Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.09.2006 17:24

Zdjęcia są i to multum, ale owej relikwii- nie ma.... :oops: - Aga zrobi!
Foty ( jeśli chodzi o nasze) "sie robią" i do niedzieli bedą "upublicznione" z "drogą wejścia" naszego znajomego, który nie oglądając sie na nic wlazł tam "po swojemu" :) :) :) :lool: i zszedł tez "po swojemu2" :wink:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.09.2006 08:08

Jest dobra wiadomość od Agnieszki z Koplika! Cudowna rysowanka ocalała i przyjedzie do Polski!!! Agnieszka jeszcze w Albanii - z prądem w Kopliku różnie bywa i kafejka różnie chodzi, a jak juz chodzi to tłum dzieciaków i w kolejce trzeba czekać :lol: , ale dobrze jest. Niebawem powinna juz wrócić do PL z relikwią :D
Pozdrowienia dla Was!~

Typie - mapka bardzo sprytna i pomocna. Dzięki niej tak błyskawicznie dotarliśmy pod półki, że aż się dziwiliśmy i zastanawiali co z czasem zrobić... :) No ale problem rozwiązała nam pogoda :cry: :cry: :cry: :( :( :(
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 12.09.2006 09:13

Coraz bardziej tajemniczo..... :-)
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.09.2006 11:22

Tomek! Wybacz! Ty chyba nie znasz szczegółów, a nasza relacja dopiero w głowach siedzi :D . To moze napiszę Ci maila, bo to chyba nie miejsce na szczegółową opowieść.

Jedno jest chyba jasne: Kamil i Gord stworzyli rysowaną mapkę i ona ocalała i myślę będzie pomocą dla następnych pokoleń zdobywców MJ (tu myślę też o nas, którzy do szczytu nie dotarli :) )
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.09.2006 22:13

Miredite!

Następna Majowa Hubka ;) z rejonem naszego działania.
Trasa podejścia na Qafa e pejes, do katunu i na Maja jezerce na czerwono
na Qatat e verlla (2333) na niebiesko
na Maja popljuces na brązowo (wybór koloru nieprzypadkowy :lol: )

Obrazek

Trasy bardzo orientacyjnie zaznaczone, szczegóły będę jeszcze musiał skonsultować z Wami.

Mam całego skana dużego arkusza 1:25000. Shtrigi, Racibor i Typ już go dostali. Von Laos i inni zainteresowani, jak byście chcieli to do mnie napiszcie na adres lzkamil (małe L na początku) na skrzynkę tlenową. Mapka deczko styrana po dwóch prokletijskich kampaniach ale jeszcze dużo na niej widać :)

Natten e mire!
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 17.09.2006 12:38

Droga na MJ prawie w 100% taka jak nasza. Gdybym miał taką mapkę wtedy gdy tam byliśmy, mógłbym bardziej się porozglądać i dopasowywać poszczególne szczyty i wzniesienia, teraz pamięć już nieco zawodzi...
Wczesniej myślałem, że od Quafa e Pejes skrecało sie nieco wczesniej niż zaznaczyłes, ale pamięć juz nie ta :-)
Srodkową częśc trasy szliśmy raz tak jak zaznaczyłeś, a raz chyba bardziej po prawej stronie (chyba jakimś żlebem)...
Końcówka chyba taka sama.
Byłes tam kilka dni, widziałes szlak na MJ i inne szczyty z wielu perspektyw, więc i twoje domniemania na pewno są zgodne z rzeczywistościa...

A co do brązowego koloru szlaku :-) - muszę cie chyba pogonić, bo coś sie opuszczasz w relacjach i nie moge o tym kolorze przeczytać.
Jak sie tam nie odzywam to nie znaczy ze z uwagą nie czytam kolejnych odcinków. A coś relacja stanęła w miejscu...
Już 10 dni ciszy.....
Do roboty na tych depresjach :-) !!!
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 17.09.2006 12:49

NO, dokładnie- nic nie ma.... :(
Aha, jak nic się nie stanie :wink: , to dziś na noc wrzucam foty do sieci, tylko z majki :wink:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 17.09.2006 13:29

zawodowiec napisał(a): na Maja popljuces na brązowo (wybór koloru nieprzypadkowy :lol: )

Haha... odcinek "Klątwa Gór Przeklętych" niewątpliwie interesujący... :wink: :lol:

Też nie poganiam, ale... :lol:

Pozdrav svima
Jola
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 17.09.2006 14:56

wiolak3 napisał(a):NO, dokładnie- nic nie ma.... :(
Aha, jak nic się nie stanie :wink: , to dziś na noc wrzucam foty do sieci, tylko z majki :wink:

Hmmm, a moze byscie tez coś napisały, a nie tylko fotki :-)
Wszystko "trzymasz" na zimowe dni?
Zapomniszzszszszszszz

Chyba ze bedziecie w odpowiednich momentach uzupełniać relacje Janqesa, to ok....
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 17.09.2006 18:12

Bedzie relacja, bedzie. A foty, to zawsze na wyobraznie działają. Ula coś myśli, ale.....jeszcze jeden wyjazd przed nami :D , hiiiii. Może nie bedziemy mieć sałatkowej, pomieszanej wersji :wink:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 17.09.2006 19:13

typ napisał(a):Wczesniej myślałem, że od Quafa e Pejes skrecało sie nieco wczesniej niż zaznaczyłes, ale pamięć juz nie ta :-)

Bardzo dobra pamięć!
Rzeczywiście najlepiej skręcić wcześniej. My sobie poszliśmy do jeziorka i z powrotem a potem do góry z samej przełęczy. Wracaliśmy jak mówisz, tą ścieżką co trochę skraca drogę i schodzi lekko poniżej przełęczy.

typ napisał(a):Do roboty na tych depresjach :-) !!!

Hahaha właśnie o to chodzi że trochę za dużo mam tej roboty :)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 17.09.2006 21:19

Tutaj szanowny Czytelniku-Oglądaczu daję linka (chwilowo, bo nie skończyłam, hiii :oops: ) tak zeby "se wspomnieć" i nie zapomnieć, eh...
http://fotokonto.pl/showimage.php?id=8412&size=1024
(Dobrze oglądać w dużej rozdzielczości albo slide show)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.09.2006 21:39

wiolak3 napisał(a):http://fotokonto.pl/showimage.php?id=8412&size=1024
(Dobrze oglądać w dużej rozdzielczości albo slide show)

DOBRZE się to ogląda :D

Jedni wklejają fotki z autkami.
Twój "motyw" z butem jest jak najbardziej .. na miejscu 8)

Czekam na JESZCZE i pozdraviam
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 17.09.2006 22:43

Moi drodzy alpinisci,ciesze się z Waszych szczesliwych powrotow,trzymałam kciuki,az sama nie mogłam wchodzic na co pomniejsze górki Peljeśaca.Czuje,że w dni chmurne i smutne ,bede mogła wejść-nie na szczyty :twisted: -lecz na Wasz temat, czytac i ogladać Wasze wspaniałe wejscia.Dzieki za mapkę, chodze po kropkach :lol:
Pozdrowienia od miłośniczki gór petris
:D :D :D :D
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 18.09.2006 07:36

Dzieki! dołożyłam teraz jeszcze pare, ale mnie robota ściga. Wieczorem będzie tzw. ciąg dalszy z naszym nieznacznym udziałaem, hiii. A jak sie bede nudzić :wink: , to je nawet opisze :wink: :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone