Krupi3r napisał(a):Ja w Chorwacji jeździłem na Sygicu i spisywał się względnie dobrze, ale widzę, że na Czarnogórę ma beznadziejne mapy. Jadę w lipcu i najprawdopodobniej będę używał Maps.me, ale zobaczę też polecane Here We Go.
Mam przy okazji pytanie odnośnie murów w Kotorze. Wyczytałem już, że wejście na nie z miasta kosztuje jakoś 8€, ale wiem, że jest darmowe wejście poza miastem, które później łączy się z płatną trasą. Znajduje się tutaj:
42°25'37.9"N 18°46'24.1"E
Pytanie jak jest z zejściem. Bo chcę wejść darmowym, zrobić kółko i wyjść płatnym. Sprawdzają tam jakieś bilety na wyjściu czy coś? Chyba nie powinni bo szlak prowadzi praktycznie od parku Lovcen i jak ktoś będzie chciał sobie tamtędy iść w stronę Kotoru to co? ;p
Byłem wczoraj w Dubrowniku na starym mieście, wejście na mury 20 euro więc nie wchodziłem na mury, kolejka linowa chyba 25 euro, na górę nad dubriwnikiem, mały kawałek pizzy od 3 do 4,5 euro, piwo w hotelu 7 euro, a w sklepie od 1,5 do 2 euro, ogólnie że 2 do 4 razy wszytko droższe niż w Czarnogórze a czasem i iwiecej. Dużo Amerykanów Anglików Japończyków i to ceny pod nich. pozdro z Petrovac