Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 06.12.2014 23:02

PZU np. ma wyłączenia na Rosję, Mołdawię i Ukrainę chyba tylko...
ja mam w TUW i za zgodą centrali (+dopłatą) rozszerzyłem o Bałkany...
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 07.12.2014 08:14

Dzięki jestem na etapie ustaleń polisę mam ważną do końca roku w ergo Hestia ,ale ta właśnie wyłącza Albanie a chcę nasze wyjazdy do Grecji urozmaicić o ten kraj.
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 09.12.2014 13:23

ja mam w PZU i problemów z Bałkanami (poza Kosowem oczywiście) nie ma
wkrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wkrak » 09.12.2014 14:43

U mnie WARTA - AC na całą Europ, a OC wszystko poza Kosowem oczywiście.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 09.12.2014 22:04

Dzięki za podpowiedzi-wybieram się do Grecji z przystankiem kilkudniowym w Albanii i wolę mieć pewne ubezpieczenie-szczególnie po doświadczeniach z br w Grecji gdzie rozwaliłem miskę olejową.Gdyby nie solidna polisa to urlop byłby :wink: zepsuty.Niestety moja firma ma wyłączenie na Albanię dlatego szukam innej.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 10.12.2014 16:33

wiadomo, że co innego AC, a co innego assistance...
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.12.2014 22:50

Mnie interesuje cały pakiet.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 17.12.2014 20:55

Grecja ma szczyt sezonu w sierpniu,Cro w lipcu a Albania?
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 18.12.2014 17:46

mniej więcej druga połowa lipca do połowy lub końca sierpnia - ale w sierpniu generalnie tłoczniej. Wiem, że gdybym ja miał jechać ponownie do Albanii to raczej wrzesień, albo przynajmniej od końca sierpnia
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 18.12.2014 18:31

byłem końcem września w AL...coś pięknego...
balkanyrudej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balkanyrudej » 09.01.2015 08:27

Albania rzeczywiście najlepsza jest poza sezonem, w szczególności, gdy planujemy siedzieć tylko nad wybrzeżem. My w sierpniu zeszłego roku spędziliśmy tydzień w albańskich górach - Valbona i Maja e Korabit i mieliśmy ciszę, spokój, paru turystów na krzyż. Za to jak pojechaliśmy na wybrzeże, to niestety była jedna, wielka masakra i musieliśmy szybko szukać nieco bardziej dzikich miejsc, co nawet przy samym Ksamilu nieźle się nam udało.
Albanię również polecam zimą, wtedy turystów w ogóle nie ma ;)
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 09.01.2015 12:24

balkanyrudej napisał(a):Albania rzeczywiście najlepsza jest poza sezonem, w szczególności, gdy planujemy siedzieć tylko nad wybrzeżem. My w sierpniu zeszłego roku spędziliśmy tydzień w albańskich górach - Valbona i Maja e Korabit i mieliśmy ciszę, spokój, paru turystów na krzyż. Za to jak pojechaliśmy na wybrzeże, to niestety była jedna, wielka masakra i musieliśmy szybko szukać nieco bardziej dzikich miejsc, co nawet przy samym Ksamilu nieźle się nam udało.
Albanię również polecam zimą, wtedy turystów w ogóle nie ma ;)

Bede wdzieczny za jakies namiary na ciche plaze w Ksamil , niestety w tym roku wypada mi urlop pod koniec lipca wiec tlok gwarantowany nie to co w tamtyn roku , bylem w ksamil poczatek lipca bylo superowo-pustawo wiec nie szukalem zbytnio . Pozdrawiam
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 11.01.2015 15:16

ma ktoś jakieś namiary na sprawdzone i prywatne kwatery w Albanii czy lepiej brać hotel a jeśli tak to przez jakich pośredników najtaniej ?

będę wdzięczny za info na pw :)
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 12.01.2015 07:44

stalowy.mis napisał(a):ma ktoś jakieś namiary na sprawdzone i prywatne kwatery w Albanii czy lepiej brać hotel a jeśli tak to przez jakich pośredników najtaniej ?

ja korzystałem z booking.com, zero problemów, opinie klientów danego hotelu pokrywały się z rzeczywistością, duża baza w Albanii, Macedonii, Serbii itd.
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 12.01.2015 10:15

GREG_G napisał(a):
stalowy.mis napisał(a):ma ktoś jakieś namiary na sprawdzone i prywatne kwatery w Albanii czy lepiej brać hotel a jeśli tak to przez jakich pośredników najtaniej ?

ja korzystałem z booking.com, zero problemów, opinie klientów danego hotelu pokrywały się z rzeczywistością, duża baza w Albanii, Macedonii, Serbii itd.

Również korzystam z tej strony między innymi w Albanii i nie miałem problemów z rezerwacją. Do tego ceny takie same jak przy wykupieniu noclegu na miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone