Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 24.07.2017 17:07

Zawsze "Misiaki" moje drogie po tej stronie granicy jest taniej, niż po tamtej.
Przenośnia jest obcym pojęciem i gość który siedzi w Exelu chce obdarować kogoś nawet pięcioma groszami, zbieraj co chcesz mnie tam rybka.
Jeszcze raz, ja tylko napisałem o cenach w Chorwacji i poniekąd udowodniłem, że tankowanie poza autostradą delikatnie mówiąc mija się z celem.
Jakby wasze auta jeździły na wodę, to mam smutną wiadomość znajomi którzy wrócili mówią, że woda strasznie zdrożała.
Forum - dyskusje, opinie, porady tak dla przypomnienia i tak z jednego zrobiło się dwóch karbowych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2017 17:24

zag napisał(a):Zawsze "Misiaki" moje drogie po tej stronie granicy jest taniej, niż po tamtej.
Przenośnia jest obcym pojęciem i gość który siedzi w Exelu chce obdarować kogoś nawet pięcioma groszami, zbieraj co chcesz mnie tam rybka.
Jeszcze raz, ja tylko napisałem o cenach w Chorwacji i poniekąd udowodniłem, że tankowanie poza autostradą delikatnie mówiąc mija się z celem.
Jakby wasze auta jeździły na wodę, to mam smutną wiadomość znajomi którzy wrócili mówią, że woda strasznie zdrożała.
Forum - dyskusje, opinie, porady tak dla przypomnienia i tak z jednego zrobiło się dwóch karbowych.

Weź idź to warzywniaka, połóż głowę na wagę i wciśnij "burak" - na razie tyle warte są Twoje porady. Polecam też zaznajomić się z książkami pod kątem używanych słów bo śmiem przypuszczać, że "przenośnia" jest tu użyta na wyrost.

Skoro do Ciebie nie docierają ani wyliczenia ani tym bardziej Excel (ja taki mam ale używam go ogólnie średnio i bardziej pod kątem zapisywania, co i ile w związku z autem mnie kosztowało, w celach informacyjnych), to nie wiem po co udzielasz się w tym wątku. Większość się w takim razie myli, szukając tańszego paliwa.

A i nie zawsze jest taniej u nas, niż tam - już się kiedyś zdziwiłem, chyba w Niemczech :D Co do tankowania w Chorwacji - tankowałem zawsze PRZED wjazdem na autostradę. Na takim Krku, cena diesla potrafi się szalenie różnić - w jednym miejscu jest po 8.32 Kn, w innym widziałem po 8.92. Dla kilku lip różnicy to może faktycznie nie ma sensu ale kiedy różnica jest aż taka, jak wspomniana parę liter wcześniej - to się trzeba zastanowić.

Z mojej strony EOT z Tobą w tej materii. Idź być rozrzutnym gdzie indziej.

Szerokości.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.07.2017 17:30

zag napisał(a):.... a i tak z jednego zrobiło się dwóch karbowych.

I jeden niekumaty.
Powtarzam po rzaz trzeci.
TO NIE WĄTEK DLA CIEBIE
Nie rób bałaganu. :!: :idea:
Przeczytaj jeszcze raz tytuł. To tylko trzy słowa.
Z pewnością ogarniesz jak słyszałeś o Excelu. :idea:
zag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 25.07.2017 09:56

Uśmiechnijcie się "Misiaczki", mamy wakacje, życie jest piękne, a Świat pełen życzliwych ludzi, nie trzeba być ponurakiem i przemądrzałym nudziarzem
Przenośnia dotyczyła tego zwrotu "Jak jechałem, to zawsze tankowałem tam gdzie zabrakło paliwa".
Bye
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 25.07.2017 11:45

Ja nie tankuje przy autostradzie z kilku powodów :

-cen paliwa
-kolejek, raz trafiłem na kolejke po 15 aut do kazdego dystrybutora.....
-kolejki do WC
-hałas
-przy takim ruchu łatwo cos zgubić, zapomnieć

Wybieram stacje poza autostradą bo lubie zatankować bez kolejki, w ciszy usiąść na ławce, wypić kawe, skorzystać z wc bez kolejki itp. Różnice w cenie paliwa wydaje na kawe i słodycze :-)
waldi147
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi147 » 26.07.2017 06:57

Robertttt napisał(a):
waldi147 napisał(a):Ktoś jeszcze jechał przez Słowację i Węgry? Słowacja cała autostradą, więc tu nie spodziewam się taniego paliwa. Ale przez Węgry leciałem 2 Lata temu i aż wierzyć mi się nie che, że to taka cena.

Wczoraj w nocy tankowanie na stacji MOL przy autostradzie M7 - 373,90 Ft /L diesel.

Dzięki za info :)
ufokking
Cromaniak
Re: aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 27.07.2017 05:45

Qazik napisał(a):Witam wszystkich.
Nie ma się co unosić :) Każdy przedstawił swoje racje. Przeczytałem ostatnie 50 stron wątku [sic!] i ja wpisy Eliota100 sobie chwalę. Miejscówka z Balatonem (taki lekki off-topic) to ciekawe rozwiązanie, które można ująć w planie wyjazdu.
Qazik
BTW.
Wrocław - Czechy -Węgry - Słowenia - Split (droga Eliota100 bez autostrad), gdzie obecnie ekonomicznie tankować olej napędowy? (gdzie tankujecie?)

W Polsce jest najtaniej 8) Więc do pełna a potem to już Chorwacja :hut:

http://www.e-petrol.pl/notowania/rynki- ... liw-europa
szybbkki
Odkrywca
Re: aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 27.07.2017 06:40

A jakie są aktualnie ceny w BiH - dokładnie w Neum. Czy ktoś moglbypodac cenę na stacji INA na wyjeździe z z BIH w kierunku CRO?

Pozdr. M.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 28.07.2017 14:12

A że tak dopytam, czy na stacjach w Chorwacji bywają problemy z płatnością gotówką?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.07.2017 14:14

adrianek90 napisał(a):A że tak dopytam, czy na stacjach w Chorwacji bywają problemy z płatnością gotówką?

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Chyba jeszcze nie ma obowiązku posiadania karty płatniczej, więc dlaczego miały by być problemy z płaceniem gotówką?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2017 17:09

adrianek90 napisał(a):A że tak dopytam, czy na stacjach w Chorwacji bywają problemy z płatnością gotówką?

Z płatnościami w złotówkach może być nie lada problem.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 28.07.2017 17:35

Nie ma, ale przyjmują jedynie monety o nominale 2 i zaokrąglają ceny do 2 w górę. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2017 17:58

Może biorą pieniądze z Eurobusiness albo Monopoly? Koniecznie sprawdź. Ja na Crodux widziałem, że bez specjalnych kartek, paliwo NE.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 28.07.2017 19:00

W Szwecji spotkałem stacje na których nie dało się zapłacić gotówką.

A na większości stacji jest tylko jeden dystrybutor do płatności gotówką. Reszta na kartę.

Dlatego zapytałem. Soryy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2017 22:15

adrianek90 napisał(a):W Szwecji spotkałem stacje na których nie dało się zapłacić gotówką.

A na większości stacji jest tylko jeden dystrybutor do płatności gotówką. Reszta na kartę.

Dlatego zapytałem. Soryy

U nas też takie są... generalnie, w większości europejskich krajów, płaci się w pierwszej kolejności gotówką.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone