napisał(a) Anesia » 13.10.2015 13:14
Wracając do miejscowości Ksamil. Jedni uważają ją za przereklamowaną ,że tłok i w ogóle. Moje zdanie jest takie :każdemu podoba się co innego .Dla mnie Ksamil jest ok .Mieszkańcy bardzo sympatyczni i pomocni, dużo knajpek -gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Sklepy dobrze zaopatrzone, a że na plażach dość tłoczno świadczy o tym że Albania ma wielu wielbicieli i rozwija się w zaskakującym tempie . Będąc w drugiej połowie sierpnia ,strasznego tłoku nie było , (nie chodziłam o 7 rano rezerwować miejsca na plaży jak to robili turyści nad polskim morzem tego roku, i nigdy nie zapomnę jak będąc w Łebie leżeliśmy jeden na drugim ,wąchając czyjeś stopy ,to był dopiero tłok ,a tu ludzie narzekają że tłoczno leżąc wygodnie na leżaczkach !!)jednak wydaje mi się że w 2014 roku było ciut luźniej, ale to wszystko zależy gdzie się przebywa. W centrum w okolicy Plaży Bora Bora jest tłoczno , sprawdziliśmy .Do tego w knajpkach wszystko droższe , a porcje nie powalają ,inaczej jest na obrzeżach Ksamila . My mieszkaliśmy niedaleko marketu Kristal ,tj przy wieździe do Ksamila od strony Sarandy. Apartament wynajęliśmy na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji. J tu opowiem jak to mieszkańcy Ksamila chcą dogodzić swoim gościom. Oglądając apartament zauważyłam że w łazience nie ma pralki (w zeszłym roku mieliśmy ),więc skrzywiłam się i mówię ,że kiepsko (przy naszej pięcioosobowej rodzinie jednak to spora wygoda ,zważając że ręczniki trzeba często prać bo wiadomo woda słona i wszystko jest zaraz jakieś takie sztywne…) na to Pan który miał nam wynająć apartament : no problem..jutro będzie lavatirce znaczy pralka- po włosku ,ponieważ pomylił nas z Włochami .Przyznam , że zdziwiłam się bardzo. U nas to raczej nie do pomyślenia. No cóż pomyślałam zaryzykujemy, bo po za tym apartament fajniutki, (dwie sypialnie, salonik połączony z kuchnią ,łazienka i całe podwórko nasze !!) Na drugi dzień wracamy z plaży i co widzimy naszego gospodarza który wiezie na taczkach pralkę!!!To się nazywa dogodzić klientowi !!! Cena apartamentu 40 euro (profil na facebooku DHOMA ME QERA - Ksamil )A to kilka fotek naszego apartamentu… troszkę kiepskiej jakości…
- Załączniki:
-
-
-
-
-
-
-
- nasze podwóreczko
Ostatnio edytowano 13.10.2015 15:33 przez
Anesia, łącznie edytowano 2 razy