Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 12.09.2007 20:53

No i bardzo dobrze że tak piszesz, mi się podoba. Przynajmniej relacje mają duszę :)
Obejrzałem foty Czechów. Schodzili mniej więcej Waszą drogą? Ale tam pewnie się idzie na czuja i każdy wybiera inną drogę... I widzę że na Vihrenie też byli.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 12.09.2007 22:17

zawodowiec napisał(a):No i bardzo dobrze że tak piszesz, mi się podoba. Przynajmniej relacje mają duszę :)
Obejrzałem foty Czechów. Schodzili mniej więcej Waszą drogą? Ale tam pewnie się idzie na czuja i każdy wybiera inną drogę... I widzę że na Vihrenie też byli.

Schodzili naszą drogą, ale tylko początkowo. Zeszliśmy z przełęczy, zeszliśmy do dolinki i tam nasze drogi się rozdzieliły.
Oni wtedy schodzili w dół stromym żlebem, jakby wprost w kierunku Valbone, my poszliśmy trawersem w lewo - na około - terenem w którym orientacja jest utrudniona. Szczególnie w nocy :-)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 16.12.2007 09:18

Czy jest na forum ktoś kto zna "w miarę dobrze" język albański? Potrzebuję przetłumaczyć kilka zdań. Nie musi to być tłumaczenie bardzo dokładne :-).
Jeśli ktoś zna to proszę o kontakt na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.12.2007 10:38

Ja nie znam, ale pomóc może mogę, bo wiem kogo prosić :wink: :D
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 16.12.2007 12:18

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź i maila :-)
Miroo
Plażowicz
anything

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miroo » 31.12.2007 13:49

Hallo,

I come from Czech republic. I don't understand your's language. Does anybody have a maps the area arround the Firze-Koman lake(Albania)? I'm intereseted in three things:

1. I need to know, if the next road exist: Theth - Valbona valley
I wish ride this journey by bike (MTB). I don't know if this journey is
particable by bike (MTB). See the picture...
Kod: Zaznacz cały
http://imageshock.eu/?img=1591706,map1z.jpg

2. I need to know, if the next road exist: Nicaj-shale-Lekbibaj-Breglume
See the picture...
http://imageshock.eu/?img=1591721,map2j.jpg

3. What is the map from which is this part. See the picture...
http://imageshock.eu/?img=1591727,map3s.jpg
typ
Cromaniak
Re: anything

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 01.01.2008 12:39

Miroo napisał(a):1. I need to know, if the next road exist: Theth - Valbona valley
I wish ride this journey by bike (MTB). I don't know if this journey is
particable by bike (MTB). See the picture...
http://imageshock.eu/?img=1591706,map1z.jpg

In my opinion this road is for walk only. You can see pictures below (those photos are from Czech website) and decide if you can ride this road by bike:
here
here
here
Maybe if you are extreme MTBiker :-) you can do this.

Miroo napisał(a):2. I need to know, if the next road exist: Nicaj-shale-Lekbibaj-Breglume
See the picture...
http://imageshock.eu/?img=1591721,map2j.jpg

I don't know anything about this road, but if you want, I can send you part of the map of this region.

I think you should use links from my website. You can find there Czech and Slovakian websites about this part of Albania. I think that Czech people are the most popular tourist that you can meet in Albanian Alps, so you can talk with your countrymans :-), but if you have more questions we try to help you.

Kamil, miałem nadzieje że sie wypowiesz, znasz język Szekspira bardzo dobrze (ja się męczę :-)), więc może pomożesz koledze :-), ale pewnie jeszcze odsypiasz po nocy sylwestrowej.
Miroo
Plażowicz
any

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miroo » 01.01.2008 13:50

I don't know anything about this road, but if you want, I can send you part of the map of this region.

Do you can me send the part of map this area?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 01.01.2008 16:47

Miroo napisał(a):Do you can me send the part of map this area?

I need your e-mail :-)
zawodowiec
Cromaniak
Re: anything

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 01.01.2008 17:27

Miroo, ja razumim a trochu mluvim tvuj jezyk. Typ moze ti poslat mapy, ja mohu jen rict ze z Thethi v Valbonu je jen pesina, nema cesty pro aut. Nejsem tam byl a nevim ci je pristupna na kole, moze nekdo tam byl a vi.
Hodne stesti v novym roku!
Kamil

(Z Thethi do Valbony jest tylko ścieżka, nie ma drogi dla samochodów, nie szedłem tam i nie wiem czy jest przejezdna rowerem, może ktoś był i wie).
Miroo
Plażowicz
any

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miroo » 01.01.2008 18:13

Thanx guys .-)

You can me send the maps on: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

The road from Theth to Valbona is really only foothpath. :cry:

I hope that exist the road: Nicaj-Shale-Lekbibaj-Breglume

many thanx
typ
Cromaniak
Re: any

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 01.01.2008 20:08

Miroo napisał(a):Thanx guys .-)

You can me send the maps on: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

The road from Theth to Valbona is really only foothpath. :cry:

I hope that exist the road: Nicaj-Shale-Lekbibaj-Breglume

many thanx

I think that part of this way is only for a walk too. Please let me know if I'm wrong...
I've just sent e-mail with a map.
Miroo
Plażowicz
any

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miroo » 01.01.2008 20:29

wow

the map is great, but the road looks like foothpath. Where do you take this map? Do you have the whole map of Albanian in this scale? Are the maps anywhere on the net?

great great map :roll:
typ
Cromaniak
Re: any

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 01.01.2008 21:20

Miroo napisał(a):wow

the map is great, but the road looks like foothpath. Where do you take this map? Do you have the whole map of Albanian in this scale? Are the maps anywhere on the net?

great great map :roll:

Info in next mail ;-)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 05.01.2008 23:21

Strona z bardzo dobrymi skanami map Macedonii. Duże, czytelne, skala 1:100 tys, ale są też i 1:25.000.
Jeśli chodzi o Albanię to ta i ta mapa przydadzą się też komuś kto idzie na Korab od strony albańskiej. Dobrze widać na niej i Fusha Korabit i Panair, choć nie obejmuje ona Radomire, a zaznaczone jest oczywiście wejście od strony macedońskiej.
Na pierwszej z wymienionych jest też Titov, a dokładna droga na Titov jest zaznaczona na tej mapie w skali 1:25.000.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone