Marlowe1994 napisał(a):
Jest moc
ziemniak napisał(a):Kolejny wspaniały celebryta żeby zaistnieć i pokazać jak się fajnie ubiera, jaki jest fajny wyśmiewa innych. Tak jakby tylko nasz naród miał takie hobby. Jak ktoś lubi taką formę wypoczynku, jeszcze w Chorwacji to jego sprawa, a mi nic do tego. Niestety większość społeczeństwa chwyta takie filmiki, a niektórzy uważają tych słynnych ludzi wręcz za wyrocznię.
Niestety duża część tych materiałów to jest stek bzdur, bo nie rozumiem jak ktoś może jechać pierwszy raz do Chorwacji i nagrać film jaka droga jest najlepsza lub po wylądowaniu na lotnisku kupić przejściówkę do gniazdka za 30 dolarów (gdzie spokojnie można ją kupić za 1 dolara) i chwalić się, że to pierwszy zakup i dobra inwestycja, a na koniec jeszcze reklamować swoją książkę "jak tanio i skutecznie podróżować".
Habanero napisał(a):Trzeba tam pojechać i się przekonać
Może to są jakieś animacje hotelowe i świetnie się bawią.
Jakieś biegi na orientację, mini igrzyska, a nasi koszą medale
piekara114 napisał(a):https://wiadomosci.onet.pl/swiat/alarm-na-jednej-z-chorwackich-wysp-nie-mozna-sie-kapac/x6b6hcd
marze_na napisał(a):W głowie mi się nie mieści dlaczego Chorwaci sobie to robią . To jak podcinanie gałęzi, na której się siedzi.
leswac napisał(a):marze_na napisał(a):W głowie mi się nie mieści dlaczego Chorwaci sobie to robią . To jak podcinanie gałęzi, na której się siedzi.
myślę że to nie Chorwaci....w większości przypadków do spuszczanie nieczystości z jachtów lub większych jednostek pływających przez znajdujących się na tam turystów.
empire13 napisał(a):leswac napisał(a):marze_na napisał(a):W głowie mi się nie mieści dlaczego Chorwaci sobie to robią . To jak podcinanie gałęzi, na której się siedzi.
myślę że to nie Chorwaci....w większości przypadków do spuszczanie nieczystości z jachtów lub większych jednostek pływających przez znajdujących się na tam turystów.
Ale Chorwaci na to pozwalają. Można zmienić przepisy, podnieść kary i przeprowadzać częściej kontrole (jeśli w ogóle jakiekolwiek są).
Widocznie pieniądz z turystyki ważniejszy.
Inwestycja w oczyszczalnie ścieków też poprawi sytuację.