mbaworek napisał(a):Cześć, czy ta informacja o wzroście cen w Chorwacji od wtorku 21.06 jest potwierdzona? W artykule nie pada żadna data a raczej przypuszczenie. Jadę do Omiś w środę (22.06) i planowałem tankowanie w Gorican więc jestem bardzo zainteresowany taką informacją.
Dziękuję.
Marcin.
Garo&Justa napisał(a):Nawet 15 kun to jest akceptowalna cena przy autostradzie jak na dzisiejsze czasy.
Wróciłem z wycieczki po Szwecji i ostatnie tankowanie mialem w Kalmar, stacja gdzies tam w mieście, benzyna w cenie 26 koron czyli prawie 12 zł. To jest dopiero dramat...
kopson napisał(a):paliwa wszędzie są drogie i ja juz przestałem zwracać uwagę, czy zatankować się w Czechach, Słowacji, na Węgrzech czy w Chorwacji. Tanio już było. Uważam też, że nie sensu szukać jakichś rzekomo tańszych stacji, zastanawiać się nad przebiegiem trasy, żeby kupić paliwo 15-20 gr taniej, bo korzyści z tego są praktycznie żadne.
Oszczędności na wczasach (oczywiście jak ktoś chce) trzeba poszukać gdzie indziej, np. przy wynajmie apartamentu (może być taniej, bo troche dalej od morza, albo drożej, gdy ktoś chce mieć plażę pod nosem, bo nie chce mu się chodzić 400m). No i kwestia wyżywienia: stołowanie się głównie w knajpkach i lokalach oznacza tylko jedno - kasa z porfela przy obecnych cenach leci szybko. Tak naprawdę w prosty sposób, bez wielkich wyrzeczeń, można sporo mniej wydać nie rezygnując z wyjazdu do ulubionej Cro, zamiast zastanawiać się gdzie warto zatankować
kopson napisał(a):Uważam też, że nie sensu szukać jakichś rzekomo tańszych stacji, zastanawiać się nad przebiegiem trasy, żeby kupić paliwo 15-20 gr taniej, bo korzyści z tego są praktycznie żadne.
Oszczędności na wczasach (oczywiście jak ktoś chce) trzeba poszukać gdzie indziej, np. przy wynajmie apartamentu (może być taniej, bo troche dalej od morza, albo drożej, gdy ktoś chce mieć plażę pod nosem, bo nie chce mu się chodzić 400m). No i kwestia wyżywienia: stołowanie się głównie w knajpkach i lokalach oznacza tylko jedno - kasa z porfela przy obecnych cenach leci szybko. Tak naprawdę w prosty sposób, bez wielkich wyrzeczeń, można sporo mniej wydać nie rezygnując z wyjazdu do ulubionej Cro, zamiast zastanawiać się gdzie warto zatankować
warkawarka napisał(a):Czy ktoś tankował na stacji samoobsługowej Orange Oil? Czy tam jest jakoś weryfikowane czy samochód jest zarejestrowany poza Węgrami? Taka stacja jest zaraz przy przejściu granicznym w Nagykanizsa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi