Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
heca7
Cromaniak
Re: Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 10.08.2014 21:32

Obejrzałam filmiki na YT :wink: Llogary nie dam rady. Na Sveti Jure nie dałam... A od strony Jogurcat jest ok. Mniejsze przestrzenie, drzewa, bliżej inne góry. Droga nad samym morzem do Sarande przypomina trochę tą na Hvarze.
Mąż się śmieje, że nie mam po co jechać skoro wszystko co się da zobaczyłam na YT i Google Street :D
Wodnik73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wodnik73 » 10.08.2014 22:44

Mam do oddania za Colę :D kartę startową T-Mobile doładowana na prawie 4 GB do modemu przenośnego internetu w Czarnogórze. Ważność doładowania do 29 sierpnia 2014 r.

Mnie to kosztowało:
Starter 5 Euro - 50 MB
doładowanie 12 Euro na 1 miesiąc - 5 GB

Zostało coś koło 3,9 GB

Odbiór osobisty w Szczecinie do 18.08 lub od 19.08 w Radomiu.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 11.08.2014 07:00

heca7 napisał(a):Obejrzałam filmiki na YT :wink: Llogary nie dam rady. Na Sveti Jure nie dałam... A od strony Jogurcat jest ok. Mniejsze przestrzenie, drzewa, bliżej inne góry. Droga nad samym morzem do Sarande przypomina trochę tą na Hvarze.
Mąż się śmieje, że nie mam po co jechać skoro wszystko co się da zobaczyłam na YT i Google Street :D

Sv. Jure jest o wiele bardziej eksponowany niż Llogara.
Tak z ciekawości zapytam - Ty jedziesz jako pasażer? Jeśli pasażer - prześpij się 10 minut podczas zjazdu i po sprawie :-).
Jeśli jako kierowca - gdzie zawróciliście na sv.Jure bo rozumiem, że nie dałaś rady, czyli zrezygnowaliście podczas jazdy. Jedyne nawrotki w najbardziej eksponowanej pierwszej części podjazdu na Jure to pewnie na zakręcie są chyba tylko możliwe...
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 11.08.2014 11:28

Ja jestem pasażero-kierowcą :wink: Co powoduje, że w samochodzie w czasie jazdy nie zasnę. Bo mam zakodowane, żeby nie spać tylko patrzeć w przednią szybę. Kierowcą nie przestaje się być po zmianie fotela :wink:
Na SJ zawróciliśmy zaraz za granicą lasu- to było z 5 lat temu. W lesie to ja mogłabym na samą górę wjechać.
marekbrzoska
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekbrzoska » 17.08.2014 22:52

Czy ktoś kto był w tym roku w Albanii może powiedzić jak to obecnie wygląda z szukaniem apartamentów na miejscu? Interesują mnie nadmorskie miejscowości, ale nic w stylu wielkich kurortów - chcielibyśmy z rodziną odpocząć przy odrobinie ciszy na niezbyt zatłoczonych plażach i podziwiając okolicę. Jedziemy koło 20 sierpnia, więc sezon pewnie jeszcze hula... Sądząc po cenach na booking itp to może być drogo i ciężko coś znaleźć, ale może jest dużo lokalnych apartamentów, które się w sieci nie ogłaszają?
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 18.08.2014 20:36

Jestem w Borsh. I widzę wiele domów, ktore się nie ogłaszają . Albo ich nie widziałam. Choćby villa Florika. Ma swoja strone. I Golden beach hotel. I mnostwo kwater prywatnych. Oczywiście im dalej od plaży tym więcej. Architekturą one nie powalaja ;) Ale tu jest to normalne.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 19.08.2014 20:30

Ratunku!
Odpalilam telefon w Albanii i ...nie dziala:( Mam w tmobile. Na abonament itd. Caly czas twierdzi, ze niema dostepu do zadnej sieci. Co teraz?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 19.08.2014 20:32

heca7 napisał(a):Ratunku!
Odpalilam telefon w Albanii i ...nie dziala:( Mam w tmobile. Na abonament itd. Caly czas twierdzi, ze niema dostepu do zadnej sieci. Co teraz?

Możesz się przez internet dostac do swojego konta na t-mobile i włączyć sobie roaming!
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 19.08.2014 21:07

Ale zeby sie zarejestrować muszę odebrać sms :D A jak odebrać sms jak tel nie działa? Muszę jutro zadzwonić do rodziców. Umawiam się z nimi na konkretna date z powodów "zdrowotnych". :?
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 19.08.2014 22:03

heca7 napisał(a):Ale zeby sie zarejestrować muszę odebrać sms :D A jak odebrać sms jak tel nie działa? Muszę jutro zadzwonić do rodziców. Umawiam się z nimi na konkretna date z powodów "zdrowotnych". :?

Ok. Jedyną przytomna w tym stadzie okazała się nasza 12 letnia córka. Ktora nie wiedzieć czemu roaming ma :D My nie.
balkanyrudej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balkanyrudej » 26.08.2014 12:13

marekbrzoska napisał(a):Czy ktoś kto był w tym roku w Albanii może powiedzić jak to obecnie wygląda z szukaniem apartamentów na miejscu? Interesują mnie nadmorskie miejscowości, ale nic w stylu wielkich kurortów - chcielibyśmy z rodziną odpocząć przy odrobinie ciszy na niezbyt zatłoczonych plażach i podziwiając okolicę. Jedziemy koło 20 sierpnia, więc sezon pewnie jeszcze hula... Sądząc po cenach na booking itp to może być drogo i ciężko coś znaleźć, ale może jest dużo lokalnych apartamentów, które się w sieci nie ogłaszają?

Generalnie byłam w Ksamilu i Sarandzie ale w żadnym z tych miejsc nie nocowałam w apartamencie (nocowałam na dziko na półwyspie przy Ksamilu). Natomiast widać sporo osób, które robią łapankę z ulicy i w ten sposób naganiają sobie klientów do swych przybytków, zatem na miejscu można spokojnie coś znaleźć. W kwestii tłumów, to niestety na plażach było teraz tłoczno (w szczególności w tych dwóch, wymienionych miastach), ale wystarczy pójść w nieco bardziej dzikie miejsca, żeby mieć święty i błogosławiony spokój. Niestety nie ma tam parasoli, leżaków oraz innych udogodnień, za to nikt po nikim nie łazi, nie potrąca, nie przeszkadza.
Pozdrawiam,
ruda z Bałkanów według Rudej
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 26.08.2014 14:17

to fakt, zarówno w Ksamilu, jak i Sarandzie albo np. w Durres nawet w środku sezonu było sporo ludzi z ofertami (znak charakterystyczny - miejscowi stoją z kluczem, ale są też normalne napisy typu Rooms albo Rom przez jedno o ;)). Nie orientowałem się po cenach, ale słyszałem że pokój obok pizzerii, w której akurat siedzieliśmy, był po 40 euro
loco1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) loco1 » 27.08.2014 12:31

Witam Wszystkich
W planach mam Albanie na 2015 na przełomnie lipca i sierpnia bądź w sierpniu ( jaka jest różnica % w cenach lipiec a sierpień?)rodzinka 2+2 -na jaki poziom cenowy za apartament z widokiem na morze trzeba liczyć . Moze ma ktoś sprawdzony apartan od vlore do ksamila.Może jakieś strony a noclegami od prywatnych ? bo na bookingu nie jest za tanio a juz paręrazy się przekonałem że biorą 25-30% prowizji więc o ile to możliwe wolałbym inaczej wydać tą kasę :). Wszystkie sugestie mile widziane.
balkanyrudej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balkanyrudej » 27.08.2014 12:36

Według mnie w tym miesiącach nie ma różnicy w cenach, bo to u nich wysoki sezon. Niższe ceny będziesz miał we wrześniu.
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 27.08.2014 12:42

"Moja" (wielokrotnie opisywana w moich postach) kwatera w Ksamil: czerwiec - 15E lipiec 20E sierpień 25E wrzesień 15E (apartament/doba)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone