Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 12.01.2015 11:46

dzieki za informacje

a tak dopytujac duzo przed wyjazdem rezerwowaliscie nocleg przez booking ??
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 12.01.2015 12:03

stalowy.mis napisał(a):dzieki za informacje

a tak dopytujac duzo przed wyjazdem rezerwowaliscie nocleg przez booking ??

Czym wcześniej tym generalnie taniej można znaleźć i masz większy wybór. Z większości i tak możesz zrezygnować do kilku dni przed przyjazdem, więc nic nie ryzykujesz wcześniejszą rezerwacją.
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 12.01.2015 17:59

ja będac w Grecji zarezerwowałem swoj pobyt w Albanii z dwudniowym wyprzedzeniem, owszem był mniejszy wybór niz miesiąc prędzej, ale problemu nie było. Ja prędzej w booking.com tworzę sobie listę (właśnie tworzę taką na 2015) a potem dostosowuję ją precyzyjniej do sytuacji i zmieniających się planów. Na tablecie mam to w aplikacji i potrafię na mapie obrysować interesujący mnie obszar obejmujący apartamenty np. najbliżej plaży.
kpie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kpie » 28.01.2015 15:54

Pozdrawim wszyskich - mam pytanie odnośnie kwater koniec lipca początek sierpnia - z tego co piszecie jest w tym terminie wielu turystów lecz niepowinno być problemów ze znalezieniem kwatery - proszę o konkretną odpowiedz - wybieram się do Albani od 24.07 rodzina 2+2.
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 04.02.2015 23:34

kpie napisał(a):Pozdrawim wszyskich - mam pytanie odnośnie kwater koniec lipca początek sierpnia - z tego co piszecie jest w tym terminie wielu turystów lecz niepowinno być problemów ze znalezieniem kwatery - proszę o konkretną odpowiedz - wybieram się do Albani od 24.07 rodzina 2+2.

Jadę w tym samym terminie , mam już rezerwację w Ksamil 20 euro za apartament z klimą i aneksem kuchennym , byłem tam w tamtym roku i wracam . :papa:
tomek_k
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek_k » 07.02.2015 20:56

jeśli to możliwe to prosiłbym o namiar na ten apartament w Ksamil. Wybieram się na pierwsze 2 tygodnie września w 2 osoby odrosłe + dziecko 5 letnie.
niciacia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) niciacia » 11.03.2015 14:44

Czy ktoś płynął z Albanii do Włoch promem - szukałem cen połączeń i kosmos. Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć ??
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 11.03.2015 17:06

Sprawdzałeś TUTAJ :?:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.03.2015 21:37

niciacia napisał(a):Czy ktoś płynął z Albanii do Włoch promem - szukałem cen połączeń i kosmos. Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć ??

myślałem kiedyś o takim wariancie podróży co prawda (Igoumenitsa - Brindisi) i właśnie te ceny mnie skutecznie odstraszyły,
wątpię, by na oficjalnych stronach przewoźników nie podawali cen faktycznych
Owain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Owain » 26.03.2015 12:40

Witam, szukam jakiegoś przyzwoitego noclegu tranzytowego, najlepiej ze śniadaniem na trasie Vora (w połowie drogi między Tiraną a Durres) - Durres - Lushnja. W okolicy Durres jest sporo ale raczej hoteli pobytowych, mi chodzi o motel albo coś blisko brogi bez żadnych walorów plażo-widokowych. Najlepiej aby mieli stronę internetową:)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.03.2015 07:39

Jak to w końcu jest z cenami w Czarnogórze bo czytam i coś mi nie tak.

Oto i relacja jednego z Turystów w Czarnogórze, czyżby batonik kosztował 10 zł, a piwo w sklepie 5 zł.
Ceny niektórych artykułów w Czarnogórze:
- batonik Milka - 2,3 E,
- mleko w kartonie 1 l - 0,99 E,
- piwo Jelen 0,5 L - 1,17 E,
- piwo Niksicko 0,5 l - 1,1 E,
- chleb - 1 E,
- Jogobella - 1,5 E.
- 10 jaj - 1,8 E,
- jogurt Freska - 0,6 E,
- 1 kg jabłek - 1 E,
- Nestle Desert - 2,95 E,
memaka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) memaka » 28.03.2015 12:52

Jak to w końcu jest z cenami w Czarnogórze bo czytam i coś mi nie tak.

Oto i relacja jednego z Turystów w Czarnogórze, czyżby batonik kosztował 10 zł, a piwo w sklepie 5 zł.
- batonik Milka - 2,3 E,
- chleb - 1 E,
- Jogobella - 1,5 E.
- 10 jaj - 1,8 E,
- jogurt Freska - 0,6 E,
- 1 kg jabłek - 1 E,

Ogólnie w Czarnogórze nie jest najtaniej, wszystko to już typowa komercja. Jeszcze Bośnia i Albania to kraje jeszcze nie skomercjalizowane, ale powoli i tam tak będzie. W zeszłym roku dla przykładu w markecie widziałem swoją ulubioną śliwowicę (Slivovica Prepecenica) za 10€, podczas gdy w Bośni kosztuje 13BM (ok 28PLN). Polecam nawet przy granicy Albanię, można dobrze zjeść zrobić zakupy. W knajpie w Albanii miałem tylko € i zatkało mnie jak kelner przyniósł rachunek a na dole paragonu fiskalnego był aktualny kurs €. W Chorwacji czy Bośni zawsze obsługa sama sobie "jakoś" przeliczała € na miejscową walutę. W zeszłym roku byłem w Czarnogórze po siedmiu latach i to już nie jest to, trochę już rozczarowuje.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.03.2015 14:18

Ural napisał(a):Jak to w końcu jest z cenami w Czarnogórze bo czytam i coś mi nie tak.

w zeszłym roku w Buljaricy zakupy robiliśmy w sklepie coś jak PL Groszek / Żabka, ceny art spożywczych były w przeliczniku zbliżone do naszych; kupowałem tam m.in. czekolady Milka i wychodziło niecałe 5zł (nie przeterminowane :wink: )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2015 09:36

Ural napisał(a):Jak to w końcu jest z cenami w Czarnogórze bo czytam i coś mi nie tak.

- batonik Milka - 2,3 E,
- chleb - 1 E,
- Jogobella - 1,5 E.
- 10 jaj - 1,8 E,
- jogurt Freska - 0,6 E,
- 1 kg jabłek - 1 E,

Tutaj jest link do cen.Chleb kupuję się w piekarni tzw siedmiobułek i kosztuje 0,7 .
Ceny żywności generalnie wszędzie są może poza węgrami droższe niż w Polsce.
Mleko 0,8 euro
drożdżówka 0,5
winogrona 2,5(rynek)
piwo puszka 1,3
mały jogurt 0,5
woda 1,5 najtańsza 0,5
sok 2 litry w kartonie 1,6-2,5 euro
ceny z voli -market z przedmieść podgoricy,zresztą w sutomore są te same ceny

Wejdz na forum gazety tam jest wątek czarnogóra-informacje.

Oczywiście możesz pewnie kupić jogobellę za euro ale możesz też kupić miejscowy jogurt lub serbski za połowę ceny.To samo z batonikami .W czarnogórze jest masę produktów serbskich,które są tansze niż z wielkich koncernów.Czarnogóra nie jest w UE i na towary z niej są cła.
sopellos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sopellos » 30.03.2015 09:27

A gdzie waszym zdaniem na pierwszy raz pojechać do Czarnogóry jakieś piękne miejsce z przystępnymi cenami ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 89
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone