Zdjęcie pochodzi z tej stronki
PS Proszę o pominięcie "Pana" - czekam na dalszą afrykańską egzotykę
miejski napisał(a):W pałacu są także woskowe figury dwóch królów i ich matek oraz jednej królowej matki Yaa Asantewaa, która przewodniczyła rewolcie przeciwko Anglikom w 1900 i zmarła na zesłaniu na Seszelach
miejski napisał(a):Ale z drugiej strony nie możemy narzekać, bo to wciąż końcówka pory deszczowej, więc lepiej się spocić niż być mokrym.
Bo serio nie wiem.miejski napisał(a):(kurczak po malajsku)
miejski napisał(a):Piotrek, który zapomniał wody (a było jak zwykle gorąco), zdecydował się na następny "hardcore" czyli zakup lokalnej wody w woreczkach
miejski napisał(a):Nastała pora zakończenia mojej "opowieści"...
miejski napisał(a):Zakupiłem trochę masek, drewnianych figurek i innych afrykańskich pamiątek, starając się zapytać sprzedawców z jakiego regionu (plemienia) owe pamiątki pochodzą. Niektórzy dołączyli mi nawet kartki z opisami...
miejski napisał(a):Nie była to może podróż po całej Ghanie, ale coś tam zobaczyliśmy. Zabrakło czasu na odwiedzenie północnej części kraju (region Tamale) i odwiedzenia parku narodowego Mole, gdzie występuje większa zwierzyna niż w Kakum. Nie odwiedziliśmy też wschodniej części kraju z zaporą Akosombo, która tworzy największe sztuczne jezioro świata - Volta. Ale podsumowując - będzie co wspominać, gdy u nas nastanie zima