Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 22.07.2017 06:17

Wujcio Stefan chciałby mieć cysterne :mrgreen:

Na węgierskim forum nikt nie narzekał, że ceny portal bierze z sufitu. Na stronie węgierskiego Auchana są ceny ze wszystkich ich stacji na terenie węgier i pokrywają się z tymi z linka.
Np stacja Auchan w Szekesfehervar:
https://auchan.hu/benzinkutak/auchan-sz ... var-korona

W Słowacji na stronach Slovnaftu zamieszczają ceny paliw panujące na danej stacji. Na stronach Tesco są ceny, nie wiem co ile je aktualizują na chwilę obecną ceny z dnia 18.07.2017. https://tesco.sk/sluzby-a-znacky/tesco- ... sco/zoznam / pobiera dokument w formie pdf z cennikiem.

W Chorwacji sytuacja jak z węgrami, także więcej wiary i myślę że uda się zaplanować tankowania tak jak chcesz.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 22.07.2017 09:53

Ale chyba i tak jest najlepiej zatankować w Polsce do pełna, potem i taniej na Węgrzech niż w Chorwacji.
maciejdm1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 22.07.2017 13:10

Diesel w BiH, Mostar 1,81 KM czyli w przeliczeniu 3,99 zł.
bomati13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bomati13 » 23.07.2017 13:57

Gdzie najlepiej się "zalać" w Polsce przed Czechami? Jadę z Bydgoszczy, na Łódź, Katowice, Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz i dalej do Podstrany (pod Omiś). Planuję tankowanie przed granicą i później na wysokości Grazu.
Robertttt
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robertttt » 23.07.2017 14:03

waldi147 napisał(a):Ktoś jeszcze jechał przez Słowację i Węgry? Słowacja cała autostradą, więc tu nie spodziewam się taniego paliwa. Ale przez Węgry leciałem 2 Lata temu i aż wierzyć mi się nie che, że to taka cena.

Wczoraj w nocy tankowanie na stacji MOL przy autostradzie M7 - 373,90 Ft /L diesel.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.07.2017 14:05

bomati13 napisał(a):Gdzie najlepiej się "zalać" w Polsce przed Czechami? Jadę z Bydgoszczy, na Łódź, Katowice, Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz i dalej do Podstrany (pod Omiś). Planuję tankowanie przed granicą i później na wysokości Grazu.

Zjedź z A1 na Wodzisław Śląski z zatankuj na Orlenie w Mszanie. Jest sporo taniej niż na autostradzie :wink:
W Austrii możesz zatankować na Temell Tankstelle zaraz za zjazdem na B69 na początku objazdu M-L-P :papa:
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 23.07.2017 14:20

A co to za różnica ile kosztuje. Jak mam rezerwę to tankuje na pierwszej stacji. Nie będę zjeżdżał aby szukać parę groszy taniej. To są wakacje i różnica 20 groszy na litrze niema znaczenia. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Miłego wypoczynku.
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 23.07.2017 14:21

bomati13 napisał(a):Gdzie najlepiej się "zalać" w Polsce przed Czechami? Jadę z Bydgoszczy, na Łódź, Katowice, Ostrawę, Brno, Wiedeń, Graz i dalej do Podstrany (pod Omiś). Planuję tankowanie przed granicą i później na wysokości Grazu.

Ja z Łodzi jadę, 5 km za Omis i tankuję:
https://www.google.pl/maps/place/Stacja ... 18.4297559

https://www.google.pl/maps/place/Tankst ... 15.6554559

No i na koniec tu:)
https://www.google.pl/maps/place/Ina/@4 ... 16.6836244
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2017 14:23

rufus295 napisał(a):

Ja z Łodzi jadę, 5 km za Omis i tankuję:
https://www.google.pl/maps/place/Stacja ... 18.4297559

Zamiast Uniwaru czy BP, proponuję zjazd do Mszany na Orlen albo na ten w Chałupkach, vis a vis "starego" przejścia. Różnica w cenie jest dość znaczna.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 23.07.2017 14:23

andrzejzabrze napisał(a):A co to za różnica ile kosztuje. Jak mam rezerwę to tankuje na pierwszej stacji. Nie będę zjeżdżał aby szukać parę groszy taniej. To są wakacje i różnica 20 groszy na litrze niema znaczenia. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Miłego wypoczynku.

Doklanie tez tak robie,to jest urlop,a nie oszczednosci...
bomati13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bomati13 » 23.07.2017 17:21

Haweł napisał(a):
andrzejzabrze napisał(a):A co to za różnica ile kosztuje. Jak mam rezerwę to tankuje na pierwszej stacji. Nie będę zjeżdżał aby szukać parę groszy taniej. To są wakacje i różnica 20 groszy na litrze niema znaczenia. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Miłego wypoczynku.

Dzięki za info, nie pytałem o zdanie co Wam robi, tylko gdzie warto zalać. Może i 20 gr na litrze przy 6l/100km nie robi roznicy, ale zlotowka na litrze, przy spalaniu 10/100 i perspektywa przejechania ponad 4000km to już się robi kasa(400zl), którą wolę wydać na coś innego niż różnica w paliwie między autostrada, a stacja kilometr od niej...
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 23.07.2017 17:40

W Mszanie teraz, Pb95 po 4,29zl, w Gorzyczkach 4,69. Mała różnica nie jest...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.07.2017 22:24

Haweł napisał(a):

Panowie Haweł, andrzejzabrze po co się wypowiadacie w wątku, który Was ewidentnie nie dotyczy?
Śmiecicie i nic nie wnosicie do przekazywanych informacji.
Chcecie wywalać kasę w kosmos, to Wasza sprawa, ale niekoniecznie musicie się tym chwalić. :idea:
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 24.07.2017 06:05

Jestem tego samego zdania.
Za sprawą porad w tym wątku po raz pierwszy będziemy zjeżdżać z autostrad i tankować na stacjach tutaj polecanych. :)
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 24.07.2017 06:50

Taniej nie zawsze lepiej. Wiele stacji czy to Orlenu, BP i reszty towarzystwa jest na czarnych listach.
Oczywiście tankowanie do pełna obowiązkowo przy wyjeździe z Polski.
Ja ze swojej strony polecam gdyby ktoś jechał przez Słowację na przejście w Leluchowie i dalej na Prešov i Košice zatankować w Krynicy-Zdroju Dolnej, duży Orlen po prawej stronie przy wyjeździe z miasta.
Nie polecę żadnych stacji na Słowacji, Węgrzech czy Chorwacji, ale jeśli ktoś ma takowe sprawdzone to proszę pisać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone