adrianek90 napisał(a):endryu napisał(a):adrianek90 napisał(a):A jak duże różnice w cenach są między stacjami przy trasie a poza nią?
A sprawdził kolega w linku , który wskazałem wcześniej
Sprawdzałem i zastanawiam się. Wcześniej wiele się pisało o zjeżdżaniu z trasy bo tańsze paliwo. Niby tak, ale według strony którą mi podałeś różnica nie jest duża. W Cakovec poza trasą na Crodux cena za Diesela 8.51kuny, a przy trasie przed Zagrzebiem 8.73kuny co na pełnym baku daje mi 11 kun oszczędności czyli jakieś 6zł. Fakt że przez Cakovec będę jechał tak czy tak, więc i tak zatankuję to tańsze, ale zastanawiam się że skoro te różnice są takie małe to czemu inni piszą że opłaca się zjeżdżać z trasy tankować bo jak dla mnie to się nie opłaca. Chyba że ktoś tak jak ja i tak pojedzie bokami.
Dlatego dopytuję bo może ja coś źle liczę albo za blisko autostrad sprawdzam te stacje, generalnie wychodzę z założenia że kto pyta nie błądzi.
W Chorwacji w mieście płaciłem 8,49, przy autostradzie tyle samo. Ale już w Austrii przy autostradzie 1,37e, a po zjeździe 600m z autostrady 1,03e.