von Laos napisał(a):Myśmy pokonali tę samą trasę, ale w przeciwnym kierunku ...
Mam pytanie, które trapi mnie odkąd zobaczyłem powyższe zdjęcie. Kiedy i którym miejscu zostało ono zrobione
Nie przypominam sobie AŻ takich obrywów...
Jak pisałem, droga nie była najgorsza. Nie chciałem nikogo przestraszyć tym zdjęciem. Tędy nie dało by się przejechać. Prowizoryczny (bez asfaltu) objazd tego osuwiska zaczynał się kilka metrów za moimi plecami.
To zdjęcie zostało zrobione na południe od mostu na Drinie w Fierze. Niestety nie mam zdjęcia tego miejsca w szerszym planie.
Na zdjęciu wykonanym wcześniej (bliżej głównej drogi Kukes- Szkodra), widać grzbiecik schodzący w kierunku Drinu między mostem i zaporą. To na nim jest duże osuwisko, ale po drugiej (niewidocznej) stronie. Widać tam pierwotną, asfaltową drogę i objazd osuwiska. Jadąc z dołu mogliście nie zayważyć tego miejsca, bo na asfalcie był usypanu wał z kamieni, podobnie jak w dolnej części opbjazdu. Widać to na zdjęciu.
I jeszcze, dla lepszej orientacji - panoramka tego terenu.
.
von Laos napisał(a):he he Corsa wjeżdżająca na prom w "car-ferry terminal Breglume" wygląda dziarsko.
Corsa po doświadczeniach z Thethi nie miała żadnych problemów z wjechaniem na prom.
Tym którzy je mieli pomagała uczynna zaloga promu.
.