Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jechałam 21.08 z Warszawy do Baszkiej Vody i po drodze się paliło, a 22.08 i 23.08 z Baszkiej Vody wieczorem widać było ogień za górami. Załączam zdjęcia. Podczas pobytu w Baszkiej Vodzie do 28.08 samoloty strażackie latały dzień w dzień. Przyznam, że byłam zaniepokojona. Zdjęcia robione wieczorową porą w Baszkiej Vodzie kiepskiej jakości, bo aparat mam niezbyt profesjonalny, ale próbowałam uchwycić ogień.
Czy ktoś się wypowie na temat tych powodzi, czy autostrada jest przejezdna? Ruszam w piątek na Peljesac, na kamerkach wszystko wygląda normalnie, poza tym że pogoda jakaś taka nie chorwacka, trochę sie martwiłem temperaturą a teraz jeszcze ten artykuł o Zadarze...
Rozmawialiśmy wczoraj telefonicznie z panią, która nas gościła w tym roku w Bibinje (wioska 5km od Zadaru), autostrada jest przejezdna, uszkodzone zostały drogi lokalne. W Zadarze jest sporo zniszczeń i trwa sprzątanie. W pobliskich nadmorskich miejscowościach na południe od Zadaru, tak źle nie było.
Odnośnie czerwcowych pożarów w Tucepi... Najpierw jedna noc pozary z jednej strony miasta do Podgory, w drugą noc pożary z drugiej strony do Makarskiej...
gusia-s napisał(a):O tym jakie pożary były w tym roku w Cro podczas wakacji wszyscy wiemy bo były komentowane na bieżąco, temat wątku brzmi ... Aktualne wieści
gusia-s napisał(a):O tym jakie pożary były w tym roku w Cro podczas wakacji wszyscy wiemy bo były komentowane na bieżąco, temat wątku brzmi ... Aktualne wieści
Serio aż tak??
Nooo ... musisz teraz jakąś aktualną informację zapodać.