pawelh napisał(a):Opinia dotyczy głównych dróg wzdłuż morza w głębi kraju pewnie jest gorzej,ale mój samochód na takie eksperymenty za nisko zawieszony więc nie testowałem.
Mikeee napisał(a):goly napisał(a):ewalla co do internetu to my poprostu kupilismy startery tamtejszej siecie kom i internet śmigał elegancko . A po knajpach wifi do złapania bez problemu . NIe wszedzie ale jest . Pisze głównie o Himare . Co do miejscowości ....dla mnie Ksamil jest dramatyczne . Owszem plaże sa piękne ale wszystko to jest w sezonie mega zatłoczone . Według mnie zdecydowanie ładniejsze plaże są w okolicy Dhermi ,Himare .
potwierdzam powyższe. Mi również klimat Ksamil nie przypadł do gustu, głównie ze względu na tłok w sezonie - byliśmy w sierpniu i przez kilka godzin nie mogliśmy znaleźć noclegu. Pojechaliśmy do Himare i tam zostaliśmy - mogę szczerze polecić to miasteczko
ralfox napisał(a):witam kochani cromaniacy, nie wiecie przypadkiem czy do pociągu a autokuszetką (Nowy Sad - Bar) wjedzie większym autkiem (sharan) ? ogólnie piszą na stronach-, że max wymiar to 155cm wysokości, ale może są jeszcze jakieś opcje ? nie znalazłem a kopię dość długo, proszę o info jeśli ktoś wie..
ralfox napisał(a):Witam, kochani cromaniacy, w tym roku planujemy zmianę z Cro na Czarnogórę i w związku z tym nie łatwe pytanie: czy ktoś z Was poleci jakiś fajny apartament w Czarnogórze koniecznie z basenem, blisko plaży dla 2 rodzin z dziećmi 2+2 oraz 2+3 oraz jeszcze 2 osoby dorosłe do innego pokoju, na 9 nocy od 25.07.-3.08. 2016
ewalla napisał(a):
Dzięki!
Ksamil ze wzgledu na tłok odpadł jako miejscówka, ale chcemy pojechać na kilka godzin, zobaczyć.
W tym roku planujemy urlop na przełomie czerwaca i lipca, 2 tyg w czerwcu i tydzień w lipcu. Czy to juz sezon, czy jeszcze nie ma tylu ludzi? A jak z noclegami? mozna w tym czasie coś znalexć tańszego? jechać w ciemno czy rezerwować?
No i jak z pogodą? zawsze na urlop jeżdzilżdziliśmy na przełomie sierpnia i września, w Grecji było ciepło i ciepła woda. A jak w Albani? mozna liczyc na ciepła wode?a nie jak nasz Bałtyk :-)
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe