Aktualnie zmieniłem miejsce wypoczynku z Ulcinj na Budvę. To dwa rożne miejsca.
Proszę o info gdzie mieści się targowisko miejskie w Budvie? Ponoć ciekawe miejsce.
Z góry dzięki
Pudelek napisał(a):nigdy nie rozumiałem potrzeby posiadania na wakacjach dostępu do sieci. Po to właśnie jadę na urlop, aby się od tego odciąć, nie wchodzić na to co na codzień itp.
Ale chyba jestem wyjątkiem - gdy przybywałem na hostele to obsługa też nie mogła zrozumieć, dlaczego nie mamy swojego laptopa i nie chcemy ich kompa
Ja nadal polecam Tompę - odbijając z autostrady pod Szeged nadkładasz 30-40 km, ale tam raczej nie utkniesz. Przekraczając w Tompie granicę o 17-18 spokojnie powinieneś zdążyć na 20 do Belgradu. A z Roszke-Horgos, gdy podjedziesz i okaże się, że jest korek, to już nie zawrócisz, bo to autostrada... Tak jak pisałem - możesz mieć szczęście, ale w sobotnie popołudnie nie liczyłbym na szybki przejazd tam. Czy dużo Turków mknie do granicy będziesz już zapewne widział na autostradzie Budapeszt-Szeged, wypatruj wielu niemieckich blach, wyładowanych różnymi tobołkami, ze śniadymi kierowcami
Pudelek napisał(a):nigdy nie rozumiałem potrzeby posiadania na wakacjach dostępu do sieci. Po to właśnie jadę na urlop, aby się od tego odciąć, nie wchodzić na to co na codzień itp.
Ale chyba jestem wyjątkiem - gdy przybywałem na hostele to obsługa też nie mogła zrozumieć, dlaczego nie mamy swojego laptopa i nie chcemy ich kompa
tofi156 napisał(a):Mam pytanie o opłaty za autostrady w Serbii i Macedonii. Można płacić kartą na bramkach czy tylko gotówka w Euro lub miejscowej walucie?
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe