beata widzie z ebylas w Rogoznicy . . a moze pamietasz .. ? ? gdzie to jest . ?
CO z cumowaniem naa tych wolnych bojkach ..? ?
fxd napisał(a):beata widzie z ebylas w Rogoznicy . . a moze pamietasz .. ? ? gdzie to jest . ?
CO z cumowaniem naa tych wolnych bojkach ..? ?
fxd napisał(a):No ok bede szukal .. ale myslaemze pamietasz to bym mial juz z glowy heheh . .
ALe te bojki naleza do portu .. jak myslisz ...? ( link z google street )
beatabm napisał(a):lew napisał(a):.......a mnie się wydaje ,iż wszystko zależy od wiatru i zafalowania; myślę, że "udka" mogłaby stać nawet na jednej kotwicy, o ile pogoda byłaby sprzyjająca; przy paskudnej pogodzie ,nawet w porcie może dojść do uszkodzeń
Bywają warunki przy których wyjście w morze i spędzenie kilkunastu czy kilkudziesieciu mokrych i średnio przyjemnych godzin daleko od lądu może być jedynym środkiem ratującym jacht przed zniszczeniem no ale....to raczej nie dotyczy łodeczki o jakiej toczy sie tutaj dyskusja, takie coś przed zapowiadanym armagedonem najprościej wyciągnąć na przyczepę i po temacie.napisał(a) lew » 03.01.2019 23:11
.....czy ja kogoś namawiam? Opisuję tylko, to co widziałem, gdy się da, to wszyscy śpią bez wachty i nic się nie dzieje. A jak się ma coś stać , to i tak się stanie, nawet z wachtą kotwiczną- opisywane na forum.
Wachta jest po to aby zapobiec ewentualnym nieszcześciom.napisał(a) Piotr_Band » 03.01.2019 23:04
Staję na kotwicy.
Przy postoju na kotwicy obowiązuje zasada - jacht nie zostaje sam.
lew napisał(a):.......a w ubieglym roku uszkodzenie rylingów,w okolicy przyczepu koła ratunkowego ,to zrobiło się w wachtą czy, bez wachty jak opowiadali nasi znajomi?
fxd napisał(a):Aldonka - to cony za dobe .. ?
Wiadomo liczone od dlugosci jednostki . .
ale ale . . na takij łajbie to i wiecej osob i spac mozna . .
JA jak bede jechal to ... to moze kilka dni przespiesie na lodzi a tak to apartamen ..
Wiec bede szukal miejsca w porcie . . . za mniejsza kase . .
mirko napisał(a):Proponuję przepisać łódź na chorwacką flagę, cena za cumowanie to 1/4 ceny zagranicznej flagi.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...