-
Fajna relacja.
Albania przed nami.
Bohaterami wycieczki mąż i trzech synów?
Pozdrawiam
ewula91 napisał(a):Anesia napisał(a):a tu pięknie usytuowane przydrożne greckie knajpki...
Też w niej jadłam w 2011 roku, o ile mnie pamięć nie myli pamiętam, że jedzenie na wagę było
szczypa41 napisał(a):Anesia z jakich map i przewodników korzystaliście?
Pokazałaś Albanię w taki sposób i tak ciekawe trasy że teraz już planujemy przyszłoroczne wakacje.
U nas na pokładzie jeszcze dwóch synów bo najstarszy już całkowicie samodzielny.
Pozdrowienia dla rodzinki.
Anesia napisał(a):A to kolejna wycieczka, tym razem po Wybrzeżu Albanii.Powiem tak najpiękniejsze miejsca w Chorwacji to Dalmacja i droga adriatycka ,Najbardziej niesamowite miejsce w Czarnogórze to Kotor i jego agrafki .A najpiękniejsza trasa w Albanii to Riwiera...i jej wisienka czyli Przełęcz Logara , (1010m.n.p.m). Droga równa jak stół. A dookoła takie widoki że dech w piersiach zapiera...
szczypa41 napisał(a):Dzięki za wyczerpujące informacje. My głównie korzystamy z nawigacji ale papierowe mapy w razie W to jednak podstawa.
Teraz chciałam nabyć dobry przewodnik i myślę o tym wydawnictwa Rewasz, gdzieś czytałam że wart polecenia.
Noclegi tranzytowe też rezerwujemy a te w AL to już szukamy na miejscu w zależności od tego gdzie nam się spodoba, ale na przyszłe wakacje chcemy podzielić pobyt na trzy różne miejsca, żeby trochę więcej zobaczyć. Jadąc do AL dwa noclegi w Sarajewie bo miasto bardzo nam się spodobało i chcemy je trochę lepiej poznać, a potem trasą kanionem Tary i Pivy coś pięknego.
Wracając fajnie by było zobaczyć Meteory i tu mam pytanie, jaką trasą dojechać pod same klasztory?
Anetko my mamy plan na wakacje ok.10 lipca jakby co z chęcią możemy się spotkać. Moi synowie nieco starsi najmłodszy, też Kacperek to już 13-to latek, jak nam się te dzieci starzeją:)
Pozdrawiam.
Anesia napisał(a):... i tak na drugi dzień nieco skwaszeni ruszyliśmy w drogę na Porto Katsiki....zobaczyć jak w rzeczywistości wygląda ta plaża...