Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
loco1
Globtroter
Re: Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) loco1 » 27.08.2014 14:44

Dzieki za info
Przepioor a jaki miałeś nr apartamentu bo nastronie jest 8 i szystkie bez cen
Liczę na dalsze info od tych co byli :)
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 27.08.2014 14:51

Trzy lata z rzędu ten sam - nr. 4 na stronie, prawy budynek, I p. pierwsze drzwi. Z tego co pamiętam, to wszystkie apartamenty są w tej samej cenie.
PS. Mam wrażenie, że fotki wnętrz są trochę pomieszane :wink:
loco1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) loco1 » 27.08.2014 15:01

Przepiór
a on by na 4 osoby?
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 27.08.2014 18:55

Tak na 'wcisk' to na cztery. :roll: Jest spora sypialnia z dużym łóżkiem małżeńskim i kuchnia z wersalką teoretycznie 2-osobową. My byliśmy 2x z synem (3 os.) a w tym roku we dwójkę z żoną.
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 27.08.2014 20:54

Jeżeli ktoś ma jakieś namiary na kwatery, apartamenty w Albanii blisko plaży w niehałaśliwej miejscowości to się polecam :papa:
Szukam czegoś już na przyszły rok :lol:
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 28.08.2014 21:42

loco1 napisał(a):Witam Wszystkich
W planach mam Albanie na 2015 na przełomnie lipca i sierpnia bądź w sierpniu ( jaka jest różnica % w cenach lipiec a sierpień?)rodzinka 2+2 -na jaki poziom cenowy za apartament z widokiem na morze trzeba liczyć . Moze ma ktoś sprawdzony apartan od vlore do ksamila.Może jakieś strony a noclegami od prywatnych ? bo na bookingu nie jest za tanio a juz paręrazy się przekonałem że biorą 25-30% prowizji więc o ile to możliwe wolałbym inaczej wydać tą kasę :). Wszystkie sugestie mile widziane.

Loco, są wyraźne różnice w cenach w knajpkach, w sklepach oraz na straganach pomiędzy lipcem a sierpniem w Albanii. Tak samo jak wyraźna jest różnica w ilości odpoczywających tam w kurortach ludzi. w sierpniu jest ich zdecydowanie więcej, co przekłada się na wyraźny wzrost cen. Przy czym nie jestem w stanie powiedzieć, czy ten wzrost cen obejmuje również kwatery, gdyż ja swoją kwaterę rezerwowałem wcześniej i potem już nie interesowałem się cenami. Wiem tylko tyle, że cena kwatery, na której mieszkałem w Ksamil w 2012 r nie zmieniła się, gdyż moi znajomi w tym roku mieszkali tam za takie same pieniądze.
Pozdrowionka
Romo
loco1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) loco1 » 29.08.2014 12:53

Dzieki Romo
Jak możesz to podeslij namiary na Twoja kwaterę wraz z ceną. Czy wysoki sezon zaczyna sie od pierwszego sierpnia? Mam możliwość zaplanować sobie urlop po 25 lipca zy cenowo robi różnicę pobyt ostatni tydzien lipca 1 pierwszy sierpnia czy 2 pierwsze sierpnia. Co byś radził?. Pisałeś o cenach że w sierpniui znacznie podskakuja możesz z grubsza określić ile to % 20% czy 50%
pozdr
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 29.08.2014 13:06

Romo napisał(a):Wiem tylko tyle, że cena kwatery, na której mieszkałem w Ksamil w 2012 r nie zmieniła się, gdyż moi znajomi w tym roku mieszkali tam za takie same pieniądze.
Pozdrowionka
Romo

Witaj. Czy możesz podesłać mi namiar tej kwatery?
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.09.2014 19:17

słuchajcie;
gdybym chciał przekroczyć granicę Węgry-Serbia w przyszły czwartek po południu;
proponujecie jechać głównym przejściem autostradowym czy odpuścić i na Tompa?
a wracając w sobotę koło południa?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 17.09.2014 19:23

Wg mnie gdziekolwiek gdzie bliżej, czyli pewnie autostrada. Po sezonie. Po ruchu. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Sprawdź sobie jutro (czwartek) w tych godzinach w jakich będziesz jechał za tydzień natężenie ruchu na google maps i się przekonasz...
balkanyrudej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balkanyrudej » 19.09.2014 15:34

Teściowie w zeszły weekend wracali z Bałkanów i nigdzie nie natrafili na granicach na kolejki, bo jednak jest poza sezonem, więc zarówno mniej miejscowych, jak i mniej turystów ogólnie kręci się po drogach.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 19.09.2014 18:59

dzięki za odpowiedź...samo sedno...
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 19.09.2014 20:01

loco1 i rysiek_r74
Na wstępie przepraszam, że się nie odzywałem tak długo - taka robota, że nie było czasu nawet taczek załadować... :wink:
Ale do rzeczy:
To jest mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Napiszcie do mnie, to podam Wam namiar na kwaterę. Oczywiście dotyczy to również każdego innego Forumowicza - służę informacjami.

Co do wzrostu cen pomiędzy lipcem a sierpniem, okresliłbym jego skalę na nie więcej niż 20%. Nie było to jakieś bardzo straszne, bo ogólnie było bardzo tanio, więc nie odczuwało się tego zbytnio. Ale to oczywiście w 2012r, choć słyszałem, że przez te dwa lata ceny się jakoś specjalnie nie zmieniły.

Co do planowania urlopu, ja osobiscie, kierując się moimi wrażeniami sprzed 2 lat, bez wahania wybrałbym opcję 1 tydzień lipca+1 tydzień sierpnia. I pomimo tego, że w tym roku nie byłem w Albanii, to słyszałem od znajomych, którzy wcześniej byli tam ze mną, że teraz już nawet w lipcu jest tam tak tłoczno, jak przed 2 latami w sierpniu, a w sierpniu osób jeszcze przybywa - więc jest po prostu bardzo, bardzo tłoczno. No i przez te dwa lata zmieniło się m. in. to, że wtedy przez dwa tygodnie słyszeliśmy dwa razy język polski z ust spoza naszej grupy, a w tym roku moi znajomi stwierdzili, że są w "polskim" kurorcie. Nawet dostałem telefoniczny op......l :wink: że zbyt mocno na forum zachwalałem Albanię, bo chyba tego roku pół Polski tam się zjechało. Trudno się dziwić, nam się podobało, to i innym braciom Polakom pewnie się podoba :D.
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakichś informacji, piszcie.
Pozdrowionka
Romo
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 19.09.2014 20:43

Romo napisał(a):loco1 i rysiek_r74
Na wstępie przepraszam, że się nie odzywałem tak długo - taka robota, że nie było czasu nawet taczek załadować... :wink:
Romo

Nie ma problemu.
Wysłałem ci maila.
pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 06.12.2014 16:32

Pytanie do bywalcòw Albanii.Gdzie ubezpieczacie samochody bo jak dotychczas trafiam na firmy,które poza oc mają wyłącznia na ten kraj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 87
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone