Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 23.06.2015 16:28

Oki będę o 18 pod voli z parasolem pod reka i na zielono
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2015 16:58

Z napisał(a):Mike czekałem wczoraj pod Voli o 18,niestety nie doczekałem się,to może ty podaj czas i miejsce a ja się dostosuje,tylko nie mów że w czwartek :D ,co do Buljaricy to dla mnie ta plaża to porażka,kupa kamieni a do tego śmieci,każde miejsce parkingowe płatne

smieci w czarnogórze ,nie wymawiaj tego przy mike.
takie rzeczy tylko w albanii :D
bercik2602
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bercik2602 » 23.06.2015 18:14

Otóż co do tych zniżek jestem jako współwłaściciel innego auta, więc lecą.
Ale chcemy jechać autem którego jestem 100% pewien, a to auto jest zarejestrowane tylko na mame.

Czyli najlepiej byłoby napisać upoważnienie? Jeśli tak, to czy wystarczy tłumaczenie na angielski?

Kolejna sprawa, czy nie powinno być problemu jeżeli nie będziemy mieć paszportów? Z tego co wyczytałem to nie, a jak jest w praktyce?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.06.2015 20:57

W praktyce jest tekst że nie ma problemu,co do zielonych kart to mi nie sprawdzali,pogoda super,bar Medin na plaży Lucice super,piwko 2euro a sałatka szopska lepsza niż w Breli.ceny w Voli ok.,najbliższy dyskont spożywczy w Barze przy drodze na Ulcinji
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2015 21:06

Paszportów nie musisz mieć. Wystarczą ważne DO. Natomiast zieloną kartę musisz. Mimo, że czasem nie sprawdzają. W razie problemów, bez zielonej narażasz się na wielkie problemy. Dokumenty dotyczące wyjazdu nie swoim samochodem wydaje PZMot., ale sprawdź czy notariusz nie jest tańszy.
Ostatecznie może być zwykłe upoważnienie.
Z uśmiechem dojedziesz dalej :)
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 15:38

dabecja napisał(a):
Z napisał(a):Mike czekałem wczoraj pod Voli o 18,niestety nie doczekałem się,to może ty podaj czas i miejsce a ja się dostosuje,tylko nie mów że w czwartek :D ,co do Buljaricy to dla mnie ta plaża to porażka,kupa kamieni a do tego śmieci,każde miejsce parkingowe płatne

smieci w czarnogórze ,nie wymawiaj tego przy mike.
takie rzeczy tylko w albanii :D

Mówiłem że Buljarica nie jest taka cudowna i mniej zagospodarowana, ma wielką plażę i niższe ceny, ale to nie jest to co Petrovac, śmieci często były to trawy morskie w morzu. Ja lubię najbardziej teraz Perazica jest super :) 25min. spacerem od Naszych apartamentów w Petrovac, a można tez autem dojechać ale nie wiem czy za darmo parking jest tam bo jest tylko jeden bar i stało ze 3 auta, woda jest tam taka jaśniejsza troszkę :) Odstępy wczoraj między parasolami to 15 metrów :)

Zdjęcie z wczoraj :)

Obrazek

Obrazek
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 24.06.2015 15:44

Znalazłem dziś super knajpę w drodze do Podgoricy(polecam jechać przez góry a nie tunel-niesamowite widoki),knajpa znajduje się na początku jeziora Szkoderskiego po lewej stronie i nazywa się CRMNICA,pyszne jedzenie i taniocha pljeskawica 6 euro(z frytkami),piwko Niksicko 0,5l 1,20euro,nic tylko pić.Niestety nie mogę wrzucić zdjęć z telefonu ponieważ podobno są za duże.
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 15:46

Z napisał(a):W praktyce jest tekst że nie ma problemu,co do zielonych kart to mi nie sprawdzali,pogoda super,bar Medin na plaży Lucice super,piwko 2euro a sałatka szopska lepsza niż w Breli.ceny w Voli ok.,najbliższy dyskont spożywczy w Barze przy drodze na Ulcinji

tak w Lucice jest fajnie :)
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 15:50

Z napisał(a):Znalazłem dziś super knajpę w drodze do Podgoricy(polecam jechać przez góry a nie tunel-niesamowite widoki),knajpa znajduje się na początku jeziora Szkoderskiego po lewej stronie i nazywa się CRMNICA,pyszne jedzenie i taniocha pljeskawica 6 euro(z frytkami),piwko Niksicko 0,5l 1,20euro,nic tylko pić.Niestety nie mogę wrzucić zdjęć z telefonu ponieważ podobno są za duże.

Tak to stara droga do Podgoricy i super z niej widok na jezioro Szkoderskie, na tym takim wystającym z krawędzi góry zakręcie :)
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 15:50

mike_ napisał(a):
Z napisał(a):W praktyce jest tekst że nie ma problemu,co do zielonych kart to mi nie sprawdzali,pogoda super,bar Medin na plaży Lucice super,piwko 2euro a sałatka szopska lepsza niż w Breli.ceny w Voli ok.,najbliższy dyskont spożywczy w Barze przy drodze na Ulcinji

Na plaży Lucice jest fajnie jeszcze teraz :)
pawel86
Podróżnik
Czarnogóra - aktualne ceny apartamentów?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel86 » 24.06.2015 16:11

Przeglądam internet w poszukiwaniu apartamentów i widzę, że różnica w stosunku do Chorwacji jest znikoma. Zastanawiam się nad wyjazdem do Czarnogóry, bo słyszałem o atrakcyjnych cenach, ale teraz zaczynam w to wątpić. Jak to w końcu jest z tymi cenami? Z tego co widzę w sieci to znalezienie w sezonie sensownego apartamentu dla 2 osób za np 20-30 Euro to niemożliwość, albo źle szukam...

macie jakieś sprawdzone strony www z apartamentami?
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 16:58

hmm ceny w restauracjach są niższe nich w CRO :) , a apartamenty w niższych cenach są w tańszych miejscowościach te w centrum wybrzeża Czarnogóry są najdroższe te daleko od plaży też są tańsze :) spytam kuzynkę o apartamenty dla Ciebie w Buljaricy obok Petrovac tam będzie tanio i jedzenie też tańsze troszkę ma na dole restauracje :) Najtańsze w lipcu ma po 30. Właśnie mi powiedziała że do 12 lipca ma wolny za 30 euro fotki wysłałem na mail :)
Ostatnio edytowano 24.06.2015 17:29 przez mike_, łącznie edytowano 1 raz
Matekk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Matekk » 24.06.2015 17:19

mike_ napisał(a):hmm ceny w restauracjach są niższe nich w CRO :) , a apartamenty w niższych cenach są w tańszych miejscowościach te w centrum wybrzeża Czarnogóry są najdroższe te daleko od plaży też są tańsze :) spytam kuzynkę o apartamenty dla Ciebie w Buljaricy obok Petrovac tam będzie tanio i jedzenie też tańsze troszkę ma na dole restauracje :) Najtańsze w lipcu ma po 30. Właśnie mi powiedziała że do 12 lipca ma wolny za 30 euro :)

Witam coś od 18/19 do 24/25 w Buljaricy by się znalazło ? ;)
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 24.06.2015 17:54

Matekk napisał(a):
mike_ napisał(a):hmm ceny w restauracjach są niższe nich w CRO :) , a apartamenty w niższych cenach są w tańszych miejscowościach te w centrum wybrzeża Czarnogóry są najdroższe te daleko od plaży też są tańsze :) spytam kuzynkę o apartamenty dla Ciebie w Buljaricy obok Petrovac tam będzie tanio i jedzenie też tańsze troszkę ma na dole restauracje :) Najtańsze w lipcu ma po 30. Właśnie mi powiedziała że do 12 lipca ma wolny za 30 euro :)

Proszę pisz PM do mnie, ile osób, czy dzieci śpią z rodzicami, jeśli są malusie? Czy mają być dwa pokoje czy jeden?
Matekk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Matekk » 24.06.2015 19:06

mike_ napisał(a):
Matekk napisał(a):

Proszę pisz PM do mnie, ile osób, czy dzieci śpią z rodzicami, jeśli są malusie? Czy mają być dwa pokoje czy jeden?

PM jeszcze nie mogę (chyba ilość postów)
Fakt nie rozpisałem się za bardzo a więc potrzebujemy dachu nad głową dla 4 osób 2+2 najlepiej studio lub coś w tym rodzaju
Jak będzie czysto i z wifi to już będziemy zadowoleni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 100
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone