Pioracz napisał(a):zonia1980 napisał(a):Mike jakie baniaki z wodą?za 3 dni jedziemy do Ulnicj.
ża
Nie ma żadnych baniek z wodą. Ja i moi znajomi jeździmy w okolice Ulcinj od lat i w tym roku znów się tam pojawimy. Jest dużo spokojniej (oczywiście poza centrum miasta) niż w innych miejscowościach, no i mamy do dyspozycji 13 km piaszczystej plaży, na której jest zdecydowanie mniej śmieci niż na naszych bałtyckich.
Kolega mike_ na tym forum poleca głównie okolice Petrovaca gdzie "pomaga" w znalezieniu noclegu za kosmiczne pieniądze.
To powiedz mi, co się dzieje z nieczystościami z kanalizacji w Ulcinij
? Skoro nie ma oczyszczalni to z kibelka leci prosto w morze, a potem w tym się pływa na szczęście to 2 km w głąb morza jest wyprowadzane rurą nie widziałem jeszcze żadnych pływających bojek
Kolega Poracz uparcie twierdzi że te tanie miejscowości są tanie bez powodu, a naprawdę powodem jest brak infrastruktury
My mieliśmy w Petrovac apartamenty nawet po 55 euro z basenem za 5 osobowy jak na tak drogą miejscowości to raczej nie są to kosmiczne pieniądze ale już je dawno wynajęliśmy (nie mamy problemu z zapełnieniem naszych apartamentów bo od listopada robimy rezerwacje), mowie o cenach na lipiec i sierpień. Oczywiście mamy też i droższe apartamenty
Napisałem też o tym że w tym roku dopiero Kotor i Tivat dostały oczyszczalnie, wiec promuje też pewnie i Kotor i Tivat twoim zdaniem haha
niskie ceny w Ulcinij nie biorą się z niczego
Moim zdaniem po co przepłacam w Ulcinij można jechać od razu obok do Albanii obok i za to samo zapłaci się jeszcze mniej
Gmina Budva od dawna ma oczyszczalnie, a Petrovac do tej gminy należy jest to najlepszy rejon Czarnogóry dlatego ceny tu są najwyższe. Plaża Jaz została najlepszą plażą europy w tym roku no ale to też pewnie moje promowanie i wymysły
http://balkanistyka.org/czarnogorska-pl ... w-europie/ te 13 kilometrow Vielkiej plaży z piaskiem który dostaje się do oczu bo jest mega drobny jak popiół to nie wiem czy to takie super i woda mętna od piasku przy brzegu. Koniec wielkiej plaży nie jest do leżakowania bo tam jest zakaz ze względu na campy z kajtami jest pełno tabliczek z zakazami. A jak są kajty to musi wiać wiatr a jak wieje to niestety piasek w oczach jest murowany
Jak ktoś lubi niezagospodarowane tereny wsie to jak najbardziej ok, kwestia gustu
Moim zdaniem w okolicach Ulcinij cena za 5 osobowy dwu pokojowy apartament to w sezonie 40 euro po tej cenie się opłaca tam wynająć, a jak chcą od was więcej to wiedzcie że nie źle na was zarabiają
Najlepiej spać za darmo tak jak ostatnio spotkana przeze mnie para autostopowiczów z polski. Uprawiają couchsurfing i śpią w Ulcinij, w Alabani, Chorwacji, Grecji, dosłownie wszędzie za free
polecali mi ten serwis internetowy hehe
PS. Może ktoś się wybiera na Sea Dance Festival? Ja idę 16 i 18 lipca bo wtedy jak dla mnie będzie najfajniej. Ogólnie to polecam wszystkim tą imprezę, będzie super nagłośnienie i oświetlenie, dużo Drum & Bassu ajjjj