Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Stendo
Croentuzjasta
Re: Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 20:45

mervik napisał(a):...nie wiem może jak jechałem to spałem :lol:
ale na moich zdjęciach jakoś ten asfalt ładniej wygląda i przejrzałem właśnie nagranie wideo i nie mam takiej złej drogi :roll:
...czy aby na pewno jechaliśmy tą samą drogą :roll:

Piszemy o przejściu BiH-MNE w Scepan Polje - mniej więcej ta droga https://goo.gl/maps/GOY9X ????
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 03.05.2014 20:47

skoro ubita i auta nie wieszają się na podwoziu to nie ma tragedii...:)
w Szwajcarii też potrafią być wąskie, tyle że tam są mijanki czasami jeśli nie ma barierek to są betonowe słupki...:)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 20:58

Stendo napisał(a):
mervik napisał(a):
Piszemy o przejściu BiH-MNE w Scepan Polje - mniej więcej ta droga https://goo.gl/maps/GOY9X ????

...no tak jechałem
...a faktycznie jak jechaliśmy od mostu do mostu ,minęły nas tylko dwa samochody osobowe, może dlatego nie zwróciłem szczególnej uwagi na tą drogę :roll:
...tym bardziej że ta szutrówka była tak ubita i gładka że nie odczułem jakiejś niewygodności :wink:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 21:14

Droga jest piękna i każdemu polecam - zwłaszcza odcinek po stronie MNE z pięknym kanionem rzeki Pivy zapewnia piękne doznania wizualne.
Tylko dobrze aby każdy miał świadomość że ten odcinek kilkunastu km jest 'taki sobie' :hut:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 21:24

Stendo napisał(a):Droga jest piękna i każdemu polecam - zwłaszcza odcinek po stronie MNE z pięknym kanionem rzeki Pivy zapewnia piękne doznania wizualne.

...i tu się z tobą zgadzam :wink:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 21:33

O ranyyyyy, tą odnogą w stronę Zabljaka nie jechałem. Ale widoki 8O 8O 8O
Jechaliście aż do Durmitoru ??
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 21:40

Stendo napisał(a):O ranyyyyy, tą odnogą w stronę Zabljaka nie jechałem. Ale widoki 8O 8O 8O
Jechaliście aż do Durmitoru ??

...oczywiście :wink:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 21:50

Suuuuuper. Właśnie Durmitor zostawiłem na ten rok i mam zamiar również tam się przejechać :hearts:

Z pięknych widoków i niesamowitych tras polecam jeszcze podjechać 'nad' Kotor. Dokładnie blisko 1000 metrów nad Kotor skąd widać pięknie z góry cała zatokę z zjazd jest 20-paroma seprentynami

Obrazek
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 21:55

Stendo napisał(a):Suuuuuper. Właśnie Durmitor zostawiłem na ten rok i mam zamiar również tam się przejechać :hearts:

Z pięknych widoków i niesamowitych tras polecam jeszcze podjechać 'nad' Kotor. Dokładnie blisko 1000 metrów nad Kotor skąd widać pięknie z góry cała zatokę z zjazd jest 20-paroma seprentynami

:lol: chyba nie czytałeś mojej relacji ,warto poczytać i pooglądać filmiki ,może coś ci się przyda :wink:
do-chorwacji-przez-montenegro-t43071.html
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 21:59

No przyznaję że chyba nie. Nie ogarniam już tych wszystkich wątków tutaj, za dużo. Ale zaraz nadrabiam, bo trzeba planować trzeci wyjazd do MNE :hut:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 22:13

mervik napisał(a): :lol: chyba nie czytałeś mojej relacji ,warto poczytać i pooglądać filmiki ,może coś ci się przyda :wink:
do-chorwacji-przez-montenegro-t43071.html

Czytam właśnie twoją relację - i takie podobieństwo - tylko że złapane w Ulcinji

Obrazek
kibz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibz » 04.05.2014 12:01

Witam! Mam do Forumowiczów małe pytanko - czytałem Wasze posty, opisy, lecz nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat wjazdu do Czarnogóry z żywnością. Oczywiście chodzi mi nie o oficjalne komunikaty, które mówią, że jest zakaz wwozu żywności, szczególnie mięsa, lecz o faktyczny stan. Czyli jak to wygląda na granicy - kontrolują czy nie ma problemu? Wybieram się za miesiąc i nie wiem jak to wygląda w praktyce? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 04.05.2014 12:23

Fakt jest taki że nikt nawet nie spojrzał jak dwa razy wjeżdżałem. W 2012 mieliśmy faktycznie jakiś zapas z PL, ale w 2013 stwierdziłem że bez sensu - tam są podobne ceny jak w Polsce więc po co wieźć ?? Lepiej spróbować na miejscu ich wędlin, serów, jogurtów.
W każdym razie nic nam nie sprawdzali, oczywiście oprócz dokumentów i zielonej karty. W Czarnogórze za każdym wjazdem skanują dowód rejestracyjny auta, nie wiem po co ??
kibz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibz » 04.05.2014 12:52

Dzięki piękne za szybką odpowiedź. Co do cen to faktycznie sprawdzałem, więc jeszcze nie zdecydowaliśmy jak zrobimy. Być może na miejscu zrobimy zakupy na dalszą część wakacji - potem wybieramy się do Chorwacji, a tam jest już dużo drożej. Spytam jeszcze grzecznie czy wjeżdżałeś może od strony Serbii? Jeżeli tak to jaki wariant wybrać - w Belgradzie zjechać z autostrady czy pojechać dalej i zajechać jak gdyby z boku. Niby dalej o 100 km, ale wydaje mi się, że trochę lepsza droga...
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 04.05.2014 12:58

Dwa razy jechałem przez Bośnię i Hercegowinę - zobacz moją nieco spóźnioną relację nasze-relacje-z-podrozy-f22.html

Ale w tym roku właśnie mam zamiar jechać przez Serbię z noclegiem i zwiedzaniem Belgradu. Ale jeszcze nie studiowałem dokładnie mapy.
My również w tym roku na tydzień do Czarnogóry a potem tydzień w Chorwacji :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone