Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 02.08.2015 18:08

nie zagłębiałem się w Sarajewo w drodze powrotnej ceny podaję z "obwodnicy" , ale faktycznie taka rozbieżność istnieje na różnych stacjach w BIH wydaje mi się że czym bliżej południa tym drożej , co do prowizji to w moim przypadku jej nie ma płatność była poprzez unicredit groupe do której bank należy
Arkadek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arkadek » 02.08.2015 20:51

Bardzo dziękuję za wszystkie informację!
Popełniłem niezłą gafę z tą walutą w Czarnogórze, bo siedziałem 2 dni żeby zaplanować wyjazd i nie sądziłem (nie sprawdziłem.....), że mają euro....
Arkadek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arkadek » 02.08.2015 21:27

w sezonie 8-10E (we wrześniu jest jeszcze taniej- za 7E znajdziesz bez problemu)

Slavko.v - to chyba ceny za osobę?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.08.2015 21:35

tak, za osobę!
Arkadek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arkadek » 03.08.2015 06:23

to niska cena :) ale pytanie czy standard jest w miarę ok?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 03.08.2015 12:53

Pewnie, że jest ok. Ja pierwsze dwa tygodnie lipca byłem w Dobra Voda (10 km od Ulcinj) i płaciłem 10E za osobę i super gospodarze (pytałem po sezonie 8E/osoba), w Chorwacji bym za to samo zapłacił ok. 20E za osobę.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2015 02:45

Tak potwierdzam. Cena za nocleg kształtuje się na poziomie 10 euro od osoby. Standard różny od nie ciekawych apartamentów bez klimy i cena kształtuje się na poziomie 8 euro po dobre apatamenty od 10 euro wzwyz. No cóż piękno Czarnogóry nie porywa jak Makarskiej Riviery. Minusem jest to, że jest też daleko. Plusem, że jest mało Polaków i turystów z Europy Zachodniej. Nie spotkałem przez 2 tygodnie żadnego auta. Natomiast Serbów, Albańczyków, Rosjan dużo. Wybór należy do Was.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.08.2015 10:05

moim zdaniem piękno Czarnogóry w niczym nie ustępuje Chorwacji, w tym Rivierze Makarskiej... ale to jest tylko moje zdanie...
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 04.08.2015 10:25

A moim zdaniem Czarnogóra i Chorwacja bardzo się różnią pod wieloma względami i w ogóle bym ich nie porównywała .Oba kraje mi się podobają,ale w obu całkowicie co innego :)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.08.2015 10:26

masz rację...
natart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) natart » 04.08.2015 14:18

zgadzam się, oba piękne :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2015 20:34

Ural napisał(a):Tak potwierdzam. Cena za nocleg kształtuje się na poziomie 10 euro od osoby. Standard różny od nie ciekawych apartamentów bez klimy i cena kształtuje się na poziomie 8 euro po dobre apatamenty od 10 euro wzwyz. No cóż piękno Czarnogóry nie porywa jak Makarskiej Riviery. Minusem jest to, że jest też daleko. Plusem, że jest mało Polaków i turystów z Europy Zachodniej. Nie spotkałem przez 2 tygodnie żadnego auta. Natomiast Serbów, Albańczyków, Rosjan dużo. Wybór należy do Was.

Ural opisz swoje wrażenia,teraz już po to możesz zweryfikować to co mogłeś poczytać na forum przed wyjazdem i co zobaczyłeś.
Widzę,że do końca to chyba nie jesteś zadowolony.pzdr
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2015 21:10

Prawda jest taka, że Czarnogóra mniej mi sie podobała niż Chorwacja. Wydaje sie ona bardziej zaniedbana. Śmieci w pojemnikach i obok. To samo spotyka się od czasu do czasu na posesjach. Cena kwater bardzo dobra, zywienia też przystepna dla Polaków zwłaszcza coraz tańsza im bardziej na południe sie jedzie. Duzo sie buduje tak, że widoki sa czasami nieciekawe zwłaszcza hoteli w budowie. Psuja one widok. W Chorwacji wynajmie się apartman nad sama woda czego w Czarnogórze się nie spotyka. Jednak Chorwacja zwłaszcza Makarska strona jest dużo piekniejsza tylko, że droga i zatłoczona. W Czarnogórze niemców, włochów, czechów, węgrów itp nie ma. Za to są serbowie, albańczycy, rosjanie. Lody gorsze niż w chorwacji mniejsze i mniej smaczne. Dania w kanajpach tańsze. To by było na tyle. Trochę, żebraków się spotyka - cyganie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.08.2015 21:14

Licytujecie się, gdzie większe nieczystości, bardziej szary piasek itp. ... :roll:
Ja przedkładam przyrodę i przygodę ponad standardy i mam nadzieję, że się nie zawiodę. :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2015 21:19

Zobaczymy czy się nie zawiedziesz. Góry mają zielone ale nie są rewelacyjne. Trzeba jechać do Bośni tam sa piękne widoki w drodze do Polski.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone