Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 25.09.2006 22:57

Rzeczywiście, na tej stronie nie ma żadnych dat, jedynie te ukryte :-)
Większość zdjęc nie ma danych exif, ale pierwsze dwa mają. Jest na nich data 30 maja 2006, godz 16.
Więc najprawdopodobniej zostały zrobione wtedy, albo nieco wcześniej, a wtedy zostały zapisane w komputerze. Więc to była raczej wiosna a nie jesień...
Hmmm, dlaczego nie trafiłem nigdy wcześniej na tę stronkę.....
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.09.2006 00:22

Na głównej stronie jak się kliknie kulkę ziemską na górze to się pojawia spis relacji a w nim Albania '04. I wszystko jasne :)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 26.09.2006 06:53

zawodowiec napisał(a):Na głównej stronie jak się kliknie kulkę ziemską na górze to się pojawia spis relacji a w nim Albania '04. I wszystko jasne :)

No nie do końca :-)
Rok to rzeczywiście się pojawia, ale nie miesiąc, a mi o miesiąc chodziło dlatego "grzebałem" głębiej :-)
Szukam informacji o warunkach panujacych pod koniec pazdziernika, bo moze na chwile tam "wpadne"....

A ty Kamil - dlaczego się obijasz i za relację się nie bierzesz? :-)
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.09.2006 07:56

Jak rzeczywistosc bedzie dla mnie laskawa to dzis pojdzie odcinek :)
Racibor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Racibor » 26.09.2006 22:22

Typ napisał(a):Więc to była raczej wiosna a nie jesień

Że była to wiosna wskazuje również charakter pokrywy śnieżnej opisanej w relacji - w dolinach śniegu nie było a w górach był twardy, zlodowaciały, uniemożliwiał kopanie stopni.
Ale z kolei gdy wpisałem w Google imię i nazwisko innego uczestnika tej wyprawy to wyświetliło mi się
SKPG Kraków25 II 2004, Albania i Czarnogóra, Bałkany otwierają podwoje. Albania i Czarnogóra, Maciek Kania. 14 I 2004, Indie / Nepal 2002, Zdjęcia z wyprawy do Indii i ... www.skpg.e-gory.pl/php/dzialalnosc_slajdowiska.php
.
Slajdy przed wyprawą? Chyba nie. Tylko uczestnicy wyprawy mogą nam to wyjaśnić.
Typ napisał(a): Hmmm, dlaczego nie trafiłem nigdy wcześniej na tę stronkę...
.
Trudno na nią trafić. Ja znalazłem ją tylko dlatego, że Gosia, po powrocie z Albanii spotkała autora tej strony ... w Kirgistanie.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 03.10.2006 06:53

hmmm, a moze wy dziewczyny zapytacie waszych znajomych z Koplika o to jakie panuja w Albanii warunki pod koniec pazdziernika....
Jaka temp? Jakie opady....
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 06.10.2006 13:30

No ja tutaj zagaduje dziewczyny, a zapomniałem ze one w Hiszpanii....
Własnie dostałem wiadomośc że zdobyły Mulhacen (3483)
Ehhh, a ja dalej nie wiem jak tam pod koniec pazdziernika z pogoda :-)
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 29.10.2006 17:14

typ napisał(a):
zawodowiec napisał(a):Rozkładam śpiwór na rozłożonym siedzeniu, jeszcze chwilę cicho słucham muzyki. Jutro będziemy już w Albanii.

....... nic dodac nic ując..... Pasuje.....

Wieści od Typa i jego kumpla:

Pozdrowienia z Popljuks! Pogoda ok. Choć ma się załamać. Widoki super. Śniegu prawie nie ma.

GRATULACJE!!!
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 29.10.2006 18:48

Zaiste, Twardy Typ z tego Typa. 8) :)

GRATULACJE!!!
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 29.10.2006 20:24

To taki Typ latający! Brawo! :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 30.10.2006 09:19

:lol: :lol: :lol: A to ci GIGANT! Super!!!!!!
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 01.11.2006 10:10

Co wymyśliliśmy - zrealizowaliśmy..... Pojechalismy we dwóch.
Pozegnaliśmy jesień w Górach Przeklętych. Gdybyśmy przyjechali dzień wczesniej mielibyśmy 2 dni w górach, a tak mieliśmy tylko jeden ostatni dzień jesieni. Ciepłej i suchej, słonecznej. Wczoraj w nocy wróciliśmy.

Podziekowania dla Kamila, który nie zacytował całego sms-a którego wysłałem mu z Popljuksa :-). Więc go dokończe: "Twój opis na 5. Jedynie w kopule szczytowej nas inaczej poniosło". Jeszcze raz Kamil dzięki. W ostatniej chwili się zdecydowalismy pojechac, a dostalismy taki zastrzyk informacji i zdjęć z drogi na Popljuks ze musielismy wyjść.
Niestety Kamil twoich znaków już nie widać hehe, musiałeś używać chyba jakiejś niezbyt trwałej farby :-)
W Theth pustki, cisza, droga do Boge i do Theth w duzo gorszym stanie niz w lecie. Moze były jakies mocne opady deszczu, które ją tak zniszczyły? Nie wiem, ale wiem tyle że drugi raz nie zdecydowalibyśmy się jechać do Theth, zostawilibyśmy samochód w Boge tak jak w lipcu (wystarczy napisac ze z Boge do Theth jechalismy od 21 prawie do 1 w nocy.
Teraz sprawdzam pogode dla Prokletich i widze, że sypie śnieg i sa ujemne temperatury.... Nam się jeszcze udało zdążyć......

Obrazek
Jesień w Theth z drogi na Quaf e Pejes

Obrazek
Widok z Maja Popljuks
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 01.11.2006 11:27

Jak pięknie! i jak "swojsko" :D ; Tomku- raz jeszcze gratulacje!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 01.11.2006 13:16

Ale fajnie ze sie Wam udalo!
Jak sobie Volvo poradzilo? Dzielni jestescie ze w nocy tamtedy pojechaliscie.
Przypominam sobie ze jak my jechalismy do Theti to droga byla miejscami zryta po ulewach, troche ja poprawiali akurat jak przejezdzalismy, tak ze z powrotem byla juz w lepszym stanie. Teraz sie widac na nowo zepsula.

typ napisał(a):Niestety Kamil twoich znaków już nie widać hehe, musiałeś używać chyba jakiejś niezbyt trwałej farby :-)

Bo to byl srodek ekologiczny, widac sie okazal biodegradowalny :lol:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 01.11.2006 18:39

typ napisał(a):Co wymyśliliśmy - zrealizowaliśmy..... Pojechalismy we dwóch.
Pozegnaliśmy jesień w Górach Przeklętych. Gdybyśmy przyjechali dzień wczesniej mielibyśmy 2 dni w górach, a tak mieliśmy tylko jeden ostatni dzień jesieni. Ciepłej i suchej, słonecznej. Wczoraj w nocy wróciliśmy.

Twardy Typie, szczerze podziwiam!!!
Pojechać do Albanii na JEDEN DZIEŃ... noooo... czapki z głów!!!!!!!!! 8) :)
To trzeba... naprawdę. :D

Fajnie, że Wam się udało. Jeszcze raz gratuluję. :D

Pozdrav
Jola

PS. Piękne jesienne fotki. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone