Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 11.06.2022 07:35

Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km.)

Na ich stronie jest napisane, że całą dobę czynne, stąd wnioskuję, że już coś kombinują na dwie ceny, tak jak na stacjach ENVI. Dzięki za info.
Borsuczi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borsuczi » 11.06.2022 08:10

Aktualizacja … 9:00 11.06

Cena na wszystkich stacjach w Cro ujednolicona

ON 13,08 HRK
PB95 13,50HRK
LPG 8,28HRK

P.S
Za tunelem Sveti Rok wieje jak sk……
Przejazd tylko dla samochodów osobowych na odcinku Sveti Rok - Posedarje.
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 11.06.2022 08:45

Borsuczi napisał(a):Aktualizacja … 9:00 11.06

Cena na wszystkich stacjach w Cro ujednolicona

ON 13,08 HRK
PB95 13,50HRK
LPG 8,28HRK

jesteś pewien, że cena LPG jest ujednolicona? wczoraj w Splicie widziałem dwie niższe.
ON i Pb na INAch faktycznie taka sama w wielu miejscach?

niuniek, te stacje już wcześniej były pozamykane, nawet w ciągu dnia - raczej mają problemy z zaopatrzeniem. Na swoim FB stacji z Moson promują tylko myjnie.
Ostatnio edytowano 11.06.2022 09:46 przez vin, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.06.2022 09:01

wielbiciel napisał(a):
Borsuczi napisał(a):Nie mam dla was dobrych informacji, o 1 w nocy zawitałem do Masonmagyarovar w której są trzy stacje Oranges Oil, wszystkie trzy były wyłączone z użytku a na podjazdach do dystrybutorów stały pachołki. Być może tylko w nocy są zamknięte, trochę to dziwne bo stacje są oddalone od autostrady o około 7km. W tej samej miejscowości na stacji OMV cena ON wynosiła 770ft dla wszystkich nie posiadających dowodu rejestracyjnego pojazdu zarejestrowanego w HU. Pokazałem Orbanowi „F.U.C.K’a” i poleciałem w kierunku Letenye. Na każdym pylonie stacji ceny wyświetlone są albo 479.90 albo 480,00ft. Natomiast na dystrybutorach są naklejone kartki z informacją jaka cena jest dla kogo.

Ceny paliw w drodze z przejscia Boboszów na dolnym śląsku :

Czechy : 45,90 CZK
Słowacja : 1,869€
Węgry : 770ft - cena rynkowa dla nie-madziarów
Chorwacja : 13,08HRK ( Gorican stacja INA )
14,57HRK ( Diesel Plus )

Czyli nie ma co kombinować, przed wyjazdem ORLEN Wieszowa a następnie Gorican INA (przejście).
Zdaje się że w tym roku Chorwacja będzie miała konkurencyjne ceny paliw w stosunku do innych krajów.

Ja do pełna w Raciborzu i mam nadzieję że dojadę do Dolga Vas bo w tym roku pierwszy raz z boxem :wink: Tam do pełna i myślę że starczy aż na miejsce :papa:
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 11.06.2022 09:58

vin napisał(a):
niuniek, te stacje już wcześniej były pozamykane, nawet w ciągu dnia - raczej mają problemy z zaopatrzeniem. Na swoim FB stacji z Moson promują tylko myjnie.

Dzięki , ponieważ ja będę jechał na Gyor (tam też jest ich stacja, nawet bliżej od autostrady M1 - 4,6 km) zobaczę tam jak się sprawa ma. Chyba, że do tego czasu coś się zmieni.
Na marginesie, czy przy tych stacjach jest bankomat?
kopson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopson » 11.06.2022 10:53

niuniek napisał(a):
Dzięki , ponieważ ja będę jechał na Gyor (tam też jest ich stacja, nawet bliżej od autostrady M1 - 4,6 km) zobaczę tam jak się sprawa ma. Chyba, że do tego czasu coś się zmieni.
Na marginesie, czy przy tych stacjach jest bankomat?

Kiedy jedziesz? Daj znać na forum, bo może się okazać że nie będzie już możliwości tańszego tankowania na tych stacjach i cały plan w łeb wziął .... :x
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 11.06.2022 11:07

Niestety, ja dopiero za miesiąc, dlatego użyłem "do tego czasu"...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.06.2022 11:38

Temat wrzący.
Ciekawe, ile czasu poświęcicie na urlopie na śledzenie cen paliwa i wybieranie wariantów trasy powrotnej aby trafić na "2 centy" taniej? :roll:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 11.06.2022 12:09

dids76 napisał(a): Ja do pełna w Raciborzu i mam nadzieję że dojadę do Dolga Vas bo w tym roku pierwszy raz z boxem :wink: Tam do pełna i myślę że starczy aż na miejsce :papa:

Spokojnie, na piątek i sobotę zapowiadają praktycznie bezwietrzną pogodę a w Chorwacji nawet w plecy, gorzej w niedzielę rano bo odkręca. Box to min. 0,8-1 litra więcej.
Jak dobrze dasz gazu to jeszcze w twoim tunelu aerodynamicznym pojadę (ja sobota/niedzielę) :papa:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.06.2022 12:24

boboo napisał(a):Temat wrzący.
Ciekawe, ile czasu poświęcicie na urlopie na śledzenie cen paliwa i wybieranie wariantów trasy powrotnej aby trafić na "2 centy" taniej? :roll:

No i zaraz się zacznie.... :mrgreen:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.06.2022 12:25

wielbiciel napisał(a): Spokojnie, na piątek i sobotę zapowiadają praktycznie bezwietrzną pogodę a w Chorwacji nawet w plecy, gorzej w niedzielę rano bo odkręca. Box to min. 0,8-1 litra więcej.
Jak dobrze dasz gazu to jeszcze w twoim tunelu aerodynamicznym pojadę (ja sobota/niedzielę) :papa:

:mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:
kopson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopson » 11.06.2022 12:29

2 centy taniej oczywiście nie robią żadnej różnicy, tak jak 5 czy 10 groszy w PL na poszczególnych stacjach ale robi różnicę to, czy zatankujesz na Węgrzech za 480 HUF czy za 750HUF (!) Przynajmniej dla mnie takie tankowanie ma sens i daje realną oszczędność więc warto śledzić ten wątek na forum. No chyba że wkrótce okaże się, że nigdzie już nie da się kupić wyraźnie taniej, więc wtedy w zasadzie można zakończyć temat ....
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.06.2022 13:09

kopson napisał(a):(...) ale robi różnicę to, czy zatankujesz na Węgrzech za 480 HUF czy za 750HUF (!) Przynajmniej dla mnie takie tankowanie ma sens i daje realną oszczędność więc warto śledzić ten wątek na forum(...)

A jaki Ty masz na to wpływ, że zapytam? 8O
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 11.06.2022 14:33

Bravik napisał(a):
kopson napisał(a):(...) ale robi różnicę to, czy zatankujesz na Węgrzech za 480 HUF czy za 750HUF (!) Przynajmniej dla mnie takie tankowanie ma sens i daje realną oszczędność więc warto śledzić ten wątek na forum(...)

A jaki Ty masz na to wpływ, że zapytam? 8O

Wpływu nie ma, ale jakby ktoś nie napisał tematu to byśmy nie znali cen :)
I to chodzi o całą trasę, nie tylko HU :)
mr-owl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 11.06.2022 15:17

Mysle, ze o 2centy nikt by nie robil roznicy ale juz naprzyklad tankowanie w moim przypadku w Sloweni zamiast w Austrii to juz oszczednosc blisko 30centow na litrze to przy pojemnosci baku blisko 70l robi spora roznice. Zalozmy ze wlalbym 60litrow to przy 30centach na litrze =18euro oszczednosci tylko dlatego ze lepiej zaplanowalem tankowanie. W moim przypadku nie chodzi o to ze nie stac mnie dac te 20euro wiecej ale uwazam, ze te ceny sa sztucznie wyniesione w kosmos i nie dziwie sie ze ludzie proboja troche oszczedzic.
Pomijam jakies szalone patenty na Wegrzech, typu tankowanie po 5litrow i kombinowanie jak ominac cene dla obcokrajowcow.

Ale dobrze zaplanowalem tankowania jadac ok 2000km na urlop to spokojnie mozna oszczedzic na obiad w knajpie albo jakies kawy i inne pierdoly po drodze bez zmiany stylu jazdy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Aktualne ceny paliwa - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone