Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
mervik
Koneser
Re: Albania i Czarnogóra 2006 - pytania, porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.04.2014 19:50

Sol-Wagon napisał(a):...podaj proszę główne miejscowości w BiH oraz Czarnogórze podczas przejazdu...
czy są jakieś odcinki o braku nawierzchni lub z dziurami nie do ominięcia?

Ja jechałem tranzytem przez BiH czyli obok centrum Sarajewa ,drogi są OK bez dziur nie co to jak u nas :evil:
...jak jechałem za Wisłą gdzie urzędował Małysz ,to tam droga wyglądała jak ser szwajcarski :twisted:
....brak nawierzchni było przed granicą z Czarnogórą jakieś 50 m ,przyszykowane było przed kładzeniem asfaltu :roll: ,poza tym wszędzie były dobre nawet w górach Durmitor
Przeczytaj moją relację to zobaczysz wszystko :wink:
do-chorwacji-przez-montenegro-t43071.html
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 29.04.2014 20:39

mervik napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):Panie i Panowie:
1) czy taka trasa przez Serbię jest optymalna jeśli chodzi o czas / jakość drogi / widokowo?
https://www.google.pl/maps/dir/Tompa,+W ... !3e0?hl=pl
z Belgradu na Cacak drogą nr 24 / 151 / 152 i 21?

2) jaki w miarę realny czas przejazdu zakładać przez Serbię do Cacak?
(sobota, mniej więcej połowa września);
https://www.google.pl/maps/dir/Tompa,+W ... !3e0?hl=pl

Nie lepiej jechać przez BiH , póżniej przez kanion Piva i góry Durmitor :wink:
do-chorwacji-przez-montenegro-t43071-15.html

czy od Sarajeva przez Piva i Durmitor to dokładnie tak?
https://www.google.pl/maps?saddr=Cesta+ ... 11&t=m&z=8
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.04.2014 21:01

Sol-Wagon napisał(a):czy od Sarajeva przez Piva i Durmitor to dokładnie tak?
https://www.google.pl/maps?saddr=Cesta+ ... 11&t=m&z=8

Dokładnie tak :wink:
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 30.04.2014 07:21

Odcinek Scepan Polje/Hum (granica MNE/BiH) do Focy w BiH a właściwie to jakieś 12-15 km za granicą (po stronie BiH) jest w dość kiepskim stanie i do tego wąski - są miejsca, że dwa osobowe muszą się mijać 5 km/h :? Mam filmy z kamerki samochodowej z sierpnia 2013 ale b. duże :(
Alidrzi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alidrzi » 30.04.2014 19:25

przepioor napisał(a):Odcinek Scepan Polje/Hum (granica MNE/BiH) do Focy w BiH a właściwie to jakieś 12-15 km za granicą (po stronie BiH) jest w dość kiepskim stanie i do tego wąski - są miejsca, że dwa osobowe muszą się mijać 5 km/h :? Mam filmy z kamerki samochodowej z sierpnia 2013 ale b. duże :(

Potwierdzam!
W zeszłym roku stuknąłem się na tej drodze lusterkami z jakimś Bośniackim kierowcą przy ok 30-40 km/h moje lusterko ocalało ale jego hyba nie do końca bo jakieś kawałki prysnęły w moje drzwi co było wyraźnie słychać na szczęście ta droga jest tak wąska że nie da się zawrócić więc byłem spokojniejszy ... :oczko_usmiech: . Po kilku kilometrach minąłem już konkretnego dzwona (3 samochody) . Ta droga wygląda tak że z jednej strony jest przepaść (kanion) lub jakieś chaszcze a z drugiej skarpa w górę lub głęboka fosa z przepustami po wjechaniu w które auto spokojnie zawiśnie na podwoziu dla tego należy bardzo uważać.
:papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.04.2014 20:23

Alidrzi napisał(a):
przepioor napisał(a):Odcinek Scepan Polje/Hum (granica MNE/BiH) do Focy w BiH a właściwie to jakieś 12-15 km za granicą (po stronie BiH) jest w dość kiepskim stanie i do tego wąski - są miejsca, że dwa osobowe muszą się mijać 5 km/h :? Mam filmy z kamerki samochodowej z sierpnia 2013 ale b. duże :(

Potwierdzam!
W zeszłym roku stuknąłem się na tej drodze lusterkami z jakimś Bośniackim kierowcą przy ok 30-40 km/h moje lusterko ocalało ale jego hyba nie do końca bo jakieś kawałki prysnęły w moje drzwi co było wyraźnie słychać na szczęście ta droga jest tak wąska że nie da się zawrócić więc byłem spokojniejszy ... :oczko_usmiech: . Po kilku kilometrach minąłem już konkretnego dzwona (3 samochody) . Ta droga wygląda tak że z jednej strony jest przepaść (kanion) lub jakieś chaszcze a z drugiej skarpa w górę lub głęboka fosa z przepustami po wjechaniu w które auto spokojnie zawiśnie na podwoziu dla tego należy bardzo uważać.
:papa:

... nie mogę uwierzyć co wy piszecie ,albo z was tacy kierowcy autostradowcy :roll:
...ja jestem amatorem ale nic tam takiego nie ma strasznego ,jechałem 40km/h ten kawałek do granicy jest w porządku, masz kawałek drogi do granicy i dalej co jechałem :wink:

...i dalej przez Durmitor

przepioor napisał(a):Odcinek Scepan Polje/Hum (granica MNE/BiH) do Focy w BiH a właściwie to jakieś 12-15 km za granicą (po stronie BiH) jest w dość kiepskim stanie (

...Jaki kiepski stan w tamtym roku jechałem i był prawie nowy asfalt bez żadnych dziur :roll:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 16:37

mervik napisał(a):...Jaki kiepski stan w tamtym roku jechałem i był prawie nowy asfalt bez żadnych dziur :roll:

To ja nie wiem którędy Ty jechałeś. W 2013 i 2012 jechałem tamtą drogą i do 'nowego' asfaltu to sporo brakuje :D

Obrazek
Obrazek
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 03.05.2014 19:35

jaki to może być odcinek drogi?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 19:40

Stendo napisał(a):
mervik napisał(a):
To ja nie wiem którędy Ty jechałeś. W 2013 i 2012 jechałem tamtą drogą i do 'nowego' asfaltu to sporo brakuje :D

..to co pokazujesz na zdjęciach to jest przed samą granicą ,jakieś może 200m :roll:
...ale przed tym kawałkiem i za mostem jest asfalt i niema co robić tragedii z tego kawałka bez asfaltu :wink:
...szutrówka bardzo dobrze ubita :wink:
Jakbyś miał jechać taką drogą to mógłbyś ponarzekać :wink:

20130710160912(1).jpg
przepioor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepioor » 03.05.2014 19:42

Takich odcinków w sierpniu 2013 r. było tylko kilka po kilkaset metrów każdy. Większym problemem jest szerokość a raczej wąskość tej drogi. Są miejsca, gdzie minięcie się np. z autokarem może być sporym problemem...
Ale pewnie, że nie ma co dramatyzować - duzo gorszymi drogami jeździłem np. w Albanii.
Kolega Sol-Wagon pytał to ostrzegamy, że to nie autostrada :lol:
Ostatnio edytowano 03.05.2014 19:48 przez przepioor, łącznie edytowano 1 raz
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 19:47

przepioor napisał(a): Są miejsca, gdzie minięcie się np. z autokarem może być sporym problemem...

...ja jakoś nie widziałem tam autokarów ,a ruch na tej drodze był znikomy :wink:
... widok drogi
20130702165831(2).jpg

...i za nią kawałek do tablicy czyli do mostu granicznego :wink:

20130702165831(4).jpg
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 20:29

mervik napisał(a):..to co pokazujesz na zdjęciach to jest przed samą granicą ,jakieś może 200m :roll:

No co Ty 8O
To akurat jest jakieś 7-8 km przed granicą i takich odcinków jest kilka. Zobacz na poniższe zdjęcia i ich nazwy gdzie jest czas - odstęp jest kilkanaście minut a i tak udokumentowałem tylko fragmenty.
Ograniczenia do 10km/h o czymś świadczą.
Nie chce nikogo straszyć, ale dobrze aby każdy miał świadomość że to nie jest 2-pasmowa droga klasy A :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 20:32

mervik napisał(a):...ja jakoś nie widziałem tam autokarów ,a ruch na tej drodze był znikomy :wink:

No to również miałeś dużo szczęścia. Ja widziałem kilka autobusów z którymi się trzeba było mijać. W niektórych miejscach ciśnienie wzrasta jak jedziesz w stronę MNE i musisz połową auta zjechać na pobocze gdzie kilka centymetrów dalej jest urwisko. A druga strona nie może zjechać bo ma ścianę ze skał.

Obrazek
Obrazek
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.05.2014 20:35

Stendo napisał(a):
mervik napisał(a):..to co pokazujesz na zdjęciach to jest przed samą granicą ,jakieś może 200m :roll:

No co Ty 8O
To akurat jest jakieś 7-8 km przed granicą i takich odcinków jest kilka. Zobacz na poniższe zdjęcia i ich nazwy gdzie jest czas - odstęp jest kilkanaście minut a i tak udokumentowałem tylko fragmenty.
Ograniczenia do 10km/h o czymś świadczą.
Nie chce nikogo straszyć, ale dobrze aby każdy miał świadomość że to nie jest 2-pasmowa droga klasy A :mrgreen:

...nie wiem może jak jechałem to spałem :lol:
ale na moich zdjęciach jakoś ten asfalt ładniej wygląda i przejrzałem właśnie nagranie wideo i nie mam takiej złej drogi :roll:
...czy aby na pewno jechaliśmy tą samą drogą :roll:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 03.05.2014 20:43

Sol-Wagon napisał(a):jaki to może być odcinek drogi?

To jest mniej więcej ten odcinek https://goo.gl/maps/GOY9X
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 75
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone