napisał(a) Pudelek » 18.05.2016 16:21
Z napisał(a):Pudelek napisał(a):jeżeli ktoś pragnie idealnej czystości to proponuję wyjazd do Luksemburga. Tam można jeść z ziemi
Nie da się ukryć, że w Albanii czy okolicach panuje syf, ale podobny mogę często spotkać wybierając się do najbliższego polskiego lasu. Wielu obywateli RP mentalnie wcale się od mieszkańców Bałkanów nie różni.
Kondolencje za sąsiadów,no bo przecież nikt z innego województwa tego nie wyrzucił. Poważnie nie przeszkadzał by Ci taki widok gdybyś tam plażował lub chciał w jakiejś knajpie zjeść,gdzie Ty mieszkasz?
widzę, że odczytałeś to dosłownie. Więc pozwolę sobie wyjaśnić, że chodzi o jakikolwiek polski las. Syf jest zarówno na Śląsku, jak i w Małopolsce, Mazowszu czy Pomorzu. Syf jest na ulicach, syfią kierowcy wyrzucając śmieci z aut podczas jazdy i podróżni z okien pociągów. I to wcale nie jest rzadkie zjawisko, choć niby tutaj jest "cywilizacja".
W Albanii byłem dwukrotnie i śmieci, choć zauważalne, nie wpłynęły w żaden sposób na postrzeganie tego kraju. A akurat na plażach i przy knajpach w których się stołowałem tego syfu nie widziałem, więc śmieszy mnie to całe lamentowanie w stylu "nie jedźcie do Czarnogóry, Albanii, Macedonii itp, bo tam nie ma chorwackich porządków, a Czarnogórcy nie przypominają mentalnie Chorwatów". Właśnie dlatego większość ludzi tam jedzie, a nie żeby robić sobie drugą wersję CRO.
Trochę się zmieniło, dalej czysto, nawet bardzo, ale już z ziemi jeść się nie da
to musiało w ostatnich latach, bo w 2013 jeszcze szło
Turyście mieliby problem przytachać w plecaku opony czy całe zwały śmieci widoczne w górskich potokach albo dolinkach... a takie obrazki też wcale nie są sporadyczne: