napisał(a) Kris@# » 26.05.2009 19:37
mia741 napisał(a):Witam
Ja również zamówiłem z podanej strony i otrzymałem co następuje (wszystko opatrzone nadrukami 2009 - naprawdę aktualne):
- mapa drogowa Chorwacji, mapę traktować można jako mini przewodnik po krainach chorwackich oraz jako orientacyjną mapkę poglądową
- przewodnik po kampingach łącznie z aktualnym cennikiem
- przewodnik po hotelach plus aktualny cennik
- przewodnik po Chorwacji, opisujący w podstawowy sposób wszystko co nurtuje początkującego turystę
- super mini kompedium wiedzy o podstawowych sprawach dotyczących Chorwacji (taka broszurka)
- przewodnik po kwaterach prywatnych, według klucza, że podawane sa strony internetowe, gdzie i w jakiej miejscowości te kwatery znaleźć
Reasumując, nie ma sensu kupować przewodnika w księgarni, sam się przymierzałem ale to co otrzymałem oraz zasób wiedzy na tym forum całkowicie wystarczają.
Pozdrawiam.
Witam. Wybieram się razem z rodzinką (4 osoby) pierwszy raz do Chorwacji. Od pół roku czytam to forum i na swój pierwszy raz, zgodnie z wieloma radami, wybraliśmy:
- wczasy zorganizowane,
- okolice Makarskiej, a konkretnie Baska Voda
- zrezygnowalismy z dojazdu autokarem, dostaliśmy zniżke od biura turystycznego w cenie minus 800 zł i jedziemy autem.
Zaopatruję się w wiele rzeczy podanych jako niezbędne. W zasadzie brakowało mi tylko przewodników i skorzystałem z rady wysyłając prośbę na
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Maila wysłałem 17 maja i dziś dostałem kopertę, a właściwie ponad kilogramową paczkę z materiałami jak w cytowanym poście. Paczka była oklejona taśmą i opieczętowana informacją, że z Warszawy nadeszła uszkodzona. Na szczęscie niczego nie skradziono.
Jestem bardzo zadowolony z zawartości i za chwilę zagłębię sie w lekturze.
Należy podziękować Chorwatom za tak wspaniałą promocję swojego kraju i ukłon do polskich turystów.
Polecam niezdecydowanym początkującym cromaniakom skorzystanie z prośby o materiały. To działa i na dodatej dostaje się coś "cieplejszego" niż najnowsze polskie wydania map i przewodników. Jako początkujący jestem bardzo zadowolony.
Ciekawe, czy Polska też tak potrafi?