omoz napisał(a):Witam. W skrócie i na temat: potrzebuję namiary na kwaterki w Albanii /linki do stron, adresy mailowe/. Z góry dziękuję.
Mogą być namiary również na kwaterki w Czarnogórze.
Nikt nie pomoże?
Bodek1 napisał(a):Bośnia -Gazprom (dawne chyba OMV na którym 7 lat temu tankowałem), Czarnogóra chyba Lukoil ale Albania czarna magia.
Tyle tam stacji.
Jeśli pojadę prosto z Kefalonii to Konispol ,chodzi mi po głowie wąwóz Vikos (postój na 1 dzień Monodendri) to chyba wtedy Kakavia chyba lepiej.
skojola napisał(a):gregor_r napisał(a):Cześć. Wybieram się w tym roku w sierpniu pierwszy raz do Czarnogóry, to powiedz jaką trasą jechałaś, przez jakie kraje, czy drogami płątnymi, jaki czas podróży?
Cześć! Jechaliśmy trasą przez Słowację, Węgry, Chorwację i Bośnię. Wszędzie, gdzie się dało, płatnymi drogami. Zajęło nam to dwa dni, bo nie spieszyliśmy się. Tu, na Forum, czytałam wielokrotnie stwierdzenie, że podróż do celu, to część urlopu, i my też tak uważamy.
Granicę Polski przekraczaliśmy w Zwardoniu (zaraz za granicą kupowaliśmy winietę), potem przez Czadcę do Żyliny i autostradą D1 do Bratysławy, przejście graniczne Rajka (zakup winiety po stronie węgierskiej – taniej, niż po słowackiej), autostradą M1 do Budapesztu, potem M6 do przejścia granicznego w Udvarze i dalej do Bilje w Chorwacji, bo tam mieliśmy nocleg. Wyjechaliśmy z Piaseczna o 3 rano, dojechaliśmy na miejsce około 16. Po drodze były przerwy na tankowania, zakup winiet, śniadanie, rozprostowanie kości, półgodzinne opóźnienie z powodu korka przed Budapesztem, przejście graniczne (około 15 minut) i dojechaliśmy na 16.00. Trasa około 1085 km.
Drugiego dnia wyruszyliśmy o 5 rano. Dojechaliśmy przez Osijek do autostrady w Chorwacji i kierowaliśmy się na przejście w Šamac, potem cały czas drogą E73, przez Doboj, do autostrady przed Sarajewem, która zaczyna się w Zenicy. Za Sarajewem jechaliśmy drogą M18 do przejścia Hum/Šćepan Polje (chcieliśmy zobaczyć Kanion Pivy), potem przez Niksic do Podgoricy (E762). Z Podgoricy nad morze jechaliśmy tunelem Sozina (bo szybciej). Na miejsce dojechaliśmy też około 16.00. Oczywiście były przerwy na obowiązkowe 2 tankowania w Bośni (najtańsza benzyna), śniadanie, dwa przejścia graniczne (dłużej w Šćepan Polje – więcej samochodów) i robienie zdjęć, zdjęć, zdjęć… Trasa około 590 km.
omoz napisał(a):omoz napisał(a):Witam. W skrócie i na temat: potrzebuję namiary na kwaterki w Albanii /linki do stron, adresy mailowe/. Z góry dziękuję.
Mogą być namiary również na kwaterki w Czarnogórze.
Nikt nie pomoże?
Bodek1 napisał(a):Masz już trasę ustaloną, u mnie jeszcze wszystko w powijakach .
Tylko z grubsza mapy gogle,nie wiem ile na 1 dzień się dojedzie.
Skończy się tak jak zwykle od 10lat ,do Bitoli i dalej standard SRB/HU/SL/Cz
Może podrzucisz gotowca i się podjaram.
Te godziny w aucie i niepewność skutecznie odstraszają 75% uczestników wycieczki ,tej pięknej płci.
Jestem drajwerem z 50% prawem głosu .
czapir napisał(a):Droga z Mausoleum of Petar II Petrovic-Njegos do Kotoru łącznikiem (krótsza trasa) do drogi P1 aktualnie jest w remoncie. jest poszerzana i na drodze jest ubijany ostry granitowy tłuczeń. Duże ryzyko przecięcia rozgrzanej opony. Serpentyny kotorskie zamknięte od 10 do 16, według strażnika Parku Lovcen.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe