jazzy napisał(a):Slavko za 2 tygodnie będę w Dobrej Vodzie. Już się nie mogę doczekać chociaż droga mnie przeraża. To mój pierwszy raz w Czarnogóra ale czytajac te wszystkie opisy już mi się podoba.
Jakieś wskazówki praktyczne? Którędy jechałem ja ma. W planach przez Serbie. Ceny na zdjęciach widziałem że podobne do naszych, a o zostaje kwestia fajnej knajpki na miejscu.
Jaka jest plaża? Na zdjęciach z Petrovac widziałem fajne drobne kamyki?
jazzy napisał(a):Super dzięki za informacje! Skorzystamy na pewno jak będziemy zwiedzać bo to kawałek od Dobrej Vody. Ale myślę że tam też coś znajdziemy, Podzielę się informacjami jak będę na miejscu:)
jazzy napisał(a):Slavko będzie dokładnie jak piszesz. Trasa Kraków-Budapeszt-Belgrad-Uzice-Podgorica. Nocleg mamy pod Belgradem.
Sprawdzony. Ogólnie trasa przez Serbię (odcinek do Belgradu ok.) W ubiegłym roku tamtędy jechałem w drodze do Ohridu.
Przez Cro może i lepsza droga ale ok. 300 km dalej i sama końcówka te 300 km to wybrzeżem/granica itp. czyli najtrudniesze na koniec, Dlatego zdecydowałem się przez Serbię. Powrót przez Boścnię - z noclegiem w Sarajewie a dojazd trasą widokową Podgorica-Mojkovac-Zabljak-Jasenovo Polje-Hum i dalej na Sarajewo. Jest trochę kręcenia i nadrabiania ale podobno warto.
Później nocleg w Sarajwie a dalszą część - zobaczymy może dojedziemy już 'na raz' a jeśli nie to pewnie gdzieś na Słowacji się zatrzymamy.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe