aprokop napisał(a):Zacytuję z paragonu:
"7-06-2007
Zagreb - Prgomet
359 km
kat. 1 (osobowy)
146.00 Kuna
21.00 EUR = 152.46 Kuna
Tecaj: !EUR = 7.26ooo Kn
Povrat : 6.46 Kuna"
Pozdrawiam
Bodzio napisał(a):aprokop napisał(a):Zacytuję z paragonu:
"7-06-2007
Zagreb - Prgomet
359 km
kat. 1 (osobowy)
146.00 Kuna
21.00 EUR = 152.46 Kuna
Tecaj: !EUR = 7.26ooo Kn
Povrat : 6.46 Kuna"
Pozdrawiam
Rozumiem, że płaciłeś w euro i przeliczyli po 7,26. Płaciłeś gotówką? czy wymieniałeć w Zagrzebiu?
Mnie zdarzyło się coś takiego. Ze trzy - cztery lata temu w Šilo na Krku. Bankomat wysuwał już kartę, ja miałem palec za blisko szczeliny i w efekcie karta utknęła w szczelinie tak, że nie można jej było wyjąć. Dla bezpieczeństwa wsunąłem ją głębiej. Bankomat zainstalowany był w pomieszczeniu agencji turystycznej. Panienka z agencji odczytała na bankomacie odpowiednią instrukcję i zatelefonowała do jakegoś serwisu w mieście Krk. Przyjechali dopiero na trzeci dzień (15 km) po kilku telefonach panienki z agencji, wyjęli kartę, ale jej nie oddali. Wytłumaczyli gdzie się mam zgłosić w Krku za 2 godziny. Koniecznie z paszportem. Tam spisano odpowiedni protokół cytując pół paszportu i dopiero wówczas zwrócono mi kartę. Operacja była bezpłatna, nie licząc bombonierki dla panienki z agencji.irko napisał(a):...co do karty - jest ok ale czy nie zdazylo wam sie je stracic?
co wtedy z kasa, jak ja wyjac z banku?
pozdr
ir
natkanpl napisał(a):Borsuk zrobiłes mnustwo wyliczeń ale mojego NOK nie policzyłeś MI a ja mam 10 tys NOK korona norweska i nie mam co z nimi zrobic a moze warto byloby zabrać do CRO i wymienić ???
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne