ajdadi napisał(a):Ceny z wczoraj ( diesel) cena z HR znana
BIH 3.25 bam/l
MNE 1.72 EUR/l
AL 226-230 lek/l
MK 100 denarów/l
No to w MK musieli podnieść z dnia na dzień, bo ja w piątek płaciem 94 denarów.
skrzys napisał(a):Witam serdecznie, jadę za 2 tyg. do Umag, przejazd planuję na jednym tankowaniu w Polsce ale potem będę musiał tankować znowu i chciałbym się zapytać gdzie najtaniej i najlepiej zatankować paliwo w rejonie Umagu w Chorwacji, Kopru w Słowenii lub Triestu we Włoszech?Może ktoś też tam jedzie
kaka45 napisał(a):Jechałem w piątek i w Koprze na OMV Pb 95 była po 1,62 EUR. I taką cenę spotkałem w SLO na innych stacjach poza autostradami.
Potwierdzam: Pb95 w HR 12,03 HRK.
Nie zawsze ceny na mapach Google są aktualne.
Freddie napisał(a):Tankując standardową benzynę 95 na stacjach INA w Chorwacji - proszę sprawdzać oznaczenia na dystrybutorach, bo można łatwo przepłacić.
Na większości stanowisk jest dostępna tylko benzyna "95 Class Plus", czyli premium za 13,39kun/l, natomiast pojedyncze stanowiska mają standardową 95 (bez tego dopisku) w cenie 12,03kum/l
W INA Biograd na Moru na 3 dwustronne dystrybutory tylko skrajny lewy ma zwykłą 95.
Na INA bodajże w Lucko w ogóle nie widziałem oznakowania standardowej 95, skrajne lewe dystrybutory nie miały z przodu naklejek....
Z paliwem ON standardowym nie ma problemu, wszystkie dystrybutory mają "standard"
cooking napisał(a):
Potwierdzam, że na niektórych stacjach podobna sytuacja była z Dieslem (też INA, ale w Trogirze). Na wszystkich stanowiskach dostępne tylko paliwa diesel class plus, a dopiero na ostatnim był dostępny standardowy, tańszy diesel... Widać, że stacje próbują zarobić inaczej Uważajcie na to.
SoftRM napisał(a):Ceny w Chorwacji od jutra w dół
benzyna 12,00 HRK ( poprzednio 12,03 HRK)
olej napędowy 12,80 HRK ( poprzednio 12,89 HRK)
źródło:
https://www.dalmacijadanas.hr/nove-cije ... -vlada-rh/
zibi116 napisał(a):SoftRM napisał(a):Ceny w Chorwacji od jutra w dół
benzyna 12,00 HRK ( poprzednio 12,03 HRK)
olej napędowy 12,80 HRK ( poprzednio 12,89 HRK)
źródło:
https://www.dalmacijadanas.hr/nove-cije ... -vlada-rh/
No to trzeba to opić, bo 8 lipa na litrze diesla to nie w kij dmuchał.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi