goly napisał(a):
a tu najcieplejszą wode w jakiej się kapałem
to Aqarius
to też
to plaża obok Aqarius
a tu plaża Gjipe ... najpiekniejsza ........
super przegląd dzięki
czyli już wiem na pewno, który kierunek i miejscówkę wybiorę w płd. Albanii
piekara114 napisał(a):Wiecie coś na temat tej kwatery http://www.himararooms.com/location
Dostałam dość ciekawą ofertę od nich, na stronie też wygląda ok.
Jeśli już nie o samej kwaterze, to co sądzicie o tej lokalizacji? Głośno, huk, jakieś wysypiska w pobliżu, disco? I jak ta najbliższa plaża? wiem, że w Himare to najlepiej na południu, ale na razie nikt z tamtych rejonów nie odpisał. Myślicie, że za wcześnie piszę?
Dzięki za wszelkie opinie, będzie to dla mnie punkt wyjścia czy to miejsce dla mnie.
marcines napisał(a):piekara114 napisał(a):Wiecie coś na temat tej kwatery http://www.himararooms.com/location
Dostałam dość ciekawą ofertę od nich, na stronie też wygląda ok.
Jeśli już nie o samej kwaterze, to co sądzicie o tej lokalizacji? Głośno, huk, jakieś wysypiska w pobliżu, disco? I jak ta najbliższa plaża? wiem, że w Himare to najlepiej na południu, ale na razie nikt z tamtych rejonów nie odpisał. Myślicie, że za wcześnie piszę?
Dzięki za wszelkie opinie, będzie to dla mnie punkt wyjścia czy to miejsce dla mnie.
Na pewno gęstsza zabudowa, pytanie jak jest z parkingiem, na booking mają wysokie opinie więc powinno być ok. Ze śmieciami tam jest tak, że stoją kontenery co kawałek i każdy wyrzuca tam śmieci, co kilka dni jeżdżą i zbierają wszystko. Ruch przez Himare nie jest bardzo duży, tirów ze względu na góry nie ma, autobusów niedużo. Trzeba sie też przyzwyczaić, że w Himare są przerwy w dostawie prądu w ciągu dnia.
piekara114 napisał(a):Dzięki za zdjęcia. Poczekam jeszcze, może jeszcze ktoś odpiszę lub coś znajdę w necie na południu Himare.
Nastawiam się też na kilka plaż w terenie, więc ta plaża w centrum (jakaś super nie jest) więc na 2/3 razy będzie ok.
JurekM73 napisał(a):piekara114 napisał(a):Dzięki za zdjęcia. Poczekam jeszcze, może jeszcze ktoś odpiszę lub coś znajdę w necie na południu Himare.
Nastawiam się też na kilka plaż w terenie, więc ta plaża w centrum (jakaś super nie jest) więc na 2/3 razy będzie ok.
Kwatera na fotkach wygląda bardzo dobrze. Szkoda że nie ma fotek wyglądu zewnętrznego i otoczenia. Jak napisał marcines to jest najbliżej tej typowo miejskiej plaży, która za ciekawa nie jest i przebywają na niej głównie albańczycy "miejscowi"
Do samego centrum blisko i w dół - do kwatery pod górkę. Nie wiem w jakim terminie planujesz jechać, ale tam nie ma klimy !!!
marcines napisał(a):JurekM73 napisał(a): Nie wiem w jakim terminie planujesz jechać, ale tam nie ma klimy !!!
Wg booking w pokojach trzyosobowych z balkonem jest AC.
piekara114 napisał(a):marcines napisał(a):JurekM73 napisał(a): Nie wiem w jakim terminie planujesz jechać, ale tam nie ma klimy !!!
Wg booking w pokojach trzyosobowych z balkonem jest AC.
Planujemy 10-20 lipca 2+1 (13 lat).Wg otrzymanej oferty bezpośrednio w app z widokiem na morze i app z kuchnią ale bez widoku jest klima. A po czym twierdzisz JurekM73, że jej nie ma?
goly napisał(a):Piekara to może wpadniemy na siebie bo my w Himare bedziemy od 17 lipca .
Mam nadzieje że wyrobią się z tymi remontami na promenadzie . A dokładnie to chyba z wybudowaniem nowej bo widze ze idą równo.
piekara114 napisał(a):goly napisał(a):Piekara to może wpadniemy na siebie bo my w Himare bedziemy od 17 lipca .
Mam nadzieje że wyrobią się z tymi remontami na promenadzie . A dokładnie to chyba z wybudowaniem nowej bo widze ze idą równo.
A skąd wiesz o remontach? Są jakieś kamerki? Podrzuć linka? Gdzie macie nocleg i jak planujecie jechać? Może być wszystko na priv - ja rozeznaję obecnie wszelkie możliwości, a widzę, że Ty już w AL byłeś i jedziesz z naszych okolic.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe