Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 13.06.2022 10:36

pyjteref napisał(a):Witam.

Jakie ceny paliwa ON w Austrii i na Słowenii.
Czy są gdzieś tanie stacje w bliskiej odległości od autostrady?
Jadę na Istrię, planuję drogę przez SK-Węgry ale ze względu na możliwość tankowania na Austrii / Słowenii rozważam też inną trasę.

Wyżej dałem link do filmiku nowego w którym omówiony jest sposób na sprawdzenie cen paliw na google maps :) Wcześniej też masz posty innych gdzie podawali ceny paliw z tamtego tygodnia. Wysil się trochę :) To o co pytasz jest akurat opisane parę postów wcześniej i jest opisane wcześniej.

PS
Autor filmiku co dałem też dobrze opisuje trasę przez Słowacja Węgry jadąc do Chorwacji zerknij sobie w jego filmy na kanale.
pyjteref
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pyjteref » 13.06.2022 10:51

No właśnie, wszystkie informacje ma z Internetu. A mnie chodzi i świeże z trasy.
Np. na Chorwackiej stronie hac*hr jest informacja o remontach i zwężeniach. Więc wysil się i nie pisz infantylnie.
moominko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) moominko » 13.06.2022 11:15

pyjteref napisał(a):Witam.

Jakie ceny paliwa ON w Austrii i na Słowenii.
Czy są gdzieś tanie stacje w bliskiej odległości od autostrady?
Jadę na Istrię, planuję drogę przez SK-Węgry ale ze względu na możliwość tankowania na Austrii / Słowenii rozważam też inną trasę.

Jeżeli chodzi o Słowenię - Zgodnie z dekretem w sprawie ustalania cen niektórych produktów naftowych z dnia 10 maja 2022 r. ( Dziennik Urzędowy Republiki Słowenii nr 64/2022 ) maksymalna dozwolona cena detaliczna benzyny NMB-95 wynosi 1.560 EUR/litr, a dla olej napędowy 1.668 € / litr. Rozporządzenie obowiązuje przez kolejne 3 miesiące, do 10 sierpnia 2022 roku. - i takie też ceny raportowali jadący i tankujący tam kilka dni temu. Ceny obowiązują na wszystkich stacjach (w tym i przy autostradowych). Jadę w środę rano do Chorwacji, więc w tym roku tankuję nie w Austrii jak zazwyczaj a w Słowenii.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 13.06.2022 11:20

migchel napisał(a):
Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km.

Potwierdzam, wczoraj tj sobota do południa godz ok11 stacja nieczynna, maszyna do banknotów wyłączona, postawione pachołki, dodatkowo stacja w kilku miejscach obklejona informacjami iż tankowanie za 480f przysługuje tylko Węgrom. Więc niestety nie udało się zatankować i chyba już wyczaili co i jak i będzie to zablokowane.

Dzisiaj w radio mówili, że te stacje przy granicy ze Słowacją w Masonmagyarovar zostały zamknięte, bo Słowacy zaczęli podjeżdżać i tankować. Ciekawe jak te dalsze, np przy Gyor czy Nagykanizsa?
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 13.06.2022 11:57

Ceny z soboty 11.06:
MOP Wieszowa (przy A1) 95 - 8,09; ON - 7,99
Wieszowa Orlen (poza A1) 95 - 7,94; ON - 7,72
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 13.06.2022 12:23

pyjteref napisał(a):No właśnie, wszystkie informacje ma z Internetu. A mnie chodzi i świeże z trasy.
Np. na Chorwackiej stronie hac*hr jest informacja o remontach i zwężeniach. Więc wysil się i nie pisz infantylnie.

Serio tak trudno ci cofnąć się stronę wstecz? Ceny z tamtego tygodnia i jak cały czas tutaj o tym piszemy w Chorwacji i Słowenii teraz ceny są unormowane. Ceny Słowacja i Węgry też podane. Wiadomo że skoro w tych krajach nie są unormowane będą się wachać o parę centów plus minus zawsze.

Czechy : 45,90 CZK
Słowacja : 1,869€
Węgry : 770ft - cena rynkowa dla nie-madziarów
Chorwacja : 13,08HRK ( Gorican stacja INA )
14,57HRK ( Diesel Plus )
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 13.06.2022 12:57

niuniek napisał(a):
migchel napisał(a):
Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km.

Potwierdzam, wczoraj tj sobota do południa godz ok11 stacja nieczynna, maszyna do banknotów wyłączona, postawione pachołki, dodatkowo stacja w kilku miejscach obklejona informacjami iż tankowanie za 480f przysługuje tylko Węgrom. Więc niestety nie udało się zatankować i chyba już wyczaili co i jak i będzie to zablokowane.

Dzisiaj w radio mówili, że te stacje przy granicy ze Słowacją w Masonmagyarovar zostały zamknięte, bo Słowacy zaczęli podjeżdżać i tankować. Ciekawe jak te dalsze, np przy Gyor czy Nagykanizsa?

Jeżeli ktoś to bedzie sprawdzał w Nagykanizsa, to po drodze jest jeszcze jedna stacja w Zalaegerszeg.
Jak nie, to sam sprawdzę i napiszę 02.07.
Borsuczi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borsuczi » 13.06.2022 17:56

yarko2000 napisał(a):Jeżeli ktoś to bedzie sprawdzał w Nagykanizsa, to po drodze jest jeszcze jedna stacja w Zalaegerszeg.
Jak nie, to sam sprawdzę i napiszę 02.07.

Dam znać 20.06 wracając mam zamiar jechać właśnie przez Nagy bo jest plan zahaczyć o 3h siestę nad Balaton. Obawiam się że 13,08HRK w drodze do PL raczej nic nie przebije, no chyba że ktoś spuszczał sąsiadowi z traktora i wiezie w boxie w piątkach od płynu do spryskiwaczy ;)

Póki co aktualizacja ceny LPG , w Omiš na INA dziś po 7,98HRK. Czyli nie ujednolicona jak ON i Pb95.

Pozdro
robertpi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpi » 13.06.2022 21:28

Jadę we czwartek 16.06 więc postaram się podać wszelkie informacje na temat cen paliwa w HU i HR.
RP
jerro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerro » 14.06.2022 06:58

Proponuję zaglądać na stronę https://pl.fuelo.net/?lang=en
Ceny na stacjach aktualizowane praktycznie codziennie. Wystarczy kliknąć na mapie w interesującą nas stację :)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 14.06.2022 07:19

jerro napisał(a):Proponuję zaglądać na stronę https://pl.fuelo.net/?lang=en
Ceny na stacjach aktualizowane praktycznie codziennie. Wystarczy kliknąć na mapie w interesującą nas stację :)

Podobnie google maps ale oczywiscie relacje od kogoś na żywo kto był na danej stacji bezcenne zawsze :)
robertpi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpi » 14.06.2022 07:30

Strona fajna z pełną bazą i może i aktualizowana na bieżąco tylko ceny nierealne.
Chciałbym aby benzyna 95 była po 7,53 bo podobno jest w takiej cenie na jednej z krakowskich stacji BP.
RP
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 14.06.2022 08:56

robertpi napisał(a):Strona fajna z pełną bazą i może i aktualizowana na bieżąco tylko ceny nierealne.
Chciałbym aby benzyna 95 była po 7,53 bo podobno jest w takiej cenie na jednej z krakowskich stacji BP.
RP

Niektóre ceny zbliżone, ale na innych stacjach pełen odlot.
Wg tej strony, w W-wie na BP ul. Rosoła 68 - diesel 7,16 zł
Chyba szkoda czasu.. :)
mariusz_sn
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_sn » 14.06.2022 09:40

Ceny z niedzieli diesla jak jechałem do Cro: Shell między Graz a Leibnitz 2,49 Euro, pierwsza stacja w Słowenii przy autostradzie 1,688 - różnica szok
robpiwcio
Podróżnik
Re: Ominięcie autostrady w Słoweni przez Bad Radkersburg i O

Nieprzeczytany postnapisał(a) robpiwcio » 14.06.2022 13:00

Tomy Lee napisał(a):Ja planuje pojechać tą trasą za miesiąc więc z chęcią poczytam co nowego. Jakbyś przy okazji - tak dla porównania wspomniał jeszcze jak się kształtują w wojennym czasie ceny paliw to byłoby jeszcze fajniej :lol:

Witam. Ja planuję jechać ta trasą na początku sierpnia. Mam do Ciebie prośbę, jak będziesz jechał to zwróć szczególnie uwagę na stacje paliw czy są na tej trasie całodobowe, chciałem zatankować na Słowenii bo jest najtańsze paliwo po drodze a będę pokonywał tę trasę w nocy. Muszę jakoś rozplanować tankowanie po drodze, bo mam niestety mały zasięg na baku i nie wiem czy mi starczy od granicy z Polski do Słowenii. Dzięki za wszelkie informacje i udanego wypoczynku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone