Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 24.02.2016 12:36

Tak jak pisali poprzednicy , ładuj w ciemno i sie nie martw . My w zeszłym roku po ok 45 min szukaniu kwater znaleźliśmy kwatere dla czterech rodzin . Nowiutka w cenie chyba 25 za pokoj z klimą i 32 za dwupokojowy apartament bez klimy . Namiar mam tylko telefoniczny .
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 24.02.2016 13:09

Ja też byłem przestraszony przed wyjazdem w 2015/ jechałem w sezonie ok.18 lipca/ choć juz któryś raz z kolei. Patrzyłem na oferty w intrnecie i one jakoś szybko uciekały oraz ceny były nie małe. Nie wiedziałem o co chodzi ale nie dogadałem sie co do ceny i poistanowiłem że pojade w ciemno jak kilka lat wczesniej. Do godziny miałem 3 oferty które mnie pasowały -/2+3/ - i były w miare blisko plazy. Na koniec wygrała przestrzeń i cena nad ciaśniejszym luksusem - płaciłem 25 albo 30 euro 2 pokoje + aneks + łązienka. to mniejsze chcieli chyba 35 albo 40 euro. Jakbym poszukał dłużej to może i jeszcze cos ciekawszego bym znalazł ale byłem na tyle zmeczony że nie było mi to w głowie.
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 24.02.2016 13:17

Co do tego czy jechać w ciemno czy nie, to nie raz była o tym mowa. Każdy robi jak chce. Ja 10 lat temu jadąc do BG pojechałem pierwszy raz w ciemno - pierwszy i ostatni. Jak ktoś tak lubi to niech jeździ. Należy mieć na uwadze np. opóźnienie przyjazdu z różnych względów. Szukanie kwatery z dziećmi jak jest już ciemno może odbić się negatywnie na związku damsko-męskim w rodzinie :-). Pośpiech i presja są złym doradcą w takim przypadku. Każdy zrobi jak uważa. Jak masz kwaterę zarezerwowaną to od samego początku wyjazdu (po zamknięciu drzwi w domu w Polsce) masz spokojna głowę i o tym nie myślisz, co oczywiści może wiąże się z wyższą ceną (spokój kosztuje), ale nie po to jedziemy na wakacje aby oszczędzać na maxa !!!
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.02.2016 14:08

Właśnie o ten spokój mi chodzi.
Trochę przeraża mnie, że będę na wieczór. Wprawdzie dziecko to 13-latek, ale wiadomo także trochę pomarudzi jak spędzi 2 dni w samochodzie (Pan M. też będzie marudził :wink: )
Będę jeszcze zanudzać o te kontakty vila borsh nie odpisuje, odpisał hotel Rondos, ale jakoś mi nie pasuje on do końca). Z chęcią przyjmę namiary na inne miejscówki między Dhermi a Himare. Pomożecie?
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 24.02.2016 16:14

piekara114 napisał(a):Właśnie o ten spokój mi chodzi.
Trochę przeraża mnie, że będę na wieczór. Wprawdzie dziecko to 13-latek, ale wiadomo także trochę pomarudzi jak spędzi 2 dni w samochodzie (Pan M. też będzie marudził :wink: )
Będę jeszcze zanudzać o te kontakty vila borsh nie odpisuje, odpisał hotel Rondos, ale jakoś mi nie pasuje on do końca). Z chęcią przyjmę namiary na inne miejscówki między Dhermi a Himare. Pomożecie?

Sporo Polaków, zatrzymuje się w hotelu Calliope http://calliope.al/ i poleca.
Jest też też wątek na Cro gdzie też opisują że tam spali grecja-przez-albanie-i-nie-tylko-raz-jeszcze-2011-i-2012-t32480-270.html
Należy sporo szukać :-)
Polecam przekopać wszystkie wątki o AL na Cro i na forum Albańskim
na pl.tripadvisor.com też masz informacje o hotelach i pensjonatach.

Nie kieruj się do końca ceną bo nie raz bardzo niska cena oznacza że warunki będą podłe, np. zamiast prysznica z brodzikiem będzie miska w łazience.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.02.2016 17:07

JurekM73 napisał(a):Sporo Polaków, zatrzymuje się w hotelu Calliope http://calliope.al/ i poleca.Należy sporo szukać :-)
Polecam przekopać wszystkie wątki o AL na Cro i na forum Albańskim

Wysłałam maila już w weekend do Calliope, ale brak odezwu :? Ponowię za tydzień maile.
Relacje czytam oczywiście (mam zrobioną listę relacji), ale właśnie większość w ciemno jeździ i namiarów nie ma (pisze privy)....
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 24.02.2016 20:55

Obrazek

tu mielismy najwiekszy tłok , ale plaża bardzo fajna

Obrazek

a tu najcieplejszą wode w jakiej się kapałem

Obrazek

Obrazek

to Aqarius

Obrazek

to też

Obrazek

to plaża obok Aqarius

Obrazek

Porto Palermo

a tu plaża Gjipe ... najpiekniejsza ........
Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to tył plazy
Obrazek

specjalenie dla piekary :)
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 24.02.2016 21:35

goly, czy Aquarius i ta obok to są te plaże ??? - https://goo.gl/maps/vfXSrvUWme82

Jak się do nich dostałeś i do Gjipe ???
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.02.2016 21:35

goly napisał(a):specjalenie dla piekary :)

Dziękuję, dziękuje, dziękuję
A możesz zaznaczyć, gdzie ta plaża Aqarius ?

I co to za plaża, ta na Twoim zdjęciu?
Obrazek
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 24.02.2016 22:12

Jurek tak to te plaże . Na te plaże dojechalismy od strony Jale , a pózniej z buto ok 10 min . Gorzej z Gjiape tam "cza" z buta iśc ponad 20 min z górki czyli wracac pod . Ale opłaca sie .

Piekara ta plaża to Aqarius . Tam sa dwie plaże obok siebie . Obie fajne .
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 24.02.2016 22:22

Jurek tu parkowaliśmy auta na Gjiape .
Obrazek

a tu na Aquariusa

Obrazek

Obie trasy do przejścia ale na Aquariusa zdecydowanie lżejsza
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 24.02.2016 23:00

goly - dzięki. Ja próbwałem w zeszłym roku na Aquariusa podjechać od strony plaży Livadhi, ale droga okazała się za trudna dla moje skody 4x4.

Czy droga jest tak tragiczna, że należy dojść, czy jednak uda się dojechać po mału ???

Chyba w tym roku spróbuje tam się dostać
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 25.02.2016 09:24

piekara114 napisał(a):Wysłałam maila już w weekend do Calliope, ale brak odezwu :? Ponowię za tydzień maile.
Relacje czytam oczywiście (mam zrobioną listę relacji), ale właśnie większość w ciemno jeździ i namiarów nie ma (pisze privy)....

W zeszłym roku jak szukałem noclegu w Albanii, to też był problem z odpisywaniem.
Odpowiedzi potrafiły do mnie dochodzić nawet po miesiącu.
Później nawet po kilka razy dopytywali się, czy nadal poszukuję noclegu.

Ja miałem rezerwację w Borsh w Elisabeta Hotel.
Argumentem za tą kwaterą między innymi było to, że jeżeli zrezygnujesz do 14 dni przed przyjazdem, to zwracają wpłaconą zaliczkę.
Niestety musiałem z tego skorzystać i wywiązali się z tego bezproblemowo.
Szkoda tylko, że jednak nie było mi dane sprawdzić jak tam rzeczywiście jest. :(
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 25.02.2016 23:39

JurekM73 napisał(a):Sporo Polaków, zatrzymuje się w hotelu Calliope http://calliope.al/ i poleca.

spałem i polecam, ale warunki "trochę spartańskie"...w sumie kwatera potrzeba była mi aby się przespać i zjeść śniadanie na balkonie...:)
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 26.02.2016 09:20

My tez próbowaliśmy od strony Livadji ale polegliśmy w przedbiegach :) od strony Jale wyższym samochodem powinieneś dać rade . W zeszłym roku było tam auto na polskich blachach , jakos dali rade .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 132
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone