Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 06.06.2006 00:30

Nie pamietam już czy o tym ktoś z was pisał.....
Okazuje się że w Boge i Xhai lekcji religii uczy polski ksiądz - salwatorianin Krzysztof Przybyłowicz http://www.pretor.pl/expedition/Albania ... hkrel%20(2)/Szkola%20w%20Shkrel%2001.htm
A tutaj jeszcze jedna krótka relacja z wyjazdu w tamte okolice.

.............jeszcze tylko kilka tygodni.............................................
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 06.06.2006 07:20

Tomku, to już nieaktualne.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 06.06.2006 08:32

wiolak3 napisał(a):Tomku, to już nieaktualne.

Hmmm, tzn że juz tam nie go nie ma? :-(
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 06.06.2006 08:51

Dokładnie tak.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 06.06.2006 10:38

wiolak3 napisał(a):Dokładnie tak.

Bardzo oszczędna jesteś w słowach :-)
Ale ok. Rozumiem.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.06.2006 08:03

Twój mail jest aktualny?mam słówko
Ostatnio edytowano 07.06.2006 09:28 przez wiolak3, łącznie edytowano 1 raz
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 07.06.2006 09:04

wiolak3 napisał(a):Twój mail jest aktualny, tommeckmałpao2.pl? mam słówko

Hmmm, nie napisałas czy pytasz mnie czy von Laosa....
Choć mam na imie Tomek to nie miałem nigdy takiego maila :-), wiec pewnie to nie o mnie chodzi....
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.06.2006 09:28

Sorry, strasznie skaczę, po róznych stronach. No to jest pytanie do ciebie-TYPIE. A mail, to kurcze kogoś z form, to zaraz go kasuję. :oops:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 07.06.2006 11:28

wiolak3 napisał(a):Sorry, strasznie skaczę, po róznych stronach. No to jest pytanie do ciebie-TYPIE. A mail, to kurcze kogoś z form, to zaraz go kasuję. :oops:

Ok :-)
Nie ma sprawy.
Pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
von Laos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) von Laos » 08.06.2006 10:36

wiolak3 napisał(a):My 7 sierpnia, to chyba nie zdążymy sie spotkać ani poczytać relacji.... :cry:

Do wyjazdów zaglądajmy na forum, a na czytanie relacji poświęćmy tegoroczną jesień. :)

A propos naszych misjonarzy, w tamtych okolicach działa jeszcze jeden. Franciszkanin. Nie wiem jednak gdzie dokładnie mieszka, ani jak się nazywa.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 08.06.2006 10:41

Tak, tak bodajże w Lezhe, ale to dalej. Są jeszcze w Szkodrze salezjanie. powinien jeszcze nich być ks. Marek

Ależ w takim razie ta jesień będzie gorąca!!!!!!
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 09.06.2006 19:40

Zakupiłem sobie kilka nowych map i na jednej z nich zauważyłem dziwną drogę, której nie widziałem i nie widzę na żadnej innej mapie. Czyżby coś nowego budowali? Coś co "wedrze się" z drugiej strony do samego środka Alp Albańskich?
A może to po prostu bład w druku?
Zwróćcie uwage na drogę (oznaczoną grubą żółtą linią) biegnącą od Fierze przez Lektibaj i nagle kończącą się pomiędzy dwoma wierzchołkami o wys 2355 i 2066 mnpm (jeśli dobrze odczytuje ich nazwy to są to Maja e Kakise i Maja e Ershellit).
Na końcu tej drogi nie ma żadnej oznaczonej miejscowości..... dziwne...... a zaraz ponad nią i poniżej są dwie duże miejscowości do których wg mapy nie prowadzi żadna droga :-) (Salce, Curraj i Siperm)

Obrazek

Co to jest???
Podejrzewam że albo tej drogi w ogóle nie ma, albo jest w fatalnym stanie ale przez jakiś błąd zaznaczyli ją jako jedną z głównych.

A teraz uciekam na mecz :-)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 09.06.2006 20:35

Rzeczywiście, sprawdzałam na mapach- nie ma. Hm :?: :?: a mapę masz najnowszą, tak?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 09.06.2006 21:46

wiolak3 napisał(a):Rzeczywiście, sprawdzałam na mapach- nie ma. Hm :?: :?: a mapę masz najnowszą, tak?

mapa z 2005 roku....... skala 1:500......
KOL
Cromaniak
Lpg Albania

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 13.06.2006 10:10

typ napisał(a):Na forum "bułgarskim" wyczytałem informacje, że w Albanii mozna kupić LPG. Podobno cena za litr to ok 60 lek, czyli biorąc pod uwagę dzisiejszy kurs (100 LEK = 3,16 PLN ) cena LPG jest taka sama jak w Polsce.
To dobra informacja.
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś informacje na temat LPG w Albanii to byłoby miło (np miejscowosci w których ktoś z was widział takie stacje....)

PS
Dopiero dziś zauważyłem "przemeblowania" na forum.
I te które zauważyłem na razie mi się podobają :-)

Wracałem parę dni temu z Grecji(Zakynthos) przez Albanię i z LPG nie ma tam problemu, jest dużo stacji gorsza sytuacja jest ze stanem dróg.
Dużo stacji jest też w Macedonii.
Zauważyłem dwie nowe stacje w Czarnogórze.W Podgoricy na drodze do Niksica i w Niksicu.
W Chorwacji nie ma już dwóch stacji w Osijeku jest tylko jedna ta czynna 24h i nie jest to już INA.Jest za to nowa stacja gdzieś 20 km za Osjiekiem po lewej stronie w kierunku na Mohacs.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone