I ja muszę się podzielić moimi namiarami skoro się pytacie.
apartamenty u Marty i Grzegorza
85-337 Risan ul.Gabela b.b. Crna Gora
poniżej link z namiarami
http://risan-czarnogora.com/kontakt.phpByliśmy w 2017 po raz pierwszy w Czarnogórze, po raz pierwszy na Bałkanach i do tego wrześniowo bez rezerwacji.
Zmęczeni drogą (bo plany były zbytnio rozległe - to częste jak ktoś chce zobaczyć za wiele naraz)
Troszkę przestraszeni mega korkiem na granicy, ilością patroli w Herceg Novi.
Szukamy szukamy i co się nam podoba zamknięte bo połowa września - wdarła się nutka zwątpienia.
Nic to, trzeba wracać w kierunku Chorwacji aby jeszcze znaleźć coś przed zmrokiem.
Wracając z Kotoru w stronę Dubrownika zupełnie przypadkiem w miasteczku Risan moja lepsza Połowa zauważyła małą żółtą tabliczkę. U Marty i Grzegorza - no nic jedziemy.
Ach ten przejazd przez starą kamienną drogę- powoli i ostrożnie bo można zgubić zderzak, jak kto niżej zawieszony.
Zewnętrznie spory dom z kamienia, niepozorny choć robiący wrażenie.
Gospodarza nie było, ale nic to trzeba pytać. Sąsiadka nie zawiodła, przygarnęła zbłąkanych, zadzwoniła gdzie trzeba.
Kilka chwil i pojawił się Pan Grzegorz. Przemiły Pan z Krakowa-pozdrawiamy
Jego apartamenty okazały się dla nas strzałem w dziesiątkę. Wnętrze zaskakująco ładne i zorganizowane.
Były to nie dość , że najtańsze apartamenty w naszej pierwszej podróży na Bałkany, to jeszcze najbardziej luksusowe
w jakich przyszło nam mieszkać w te Bałkańskie wakacje.
Do tego co chyba najważniejsze, opowieści pana Grzegorza o Czarnogórze, zmieniły nasze postrzeganie tej pięknej krainy.
Skojarzyłem po czasie, że już kiedyś czytałem o tej miejscówce na forum.
Jesteśmy bardzo zadowoleni, że przyszło nam gościć w tym miejscu.
Co więcej wstępne przerażenie przeszło w zainteresowanie i zapewne jeszcze kiedyś odwiedzimy te rejony
i spotkamy się z Panem Grzegorzem
Polecamy bo warto