Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne przewodniki, mapy

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 22.04.2014 20:48

Witajcie,
Szukam dobrego przewodnika po Dubrowniku, najlepiej z jak najbardziej szczegółowymi informacjami,
Polecicie coś? :)
Pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.04.2014 08:20

Marceli Szpak napisał(a):Witajcie,
Szukam dobrego przewodnika po Dubrowniku, najlepiej z jak najbardziej szczegółowymi informacjami,
Pozdrawiam

TEN miałem na mag.; zależy czego po nim oczekujesz, jak dla mnie całkiem wystarczający, choć z reguły ustalam co odwiedzę poprzez neta i stronę np oficjalną miasta, tudzież Street View lub miejsca polecane przez innych
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 23.04.2014 08:51

te kiero napisał(a):
Marceli Szpak napisał(a):Witajcie,
Pozdrawiam

TEN miałem na mag.; zależy czego po nim oczekujesz, jak dla mnie całkiem wystarczający, choć z reguły ustalam co odwiedzę poprzez neta i stronę np oficjalną miasta, tudzież Street View lub miejsca polecane przez innych

Dzięki, nabędę!
Wcześniej korzystałem z tych od Pascala TEN i TEN
sweettemper
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sweettemper » 19.05.2014 20:45

Który przewodnik lepszy jeśli chodzi o praktyczne informacje

-z Pascala (wersja+ BIH)?
- czy z Michelina ?

Widziałam ostatnio obydwa w księgarni, jeden czarno biały drugi z kolorowymi zdjęciami, ale akurat to dla mnie nie ma znaczenia .Cena podobna. Obydwa miały mini-mapki co mi osobiście bardzo ułatwia życie, ale który wybrać ... :roll:
alias
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alias » 29.05.2014 13:15

Nie wiem czy ktoś to podawał ale na wszelki wypadek zapodam link gdzie są wersję na komórki i tablety. Wszystko bezpłatne oczywiście:
croatia.hr/pl-PL/Linki/Mobile-apps
alalat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alalat » 04.06.2014 21:54

Hej macie może przewodniki na tableta?
Ogólnie szukam tez informacji gdzie znajdę piękne wodospasy ,
wybieramy się w rejon miedzy Zadarem,a Splitem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2014 01:02

alalat napisał(a):Ogólnie szukam tez informacji gdzie znajdę piękne wodospasy ,

Najbardziej znane są w Plitwicach i na rzece Krka,
Na forum znajdziesz o nich wiele informacji :idea:
marek86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek86 » 06.06.2014 10:40

Janusz Bajcer napisał(a):

Polecam także Wodospady Kravica w BiH :)
alalat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alalat » 06.06.2014 16:33

marek86 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Polecam także Wodospady Kravica w BiH :)

Dziękuje wam bardzo:)
JejoX
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JejoX » 27.07.2014 20:20

Cześć,

Mozecie mi polecić jakieś sprawdzone przewodniki po południowej dalmacji?

Chciałbym najlepiej dwa przewodniki rozrywka+kultura :)

Z góry dzieki za pomoc
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 27.07.2014 20:28

longtom napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Wpisałem w szukaja Hvar ...

Obrazek

Mogę wysłać Ci na mejla podzielone na 2 części przygotowane do wydrukowania na 2 formatach A4.

Wow, ale super mapa ! Też ją sobie druknę za pozwoleniem. Na jaki format jest wklejona w poście ?

:)
magda7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda7 » 26.10.2014 01:11

W końcu znalazłam odpowiedni temat. Poszukuję jednego, konkretnego przewodnika po Chorwacji (bądź nawet samej Dalmacji). Miałam go w rękach kilka lat temu w Empiku, kosztował na pewno ponad 50zł (może grubo więcej, nie mogłam sobie na niego pozwolić) i co zapadło mi mocno w pamięci - otworzyłam go wtedy na rysunku pałacu Dioklecjana wraz ze szczegółowym opisem poszczególnych jego zakamarków. Istnieje niewielkie prawdopodobieństwo, że źle zapamiętałam i nie był to pałac w Splicie, a katedra w Szybeniku - tak czy siak fajnie to było rozrysowane i szczegółowo opisane. Ktoś, coś kojarzy? :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.10.2014 10:30

takie szczegółowe przewodniki ma Berlitz, oczywiście te z górnej półki cenowej, może coś z ich wydawnictwa to było
poza tym Empik zaopatruje w dużej mierze Platon Dystrybucja Książek, więc może poszukaj w ich księg. int. może coś Ci ci się rzuci w oczy
OneDayStop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) OneDayStop » 16.05.2016 13:21

My pół Europy zjeździliśmy z przewodnikami Rough Guide. Jeśli ktoś szuka przewodnika, który ma fajne opisy, zawiera trochę historii i ciekawostek oraz opisy miejsc, gdzie można dobrze zjeść to jest to przewodnik dla niego. Niestety nie wszystkie są po polsku ;/ Rough Guide jest praktycznie bez obrazków, za to treść i insighty, co zobaczyć i dlaczego - to jest na wagę złota.

Lonely Planet - z tym chodzi przecietny turysta z UK / US. Restauracje są chyba wybierane na zasadzie "która zaplaciła więcej" - w większosci przypadków bez klimatu, charakteru i często z podłą jakością.

Berlitz - mamy stary przewdonik kupiony w Dedalusie (centrum taniej ksiażki). Sporo historii dobrze opisanej. To samo można jednak znaleźć na wikipedii.

Ciekaw jestem, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Michelinowymi przewodnikami, bo jeszcze nie wpadł nam w ręce, choć z dwa razy była nad nimi dyskusja w empiku. Powie ktoś, coś ?
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 16.07.2016 07:12

Michelin - lipa. Miałem - mało przydatny. Moim zdaniem lepszy Pascal.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Aktualne przewodniki, mapy - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies