miasto (jego dzielnice leżą na wysokości od 272 do 387 m.n.p.m.) :lol:
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 27.12.2008 20:01

Ale serce jest w górach ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2008 20:16

Jo_Anna napisał(a):Ale serce jest w górach ;)

Wierzę :lol: mam syna , pasjonata gór.

Tu na forum takich pasjonatów też sporo. :lol:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.12.2008 20:31

Jo_Anna napisał(a):Dałabym relację, tylko nie wiem, czy to nie są zbyt odległe regiony od Chorwacji...

Jo_Anno :-), nie są to odległe rejony. Zajrzyj do "relacji" - zobaczysz taką różnorodność, że nie będziesz miała wątpliwości
O Dolomitach szczególnie bym sobie poczytał bo w sierpniu tam się wybierałem, ale pomysł upadł i skończyłem znów w Albanii...

Janusz Bajcer napisał(a):Nowy Sącz leży w dolinie , ale można przyjąć , że "górskie" miasto (jego dzielnice leżą na wysokości od 272 do 387 m.n.p.m.) :lol:

No mój "podlas" leży na podobnej wysokości, coś około 380 mnpm....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2008 20:47

Jo_Anna napisał(a):A tak w ogóle to ciągle jesteśmy gdzieś w górach - w tym roku oprócz Tatr, Beskidów itp. były Apeniny, ciut Dolomitów i włoskie wulkany. Dałabym relację, tylko nie wiem, czy to nie są zbyt odległe regiony od Chorwacji...

pozdrav :)

Na relacje nie z Chorwacji jest specjalny dział, a więc ..... do pióra :lol: :wink:

PS Relacja typa jest właśnie w tym dziale :lol:
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 28.12.2008 15:56

Janusz Bajcer napisał(a):
Na relacje nie z Chorwacji jest specjalny dział, a więc ..... do pióra :lol: :wink:

A więc... dziękuję za zaproszenie - wrzucę tam Sycylię, a do jesiennej Chorwacji powoli się zabieram, zanim czas stępi mi pamięć ;)

typ napisał(a):O Dolomitach szczególnie bym sobie poczytał bo w sierpniu tam się wybierałem, ale pomysł upadł i skończyłem znów w Albanii...

W tym roku tylko Civetta... Ale jakbyś chciał duuuużo informacji o Alpach i Dolomitach, to mogę Ci podać @ do bywalca ;).

pozdrav
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.12.2008 16:41

JoAnna, czy ja nie Tobie podawałem namiar na Enka Dreskovica i Balkan Peace Park Project? Tak czy siak witam serdecznie :D
Wszystkim najlepszego w Nowym Roku!
Kamil
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 28.12.2008 19:21

zawodowiec napisał(a):JoAnna, czy ja nie Tobie podawałem namiar na Enka Dreskovica i Balkan Peace Park Project? Tak czy siak witam serdecznie :D
Wszystkim najlepszego w Nowym Roku!
Kamil

Cześć Kamilu!

Tak, na CG, dobrze pamiętasz :) Pisałam do niego, ale bez odzewu :? więc nadal szukam...

pozdrawiam serdecznie :)
AroN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AroN » 28.12.2008 19:30

Witam serdecznie. Pytałem już w temacie z relacją Zawodowca, ale przeniosę się z kolejnymi pytaniami tutaj.

1.Typie - gdzie są Twoje relacje? :?
2.Zawodowcu - wiesz może czy chata "Radnickiego" w sezonie jest mocno oblegana?
A co z "Karanfili Hut"?

Wszystkiego Dobrego w Nowym 2009 Roku, Zdrowia i Spełnienia Marzeń,
Pozdrawiam, A.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 28.12.2008 20:11

AroN napisał(a):Witam serdecznie. Pytałem już w temacie z relacją Zawodowca, ale przeniosę się z kolejnymi pytaniami tutaj.

1.Typie - gdzie są Twoje relacje? :?

Tak jak pisałem już "U Kamila" - napisz maila - podam ci dane :-)
@interia.pl, a przed małpą mój nick z cro-forum.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.12.2008 20:14

JoAnno, niedługo będę wysyłał życzenia świąteczne znajomym Serbom (bo mają Boże Narodzenie trochę później :D ) to spytam Dragana czy nie ma jakiegoś innego kontaktu z Enkiem.

AroN - chata Radnicki w Grbaji jest czasami oblegana jak akurat ekipa tam kwateruje, tak jak w tym i dalszych odcinkach mojej tegorocznej relacji, ale wtedy zawsze się można rozbić z namiotem obok i korzystać z wody, wszystko za symboliczną opłatą.
Na stronie PD Radnicki tu się powinny pojawiać zajawki planowanych wyjazdów, jak będą mieć tabor w Grbaji to powinni ogłosić.

Karanfili Hut... hmmm, nie słyszałem o niej, może coś bliżej?
AroN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AroN » 28.12.2008 20:17

Dzięki.

Optimal place for stay and camping in the Montenegrin part of Prokletije range are "Branko Kotlajic" Hut and "Karanfili" Hut, both placed in Grbaja Valley. The owner of "Branko Kotlajic" Hut is "Radnicki" Mountain Club from Belgrade/Serbia). Exist possibility for getting a key of that hut and stay there. Information: e-mail: (skasowałem, jest pod podanym niżej linkiem). The owner of "Karanfili" Hut is "Karanfili" Mountain Club from Gusinje town.

Exist chance to make a deal with shepherds who offer a place in their huts. Try it and let yourself be surprised. Most of the wayside restaurants can offer accomodations over night, you just have to ask "prenociste". Camping is not allowed but not controlled regularly.

za: http://www.summitpost.org/mountain/rock ... nfili.html
Ostatnio edytowano 28.12.2008 20:27 przez AroN, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone