stachan napisał(a):Niepojęte... Więcej, niż u nas za wyprzedzanie przed przejsciem
stachan napisał(a):Dzięki za zdjęcia.
Ceny poszły do góry dość wyraźnie... Serek, który zawsze kupowałem na śniadanie teraz kosztuje na nasze 5,55
Coś czuję, że sezon 2023 boleśnie odczują nasze portfele
dids76 napisał(a):stachan napisał(a):Dzięki za zdjęcia.
Ceny poszły do góry dość wyraźnie... Serek, który zawsze kupowałem na śniadanie teraz kosztuje na nasze 5,55
Coś czuję, że sezon 2023 boleśnie odczują nasze portfele
Tym bardziej jak cena euro będzie tak rosła jak ostatnio
pawelli napisał(a):Zawsze w Cro było trochę drożej niż w PL - ale widzę że ceny są coraz wyższe .....
Patrząc na produkty codzienne , nabiał, sery itd - to różnica w stosunku do naszych jest dość spora.
Mam wrażenie że robi sie coraz drożej - mam na uwadze różnice w cenach.
Najważniejszy test będzie w wakacje.
Ale cóż - trzeba jechać !
SebastianM napisał(a):pawelli napisał(a):Zawsze w Cro było trochę drożej niż w PL - ale widzę że ceny są coraz wyższe .....
Patrząc na produkty codzienne , nabiał, sery itd - to różnica w stosunku do naszych jest dość spora.
Mam wrażenie że robi sie coraz drożej - mam na uwadze różnice w cenach.
Najważniejszy test będzie w wakacje.
Ale cóż - trzeba jechać !
Nie jestem do końca przekonany, że dysonans cenowy poszerza się, przeciwnie doganiamy i to w szybkim tempie. W tym tygodniu dwie małe pizze z dowozem w Gdańsku 90 PLN , jakieś 20 € !!, piwo u mnie w knajpce 17 PLN/0,5l więc te produkty z pewnością nie są w Chorwacji droższe.Mamy jeszcze kilka, kilkanaście pozycji tańszych w Polsce, ale to kwestia czasu, wskaźniki inflacji są nieubłagane. Oczywiście, że z roku na rok jest co raz drożej, ale też różnice zacierają się. Jak to mówią "tanio już było" .
Dotyczy to także betonowych podestów przy prywatnych domach, gdzie często stoją tabliczki private?mirko napisał(a):Nowości o plażach nad Adriatykiem w Chorwacji!!!!
Nowa decyzja chorwackich władz.
„Nie ma prywatyzacji plaż, nie ma ogrodzenia. Plaże hotelowe też będą ogólnodostępne i każdy będzie mógł na nie wejść”