Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualny przejazd Cieszyn-Cadca-Żylina-Graz UTRUDNIENIA

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 04.07.2010 21:48

Czy wróciliście może z urlopu jadąc ww. trasą?

Jechałem nią w tamtym roku i utrudnienia były takie:
1. Na długości ok 50km przed Bratysławą autostrada była remontowana i ograniczenie do 80km/h

2. Na długości ok 30km przed Grazem autostrada była również remontowania i ruch tylko jedną stroną autostrady.

Proszę PILNIE o informacje aktualne czy ww. utrudnienia są dalej w tym roku i czy nie lepiej wybrać jednak trasy przez Czechy tj. Ołomuniec-Brno-Mikulov ?

Jechałem ww. trasą w tamtym roku i 2 lata temu. W tamtym roku odcinek powrotny z Makarskiej do Katowic przez Austrię-Słowację pokonałem w 14,5 h ale to był czerwiec i poza turnusami.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 04.07.2010 22:08

zbig99 napisał(a):Czy wróciliście może z urlopu jadąc ww. trasą?

Jechałem nią w tamtym roku i utrudnienia były takie:
1. Na długości ok 50km przed Bratysławą autostrada była remontowana i ograniczenie do 80km/h

2. Na długości ok 30km przed Grazem autostrada była również remontowania i ruch tylko jedną stroną autostrady.

Proszę PILNIE o informacje aktualne czy ww. utrudnienia są dalej w tym roku i czy nie lepiej wybrać jednak trasy przez Czechy tj. Ołomuniec-Brno-Mikulov ?

Jechałem ww. trasą w tamtym roku i 2 lata temu. W tamtym roku odcinek powrotny z Makarskiej do Katowic przez Austrię-Słowację pokonałem w 14,5 h ale to był czerwiec i poza turnusami.

Ja akurat w "tamtą" a nie "z powrotem" w dniu dzisiejszym. Leciałem przez Czechy i Mikulov. Gdzieś przed Ołomuńcem zwężenie (kładą asfalt) ale strata czasowa była niewielka. Rozkopane Brno ale też nie było problemów (i tak obowiązuje tam ograniczenie 80 km/h). Nieco większy problem pojawił się tuż za Drasenhofen - nie wiem czy z okazji budowy A5 czy z innej okazji, był spory objazd, ograniczenie do 50, czasem do 30, strata około 30 min, wszystko super oznakowane, na każdym skrzyżowaniu patrol policji. Kraków - Krk 13 h z postojem na obiad.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 04.07.2010 23:18

Mogę podać stan do Bratysławy na dzień dzisiejszy. Bez uwag, żadnych prac drogowych. Uwaga na radary stajonarne w 105km ustawione w obu kierunkach (razem 4 szt.), oraz na ograniczenie prędkości na odcinku przez Bratysławę do 90km/h.
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 05.07.2010 09:37

Kraków - Krk 13 h z postojem na obiad.-to bardzo dobry czas -ja jadę z Torunia na KRK nawiasem mówiąc nie mam jeszcze noclegu na poczatek sierpnia(ewentualna pomoc mile widziana)
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 05.07.2010 14:22

wielbiciel napisał(a):Mogę podać stan do Bratysławy na dzień dzisiejszy. Bez uwag, żadnych prac drogowych. Uwaga na radary stajonarne w 105km ustawione w obu kierunkach (razem 4 szt.), oraz na ograniczenie prędkości na odcinku przez Bratysławę do 90km/h.

To fajnie, miła niespodzianka.

Czy przed Grazem jadąc z kierunku Wiednia dalej jest remont tak jak w zeszłym roku ?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone