Racibor napisał(a):Witam wszystkich miłośników podróży, gór, bałkańskich klimatów ...
Na to forum trafiłem niedawno, już po powrocie z Albanii (trzy osoby + Opel Corsa, trzy tygodnie - czerwiec/lipiec 2006, Jezerces, Korabi i nie tylko). Jego lektura zachęciła mnie do podzielenia się naszymi doświadczeniami, a relacja na stronie http://www.albania.ikreska.pl/, szczególnie opis poszukiwań Jezercesa utwierdziła w przekonaniu, że nie powinien to być tylko opis naszych dokonań a szczegółowa relacja z opisem trasy i wskazówkami dla tych którzy zechcą pójść w nasze ślady. Ale to wymaga pracy i czasu, którego nie mam w nadmiarze. Relacja będzie powstawała sukcesywnie. O postępach poinformuję. Myślę, że przed przyszłymi wakacjami zdążę opisać nie tylko ten wyjazd (w 2004r. byliśmy w Czarnogórze - Komovi, Visitor, Prokletije, Bielasica, Durmitor, Sinjajevina i nie tylko).
Jeżeli ktoś jeszcze w tym roku wybiera się do Albanii i ma pytania to chętnie na nie odpowiem.
Czesc Racibor!
Na Maja Jezerce kierowałeś się opisem z sumitpost? A jesli tak to czy potwierdzasz że jest on błedny? A może miałes jakieś inne źródło informacji?
Albo jeszcze inaczej - może jestes w stanie poprawić coś w moim opisie wejscia na MJ i stworzyć jakiś dobry opis wraz z mapką? Mam juz 2 mapki, ale nie wiem czy są dobre i nie chce kogoś wprowadzać w błąd....
Napisz tez na razie w skrócie gdzie byłes oprócz Jezerce, Korabi i czy dotarłes Opelkiem do Theth?
Szczególnie interesuje mnie czy byłes jeszcze na innych szczytach Alp Albańskich?
Moim zdaniem relacje z mało znanych rejonów, gdy nie można skorzystać z pomocy przewodnika, czy dobrej mapy, powinny być własnie opisywane bardzo szczegółowo.
Wtedy ktoś kto chce się tam wybrać ma wszystko "na talerzu" , a jesli nie aż tak, to przynajmniej ma jakąś pomoc....
A z relacja proponuje ci sie spieszyć, bo jakoś dziwnie wszystko ucieka z pamięci....