Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzesiekmw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesiekmw » 16.06.2022 17:19

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2372644
21.06. kończy się regulowanie cen w Słowenii. W artykule jest niby mowa o stacjach autostradowych, ale trzeba poczekać na więcej szczegółów. Miałem zamiar tankować 22.06. w Lendawie...
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 16.06.2022 17:39

Grzesiekmw napisał(a):https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2372644
21.06. kończy się regulowanie cen w Słowenii. W artykule jest niby mowa o stacjach autostradowych, ale trzeba poczekać na więcej szczegółów. Miałem zamiar tankować 22.06. w Lendawie...

Bardzo zla informacja, ja wlasnie 21/06 bede jechal przez Slowenie. Bede mogl to zweryfikowac. Planuje tankowac na 1 stacji MOL zaraz za przejsciem aut/slo
robertpi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpi » 16.06.2022 21:55

Ja już na miejscu.
Ceny na węgierskich stacjach wywieszone tylko oficjalne.
Na kilku namierzyłem małe informacje na dystrybutorach PB95 w przedziale 770-790, diesel trochę taniej ale w okolicach 750. Generalnie informacja o cenach dla "nie Węgrów" głęboko ukryta.
Odwiedziłem dwa automaty OrangeOil w Mosonmagyaróvár i Zalaegerszeg - niestety zamknięte . Trzeci w Becsehely Eurowag działa ale tam tylko diesel. Dla mnie nieprzydatny za to na każdym stanowisku ciężarówka. Odpuściłem więc tankowanie na Węgrzech i zalałem chorwackie paliwo na Inie.
Dzisiejsza droga za Zagrzebiem do Karlovaca jedna porażka. Czas przejazdu z Lucko 1h40, 45 km!!! Potem już luźniej. Podobno "cały" Zagrzeb pojechał na długi weekend. Jutro pewnie będzie pusto :( .
RP
mariusz_sn
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_sn » 16.06.2022 23:49

mr-owl napisał(a):
Grzesiekmw napisał(a):https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2372644

Bardzo zla informacja, ja wlasnie 21/06 bede jechal przez Slowenie. Bede mogl to zweryfikowac. Planuje tankowac na 1 stacji MOL zaraz za przejsciem aut/slo

Wracam 22/06 to daj znać bo też miałem zamiar tankować w SLO
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 17.06.2022 07:58

robertpi napisał(a):Ja już na miejscu.
Ceny na węgierskich stacjach wywieszone tylko oficjalne.
Na kilku namierzyłem małe informacje na dystrybutorach PB95 w przedziale 770-790, diesel trochę taniej ale w okolicach 750. Generalnie informacja o cenach dla "nie Węgrów" głęboko ukryta.
Odwiedziłem dwa automaty OrangeOil w Mosonmagyaróvár i Zalaegerszeg - niestety zamknięte . Trzeci w Becsehely Eurowag działa ale tam tylko diesel. Dla mnie nieprzydatny za to na każdym stanowisku ciężarówka. Odpuściłem więc tankowanie na Węgrzech i zalałem chorwackie paliwo na Inie.
Dzisiejsza droga za Zagrzebiem do Karlovaca jedna porażka. Czas przejazdu z Lucko 1h40, 45 km!!! Potem już luźniej. Podobno "cały" Zagrzeb pojechał na długi weekend. Jutro pewnie będzie pusto :( .
RP

Wracając wczoraj widziałam ten korek-MASAKRA.
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 17.06.2022 08:04

robertpi napisał(a):Generalnie informacja o cenach dla "nie Węgrów" głęboko ukryta.

Ale w jakim sensie ukryta, jak to chyba te właśnie ceny są oficjalnie widoczne, a ukryte dla Węgrów ?
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 17.06.2022 11:09

Cholewcia, a już myślałem że i mnie się uda tam zatankować 18-28 lipca, a tu kuku :-(
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 17.06.2022 12:02

yarko2000 napisał(a):
Chris_M napisał(a):
Esc napisał(a):
Chris_M napisał(a):Przed chwilą sprawdzałem ceny paliw w Krakowie i żadnej daty aktualizacji nie widzę.

Może coś źle lub nie poustawiałeś. Patrzyłem przed chwilą na stację w Krakowie i jest nawet sporo z aktualnymi cenami z wczoraj czy dzisiaj

Ale mnie chodzi o datę ostatniej aktualizacji, bo tej nie widzę, chociaż jerro napisał, że "Pod cenami znajduje się data ostatniej aktualizacji"!
Widzę na stacjach BP cenę 7,53 zł za E95 i teraz nie wiem czy ona jest aktualna, czy nie, bo nie ma daty aktualizacji, a w mojej okolicy E95 dzisiaj jest po 7,95.

Także ponownie sprawdziłem, cena bez zmian 7,16, na innych nawet 7,12. Daty z aktualizacją brak.
Ta stronka uwzględnia wszystkie stacje, i pewnie jest fajna na spokojniejsze czasy.
Ale dzisiaj, kiedy paliwo zmiania się z dnia na dzień o kilkanaście lub kilkadziesiąt groszy, to brak aktualizacji ją dyskwalifikuje.
Wyobrażam sobie - tankowałem tydzien temu i nie śledzę cen, zaglądam patrzę - o na BP taniej , fajnie :), dojeźdźam a tam cena o 0,80 zł większa.

Na https://pl.fuelo.net benzyna E95 na stacjach BP w Krakowie w dalszym ciągu po 7,53 zł, a na pylonie stacji po 7,99.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 17.06.2022 12:52

A jakie ceny i update pokazuje ci google maps ?
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 17.06.2022 13:53

slr napisał(a):A jakie ceny i update pokazuje ci google maps ?

GM w ogóle nie pokazuje mi cen.
Grzesiekmw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesiekmw » 17.06.2022 20:31

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2372766
Od wtorku niestety podwyżki na chorwackich stacjach.
CroVisitor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroVisitor » 17.06.2022 20:39

Grzesiekmw napisał(a):https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2372766

Dzięki za info, także niedziela/poniedziałek tankowanie i potem dojazd na tym paliwie do Słowenii, żeby zatankować.
U Słoweńców ropa za 1,668 Euro za litra.
CroVisitor
Globtroter
Re: Ominięcie autostrady w Słoweni przez Bad Radkersburg i O

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroVisitor » 17.06.2022 20:41

Jechałem tamtędy w ubiegłą niedzielę. Niestety nie widziałem czy są czynne całodobowe, ta w Ormoż jest czynna 6-22 (ja jechałem przed 7) - i tam tankowałem.
Co do paliwa - poza autostradą Austria - ropa okolice 2 Euro za litr, Słowenia - 1,668 Euro za litr.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 17.06.2022 20:47

Grzesiekmw napisał(a):https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2372766

Jadę 22.06 (środa) na noc... tankowanie w Gorican zaplanowane :) no kur... najpierw Węgry bo tam miałem tankować teraz Chorwacja w górę.... ehhhh Jak wzrośnie cena tak jak podane w tym linku to Węgry tańsze niż Chorwacja.... znowu....
buter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) buter » 17.06.2022 21:03

Dla jadących przez przejście Gorican - może trzeba przejechać tak jak w linku poniżej z tankowaniem w Słowenii ??:

https://www.google.com/maps/dir/46.6005 ... 0?hl=pl-PL
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 135
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone