Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Alanya Döner Kebab

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.04.2011 14:43

Właściwie to Twoja relacja mogłaby być moją :P

Te same miejsca, ale zdjęcia masz lepsze.

Dzięki i pozdrawiam.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.04.2011 14:44

To się nazywa aktywne spędzenie urlopu - tym bardziej, że aktywny byłeś i po urlopie (54 strony to nie w kij dmuchał :lol: ). Szczególnie zaciekawiły mnie ostatnie zdjęcia - z samolotu. Lubię takie. Może niektóre wymagają trochę obróbki, ale to niełatwe przy takiej ilości. Pewnie jesteś zadowolony, że dobrnąłeś do końca. Masa roboty i to dobrej roboty. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.04.2011 14:46

Chyba trzeba ci stron dostukać ... 54?
Może jakiś suplemencik ...?

Ani połowy tego nie widział, a zobacz ile ma stron :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2011 14:48

kaszubskiexpress napisał(a):Właściwie to Twoja relacja mogłaby być moją

Nie oddam.
Pamiętam, które zdjęcie wpadło Ci w oko...

jan_s1 napisał(a):To się nazywa aktywne spędzenie urlopu - tym bardziej, że aktywny byłeś i po urlopie (54 strony to nie w kij dmuchał ). Szczególnie zaciekawiły mnie ostatnie zdjęcia - z samolotu. Lubię takie. Może niektóre wymagają trochę obróbki, ale to niełatwe przy takiej ilości. Pewnie jesteś zadowolony, że dobrnąłeś do końca. Masa roboty i to dobrej roboty.

Dziękuję.

weldon napisał(a):Może jakiś suplemencik ...?
Ani połowy tego nie widział, a zobacz ile ma stron :D

No ale On ma lekkie pióro Clansy czy jakoś tak...

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 15.04.2011 15:55 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.04.2011 14:51

A ty lepsze zdjęcia ... :? No tak, tego nie przewidziałem :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2011 14:54

No a moc?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.04.2011 14:56

Moc ... życzeń ...

Powodzenia, przy wyborze nowego kierunku wakacyjnego :D
W sumie ... Skoro jeszcze masz ten adres ...

Fajnie by było :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 15.04.2011 15:06

Jacek S napisał(a):Franz - chętnie bym się z Tobą zamienił stronami.

Moja strona teraz, to... przed ekranem laptopa. :lol:

Jacek S napisał(a):Koszula, długie spodnie, buty i na dwór - na upał.
Najpierw poczekałem aż skończą się modły i świątynia zostanie pusta.

Mój pierwszy meczet, to było Edirne - zaraz za granicą bułgarską. Tamtejsze meczety prawie nie ustępują urodą stambulskim.
Miałem krótkie spodnie - prawdziwe krótkie, nie jakieś półdługie do kolan. Założyłem jeden z wiszących, białych fartuchów, ale one miały rozmiary typu młoda dziewczyna, więc moje gołe kolana i tak świeciły. Ale nie wyglądało na to, że komukolwiek to przeszkadzało. 8)

Jacek S napisał(a):Kolejny wierny wchodzi - ja przechodzę do konspiracji.

W którymś meczecie, widziałem młodą kobietę - ubraną, jak przystoi - rozmawiającą przez telefon komórkowy. :lol:

Lidia K napisał(a):Balkon było dookoła czy tylko nad głównym wejściem. ?
Z tego co widać na zdjęciach nie było wyraźnego podziału na część męską i damską.

Balkon nigdy nie jest dookoła i z reguły wyłącznie na ścianie z głównym wejściem. Bardzo często jest właśnie przeznaczony dla kobiet, zwłaszcza, jesli nie ma przepierzenia. W całkiem małych meczetach - bez balkonów i przepierzeń - kobiety zajmują jeden z kątów przy ścianie wejściowej. Kątów! Tak, by żaden mężczyzna wypiętym tyłeczkiem nie był rozpraszany. :)

weldon napisał(a):W Hagia Sophia byś założył szybko ...
Strasznie od podłogi ciągnęło, bo tam nie było dywanów.

Hagia Sophia to muzeum, nie meczet.
W każdym meczecie bezwzględnie bez butów. Wchodzenie w butach jest jedną z największych zniewag.

Dziękując za piękną wycieczkę, pozdrawiam,
Wojtek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2011 15:57

Franz napisał(a):W którymś meczecie, widziałem młodą kobietę - ubraną, jak przystoi - rozmawiającą przez telefon komórkowy. :lol:

W tym "moim" Ci rozwalenie i gadający też korzystali z komórek (chwilami).
Widać, że pojęcie "kościoła" w Islamie znaczy zupełnie co innego.

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.04.2011 16:02

Jacek S napisał(a):I to by było chyba na tyle.
Wakacje 2010 to już historia.

Historia na 6 miesięcy wspomnień. :wink:

Dziękuję i polecam się na przyszłość.

PS W dawnych slajdowych czasach w Turcji był mój ojciec. Wypstrykał ileś rolek slajdów, po powrocie wysłał do Bydgoszczy. (Wtedy jedyne miejsce w Polsce gdzie slajdy wywoływano.) Filmy wróciły, połowa czarna, nie naświetlona. Aparat (Practika ) się zepsuł i to tak złośliwie, że było słychać jakby trzask otwierającej się migawki, ale zdjęcia się nie naświetlały. :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2011 16:05

longtom napisał(a):
Historia na 6 miesięcy wspomnień. :wink:

Dziękuję i polecam się na przyszłość.
PS Aparat (Practika ) się zepsuł i to tak złośliwie, że było słychać jakby trzask otwierającej się migawki, ale zdjęcia się nie naświetlały. :(

A dlaczego tylko na 6 miesięcy?
8O

PS. Co za pech.

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.04.2011 16:15

Jacek S napisał(a):A dlaczego tylko na 6 miesięcy?
8O

Zacząłeś w listopadzie a skończyłeś w kwietniu.
Było napisać na 6miesięczną relację :D

A że Wy będziecie te wakacje długo, długo wspominać nikt nie wątpi :wink:
pzdr
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 15.04.2011 22:53

Powiem tak, solidna relacja :D :wink: i mimo, że 'ten kierunek zupełnie mnie nie interesuje' :wink: :lol: , to poczytywałem systematycznie :) :!:
Aaa i zdjęcia swoje ulubione też mam :D . Dzięki za fajną opowieść :)

pozdr
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.04.2011 23:24

Wśród ochów i achów , tudzież podziękowań za wspaniałą relację może znajdzie się miejsce dla moich :?:

Poprzednicy napisali już chyba wszystko - ja się mogę tylko pod tym nieśmiało podpisać - może mnie nikt nie złaja .

Pięknie opowiedziałeś i pokazałeś nam swoje tureckie wakacje , które z pewnością zapadną w pamięci na długi czas pomimo tego , że było sporo zwiedzania i podziwiania - bardzo intensywnie spędziłeś czas .

Dla mnie to kolejny kierunek na " kiedyś " do odwiedzenia - dzięki Twojej relacji będę wiedział gdzie , po co się udać , jak już tam dotrę :)

Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Piotr
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 17.04.2011 13:49

Jacek S :) wypracowałeś swój relacyjny trade mark.

Każda kolejna relacja będzie dla mnie uboższa o tylko jeden element ... element zaskoczenia.
Wiem, że nie zabraknie w niej wszechstronności pokazywanych chwil, miejsc i fajnych zdjęć.
Pozostawiam sobie wszystkie pozostałe elementy relacji, którymi i tak zawsze dodatkowo przyciągniesz.

Pozdrawiam i dzięki za ciekawą podróż (od początku do samego końca). :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja

Alanya Döner Kebab - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies