Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 31.03.2007 08:53

shtriga napisał(a):No to zaczęłyśmy: forum/viewtopic.php?t=14857&highlight= :lol:
Ale zanim dojdziemy do konkretów... :lol: :lol: :lol: . Mam nadzieję, że będzie to przed wakacjami 2007 :lol:

Czytam, czytam na bieżąco i tam komentuje :-)

A teraz ważna informacja: ten kto ma tvp kultura musi dziś wygospodarować czas od godziny 17:
17.00 - Korzenie kultury - Albania
17.30 - Wendeta
18.20 - Korzenie kultury - Albania
19.10 - Bóg jest z nami mężczyznami
20.30 - Tirana, rok zerowy....
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 31.03.2007 09:28

A gdzie?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 31.03.2007 13:26

Jacol napisał(a):A gdzie?

???
Tak jak napisałem - tvp kultura
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 31.03.2007 13:31

Dzięki, nie zajarzyłem :lol:
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 31.03.2007 16:08

typ napisał(a):
shtriga napisał(a):No to zaczęłyśmy: forum/viewtopic.php?t=14857&highlight= :lol:
Ale zanim dojdziemy do konkretów... :lol: :lol: :lol: . Mam nadzieję, że będzie to przed wakacjami 2007 :lol:

Czytam, czytam na bieżąco i tam komentuje :-)

A teraz ważna informacja: ten kto ma tvp kultura musi dziś wygospodarować czas od godziny 17:
17.00 - Korzenie kultury - Albania
17.30 - Wendeta
18.20 - Korzenie kultury - Albania
19.10 - Bóg jest z nami mężczyznami
20.30 - Tirana, rok zerowy....

Sie nagrywa :mrgreen: Normalnie dzieki za info! Bo kto w sobote do południa przegląda program tv :oczko_usmiech:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 31.03.2007 22:21

Janqes napisał(a):Sie nagrywa :mrgreen:

No Bogu dzięki, ze ktoś pomyślał o tych, co nie mają TV w domu!!!
Janqes - już się uśmiecham! :D :D :D :D :D :D :D
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 02.04.2007 21:37

Powiem szczerze, że oprócz jednego filmu, który mnie nie porwał, pozostałe propozycje oglądałem od A do Z........

Jeszcze ciekawa propozycja dla wszystkich lubiących góry wysokie... Nie w temacie Albanii, ale co tam.... może ktoś skorzysta, bo ja już wiem co będę robił o 21 w środy.... :-)
Od środy w Discovery seria "Everest: Przekraczając granice". Z tej informacji oraz tej wynika że będzie to bardzo ciekawy dokument...
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 03.04.2007 09:53

shtriga napisał(a):
Janqes napisał(a):Sie nagrywa :mrgreen:

No Bogu dzięki, ze ktoś pomyślał o tych, co nie mają TV w domu!!!
Janqes - już się uśmiecham! :D :D :D :D :D :D :D

Nie ma problema. Szczegóły na gg. Pozdrawiam
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 07.04.2007 22:44

Dla tych, którym nie udało się ściągnąć rosyjskich map topo Albanii (1:50.000) ze strony lib.berkeley (kiedyś tam były, ale już chyba rok nie można ich stamtąd pobierać) polecam tą rosyjską stronę z 18 tys. map (tak przynajmniej twierdzą na stronie).
Można pobrać całą Albanie w skali 1:50.000 (kilkadziesiąt map). Wydaje mi się że skany z czeskiej strony są nieco lepsze, ale niestety jest ich tylko kilka a na tej rosyjskiej stronce są wszystkie....
Zresztą można znaleźć tam też mapy innych rejonów Bałkanów....

I jeszcze prośba. Chyba kolejny raz, ale co tam. Gdyby ktoś z szanownych przeglądających miał dostęp do map Albanii w skali 1:25.000 to proszę o informacje. Wiem że takie są, znam nawet ich kody, ale mimo wielu poszukiwań nie udaje mi się ich nigdzie znaleźć. Mam tylko tą jedną mapę 1:25.000 od Kamila z rejonem Maja Jezerce....
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 18.04.2007 12:56

To się nazywa mały świat... Dziś rozmawiałam z autorem tych zdjęć, które w podanym linku. To bielszczanin :). Żeby było śmieszniej zaczęliśmy rozmowę dotyczącą caaaałkiem innej sprawy i tu nagle wyszła ta Albania :lol:

Trzeba wejść na: REPORTAŻ i potem ALBANIA

http://www.tofoto.pl/

Byli tam 2 lata temu. Kompletnie bez mapy. Weszli na "piramidkę" i dopiero stamtąd dostrzegli, że nie jest najwyższa :lol:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 19.04.2007 00:20

A co nazywasz piramidką? Popljuksa? Harapit? Bo zdjec widoków ze szczytu nie widziałem na tej stronie, więc cięzko mi rozpoznać, ale sam wierzchołek na zdjęciach widac - jest rozległy, podobny do szczytu Popljuksa....
Zdjęcia obejrzałem, bardzo fajne, chmury często robią fajny klimat, szkoda że zdjęcia są takie małe.
Bez mapy szli, hehe skądś to znam :-), zarówno Kom Vasojevicki jak i Titov Vrv robiliśmy bez mapy, bo nie planowaliśmy tego wcześniej....
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 19.04.2007 06:00

:lol:

Harapit to dla mnie wydłużona piramidka po przejściach:) , o M. Popljuks myślałam :D
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 19.04.2007 06:21

W majowym "Twoim stylu" polecam artykuł o Albanii okraszony kilkoma zdjęciami.Jednym ku wspomnieniom, innym na zachętę przyszłej podróży.
Pozdrawiam
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 20.04.2007 06:03

Zainwestowałam :wink: , kupiłam i potwornie mi żal autorki, że dali jej w gazecie tyle miejsca, żeby ledwie błyskawicznie rzucić okiem na AL.
A o naszych górach nie ma nawet słowa - NO I BAAAARDZO DOBRZE! Po co pisać o taaakich wiochach i jakichś dzikich bezdrożach .:lol: :lol: :lol:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 25.07.2007 18:07

Odgrzewam temat. Wróciliśmy z Albanii.
W Valbone rozmawialiśmy ze Słowakami o tej trójce zaginionych Czechów, o której chyba wspominał kiedyś von Laos.
Było to ładnych pare lat temu (2001), ale gdyby ktoś niechcąco tutaj trafił, kto wtedy był w Albanii i ich widział to może uda się ustalić co się z tymi ludźmi stało....
Poszukiwania nie przyniosły rezultatu.......
Tutaj stronka "zagubieni w Albanii". Jest też wersja angielska.
A poniżej mapka określająca gdzie ich ostatnio widziano.... Zaginęli niedaleko Thethi....

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone