pasztecik napisał(a):Generalnie, to z załogą chcemy spać na kotwicowiskach, ale nie wiemy jak jest z uzupełnianiem wody i opróżnianiem zbiorników. Wtedy płaci się za to jak za całą noc, czy jakoś inaczej? Czy jest tu ktoś, kto chciałbym odpowiedzieć na moje pytania? Byłbym wielce zobowiązany
pasztecik napisał(a):Mam wc morskie, ale z tego co wiem, to za wylewanie nieczystości w porcie są kary
pasztecik napisał(a):Cześć, mam pytanie odnośnie stawania na boi. Czy jeśli mam wykupione miejsce na boi, to mam prawo używać sanitariatów w marinie? No właśnie, jak z nimi jest? Są w każdej większej marinie? Dodatkowo, czy można za dopłatą uzupełnić w marinie wodę na jachcie?
pasztecik123 napisał(a):trasa ma wyglądać tak :
Sukosan - Szybenik - Split - Makarska/Drvenik - Zuljana - Dubrovnik.
Powrót taki sam. Teraz pytanie jaką realną prędkość da się osiągnąć przy 2-3 stopniach w skali beauforte'a przy 2 lub 3 osobowej załodze na bavarii 37? ( orientacyjnie )
pasztecik123 napisał(a):trasa ma wyglądać tak :
Sukosan - Szybenik - Split - Makarska/Drvenik - Zuljana - Dubrovnik.
Powrót taki sam. Teraz pytanie jaką realną prędkość da się osiągnąć przy 2-3 stopniach w skali beauforte'a przy 2 lub 3 osobowej załodze na bavarii 37? ( orientacyjnie )
beatabm napisał(a):Koledze oczywiście chodziło o zanurzenie czyli z ang. draught
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...