akwarysta6 napisał(a):A jest ktoś może teraz w Utjeha?? Spokojnie tam jest,bezpiecznie, brak gdzieś po drodze uchodźców lub innej plagi?? Pozdrawiam.
Utjeha imigrantów nie ma, jest spokojnie aż za spokojnie hihi
to piękne widoki, ale spytaj właściciela czy jest tam woda pitna w kranie, potem spytaj o strome wejście do apartamentu z plaży w słońcu przez pół godziny lub więcej (ja się męczę już przy 5 min. i to przy łagodnym zejściu ale już jestem stary hehe
potem jeszcze czy przy apartamencie w odległości 15 metrów nie jest droga miedzy miastowa (główna magistrala), a tam autobusy, tiry dbają o komfort i relaks gdy się podziwia piękne widoki z balkonu
do najbliższych barów czy też restauracji 2 km. Jeśli chce ktoś pomimo tych niedogodności fajny widok to polecam, tylko że posprawdzajcie tam ceny bo jeśli w Petrovac da się coś wynająć za powiedzmy od 60 euro dla 5 osób z basenem(zazwyczaj 70-100 euro zależy do standardu) to Utjeha zakres cenowy to max do 40 euro, więc nie ma co przepłacać i płacić tam 60 euro lub więcej, mówię o lipcu i sierpniu
Widok fajny, plaża też zatłoczona jak wszędzie w sezonie. Zapomniałem jeszcze o tym czy ścieki są oczyszczane gdy płyną rurą do morza?
na to się właśnie składa cena nie każda miejscowość ma ten sam standard
wystarczy sprawdzić cenę zakupu ziemi w Utjeha a np. w Petrovac albo Świętym Stefanie. Utjeha, tak fajne widoki ale przy cenach rzędu max 40 euro za 5 osób i to z basenem w dwóch pokojach i to w wielkim sezonie, bo poza sezonem czyli czerwiec i wrzesień ceny 20 euro za 5 osób to odpowiednie ceny
wielu o tym nie wie i nabiera się na oferty pośredników tak jak na tanie Ulcinij
bo cena kusi a ona nie bierze się z powietrza
Sorki nie obrażajcie się ale największe prowizje pośrednicy mają właśnie na takich tanich miejscowościach
Pozdrowionka
Czy coś tam się pozmieniało w którymś z punktów się mylę? Jeśli tak to mnie poprawcie będę wdzięczny